ЕЛ - Савановић: Како то - Звезда није име?!

"Јесте грб овај грб на дресу, али Бајерн као институција није ни принети Звезди", поручио је Душко Савановић. Василије Мицић памти скандирање црвено-белог "Пионира".

Кошарка 18.12.2015 | 16:20
ЕЛ - Савановић: Како то - Звезда није име?!

Кошаркаши Бајерна "осетили" су у четвртак увече обруче хале Пионир и тренирали у термину одигравања одлучујућег меча против Звезде.

Око 19.40, на челу са Душком Савановићем, тим Светислава Пешића ушао је у дворану право из аутобуса. Бивши репрезентативац Србије међу првима се поздравио са тим менаџером Звезде Небојшом Иилићем, а Пешић је управо њега одредио да прича са новинарима о сутрашњој утакмици.

Меч заказан за петак у 19.00 часова даће име једног учесника Топ 16 фазе. Ко победи - зимоваће уз најбоље. Ко изгуби - иде у Еврокуп.

"Шта је - ту је. Трудићемо се вероватно и Звезда и ми да пружимо све што имамо, јер то је то. Евролига се не завршава ту, али дефинитивно ће онај ко изгуби морати другим путем", рекао је Савановић, некадашњи играч ФМП-а.

Упитан за осцилације резултата Бајерна, посматрано кроз победу над Химкијем у Москви, па пораз од Звезде у Минхену, почео је дуже обраћање:

"Не знам како се створила догма о томе да Звезда нема неко име. Добро, вероватно нема у Европи, у поређењу са Реалом, али има сјајан квалитет, екипу која је заиста завидна. Једина ствар која је изненађујућа ове године је факат да су подбацили и Химки и Реал и да су ушли у ту неку ротацију доњег дела табеле и онда се то замутило и овако испало".

"Али, изгубити од Звезде мене није срамота. Бајерн јесте велико име, али то је име само у фудбалу и то је Пешић већ објашњавао. Кошарка је тек у замаху. Јесте овај грб на дресу, али кошаркашки, Бајерн није ни принети Звезди, као институција", кратко је застао Савановић.

"ОК, могли смо ми да то победимо код куће, али није претерано изненађење што су нас добили. Добро, имају проблема, имају успона и падова и свашта се дешавало, Софоклис је дошао и отишао, много је ту пермутација, али су на крају сложили и дошли до овде, где и треба да дођу".

После припреме за тренинг у потпуној тишини, играчи Бајерна загревали су се углавном насмејани. Савановић је упитан и да ли се и колико осећа притисак у свлачионици.

"Има притиска, али позитиван је. Ово није рат људи моји, већ диван спектакл. Играли су сви у оваквим атмосферама, чак и наши најмлађи играчи - Зипсер и Васа Мицић... Он је, наравно, одавде и прошао је кроз ово. Сад, да је ово свакодневна појава - није, али сва лепота спорта је у оваквом амбијенту. Најгоре за сваког спортисту је кад овако, као на тренингу, чујеш звук лопте"

Василије Мицић "броји" своју другу сезону у Бајерну. У Пиониру је, као сениор, наступао у дресу Мега Лекса и доживео част коју је мало играча искусило - да игра против Звезде, а да му публика у црвено-белом скандира име.

Управо тако, овацијама, млади плејмејкер испраћен је после узбудљивог финала Купа Кораћа у фебруару 2014. "Васо, Васо", певао је Звездин "Пионир" и присвајао играча Меге повицима "Васо, цигане".

"Сећам се тог момента. То је један од најлепших тренутака у мом животу. За мене наступ у таквој, бучној атмосфери није ништа ново, а верујем да ни за моје саиграче неће бити ништа страно. У Минхену је исто било веома добро навијање од стране њихових навијача, па смо ту можда мало били изненађени. Ако добијем сутра шансу - потрудићу се максимално", рекао је Мицић.

Српски "плеј" очекује интересантан дуел против тима Дејана Радоњића.

"Надам се одличној утакмици, јер и њима је исто најважнија ове сезоне, као и нама. Верујем у одличну борбу, шансе су 50-50, ми имамо велику жељу, као и они. Волео бих да прође све у најбољем реду и да утакмица буде интересантна...".

Ђедовић: Нема неспоразума са Пешићем
Председник Звезде Небојша Човић поручио је у најави утакмице да црвено-бели знају да је Светислав Пешић недавно избацио из аутобуса Нихада Ђедовића, једног од најбољих играча Бавараца. Репрезентативац БиХ рекао је у Пиониру да нема проблем са тренером. "Не, нема неспоразума. Све ОК, тренирали смо добро, играли смо добро, задњу утакмицу смо победили у домаћој лиги, здрави смо и спремни. Мислим да само треба да играмо своју игру и да не падамо под утицај публике", кратко је поручио Ђедовић.

Коментари / 0

Оставите коментар