Видовићева краљица спорта 2015. у Српској

Наташа Видовић, каратисткиња прњаворског Ипона, која се ове године на Свјетском првенству у Летонији окитила титулом шампиона за млађе сениоре, најбоља је спортисткиња Републике Српске за 2015. годину.

Република Српска 17.12.2015 | 22:00
Видовићева краљица спорта 2015. у Српској

Ово је одлучио стручни жири 61. Избора десет најбољих спортиста Републике Српске.

Видовићева је спортска хероина постала захваљујући злату са СП у Риги, али и због сребра с истог такмичења освојеног у појединачној конкуренцији за сениоре, док је с репрезентацијом Републике Српске такође била другопласирана. Каратисткиња је тријумфовала испред пливача Михајла Чепркала и атлетичара Душана Бабића.

"Стварно сам срећна и ни у сну нисам очекивала прву награду. Почаствована сам што сам уопште била у конкуренцији, а ово је стварно велико признање, како за мене појединачно, тако и за мој клуб и тренера Драгана Миланковића", рекла је Видовићева и додала:

"Драго ми је што сам поновила успјех мојих колега (Драгица Драпић најбоља 2010., а Младен Плоскић 2011.). Ово је још једна потврда да је карате спорт доминантан у Српској и да се рад и труд исплате. Нећу се зауставити на овом, тренираћу још јаче и покушати да идуће године одем корак даље, односно да кући донесем злато."

Четврто мјесто заузела је скијашица Тања Каришик, пети је кајакаш Дарко Савић, шести џудиста Митар Мрдић, седми рукометаш Стефан Јанковић, осми аутомобилиста Горан Дојчиновић, на деветом мјесту је одбојкаш Саша Зимоњић, а првих десет затвара фудбалер Синиша Радоја.

Извор: НН

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

антиталенат

17.12.2015 21:20

Страсни спортисти нема ста,каратисти сваки седам дана учествују на свјетском првенству. Сто се тиче спорта то је огледало како власт ради свој посао,ради га тако да спортисти масовно одлазе да се такмиче за Србију Хрватску...само десетак дзудиста је отисло да се такмичи за Србију у последњих пар година.итд итд итд

ОДГОВОРИТЕ
Name

сирогојно

18.12.2015 07:15

Хихихих,бас тако антиталенат,хихи првакиња за младје сениоре...хихихихих,овај други никад цуо за њега,мозда га знају у његовој улици...хихиа некад су побједници били маријан бенес,абид ковацевиц,сладјана голиц,анто јосиповиц,мирко петрицевиц,исток пуц,златан,сарацевиц,виктор купљеник,милорад каралиц...и многи други а тад се то звало избор за најбољег спортисту БОСАНСКЕ КРАЈИНЕ,све сами олимпијски и свјетски сампиони...ово је смијурија...ја мислим да је најбољи спортиста српске милорад додик....хихих.