Vidovićeva kraljica sporta 2015. u Srpskoj

Nataša Vidović, karatistkinja prnjavorskog Ipona, koja se ove godine na Svjetskom prvenstvu u Letoniji okitila titulom šampiona za mlađe seniore, najbolja je sportistkinja Republike Srpske za 2015. godinu.

Republika Srpska 17.12.2015 | 22:00
Vidovićeva kraljica sporta 2015. u Srpskoj

Ovo je odlučio stručni žiri 61. Izbora deset najboljih sportista Republike Srpske.

Vidovićeva je sportska heroina postala zahvaljujući zlatu sa SP u Rigi, ali i zbog srebra s istog takmičenja osvojenog u pojedinačnoj konkurenciji za seniore, dok je s reprezentacijom Republike Srpske takođe bila drugoplasirana. Karatistkinja je trijumfovala ispred plivača Mihajla Čeprkala i atletičara Dušana Babića.

"Stvarno sam srećna i ni u snu nisam očekivala prvu nagradu. Počastvovana sam što sam uopšte bila u konkurenciji, a ovo je stvarno veliko priznanje, kako za mene pojedinačno, tako i za moj klub i trenera Dragana Milankovića", rekla je Vidovićeva i dodala:

"Drago mi je što sam ponovila uspjeh mojih kolega (Dragica Drapić najbolja 2010., a Mladen Ploskić 2011.). Ovo je još jedna potvrda da je karate sport dominantan u Srpskoj i da se rad i trud isplate. Neću se zaustaviti na ovom, treniraću još jače i pokušati da iduće godine odem korak dalje, odnosno da kući donesem zlato."

Četvrto mjesto zauzela je skijašica Tanja Karišik, peti je kajakaš Darko Savić, šesti džudista Mitar Mrdić, sedmi rukometaš Stefan Janković, osmi automobilista Goran Dojčinović, na devetom mjestu je odbojkaš Saša Zimonjić, a prvih deset zatvara fudbaler Siniša Radoja.

Izvor: NN

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

antitalenat

17.12.2015 21:20

Strasni sportisti nema sta,karatisti svaki sedam dana učestvuju na svjetskom prvenstvu. Sto se tiče sporta to je ogledalo kako vlast radi svoj posao,radi ga tako da sportisti masovno odlaze da se takmiče za Srbiju Hrvatsku...samo desetak dzudista je otislo da se takmiči za Srbiju u poslednjih par godina.itd itd itd

ODGOVORITE
Name

sirogojno

18.12.2015 07:15

Hihihih,bas tako antitalenat,hihi prvakinja za mladje seniore...hihihihih,ovaj drugi nikad cuo za njega,mozda ga znaju u njegovoj ulici...hihia nekad su pobjednici bili marijan benes,abid kovacevic,sladjana golic,anto josipovic,mirko petricevic,istok puc,zlatan,saracevic,viktor kupljenik,milorad karalic...i mnogi drugi a tad se to zvalo izbor za najboljeg sportistu BOSANSKE KRAJINE,sve sami olimpijski i svjetski sampioni...ovo je smijurija...ja mislim da je najbolji sportista srpske milorad dodik....hihih.