EL - Savanović: Kako to - Zvezda nije ime?!

"Jeste grb ovaj grb na dresu, ali Bajern kao institucija nije ni prineti Zvezdi", poručio je Duško Savanović. Vasilije Micić pamti skandiranje crveno-belog "Pionira".

Košarka 18.12.2015 | 16:20
EL - Savanović: Kako to - Zvezda nije ime?!

Košarkaši Bajerna "osetili" su u četvrtak uveče obruče hale Pionir i trenirali u terminu odigravanja odlučujućeg meča protiv Zvezde.

Oko 19.40, na čelu sa Duškom Savanovićem, tim Svetislava Pešića ušao je u dvoranu pravo iz autobusa. Bivši reprezentativac Srbije među prvima se pozdravio sa tim menadžerom Zvezde Nebojšom Iilićem, a Pešić je upravo njega odredio da priča sa novinarima o sutrašnjoj utakmici.

Meč zakazan za petak u 19.00 časova daće ime jednog učesnika Top 16 faze. Ko pobedi - zimovaće uz najbolje. Ko izgubi - ide u Evrokup.

"Šta je - tu je. Trudićemo se verovatno i Zvezda i mi da pružimo sve što imamo, jer to je to. Evroliga se ne završava tu, ali definitivno će onaj ko izgubi morati drugim putem", rekao je Savanović, nekadašnji igrač FMP-a.

Upitan za oscilacije rezultata Bajerna, posmatrano kroz pobedu nad Himkijem u Moskvi, pa poraz od Zvezde u Minhenu, počeo je duže obraćanje:

"Ne znam kako se stvorila dogma o tome da Zvezda nema neko ime. Dobro, verovatno nema u Evropi, u poređenju sa Realom, ali ima sjajan kvalitet, ekipu koja je zaista zavidna. Jedina stvar koja je iznenađujuća ove godine je fakat da su podbacili i Himki i Real i da su ušli u tu neku rotaciju donjeg dela tabele i onda se to zamutilo i ovako ispalo".

"Ali, izgubiti od Zvezde mene nije sramota. Bajern jeste veliko ime, ali to je ime samo u fudbalu i to je Pešić već objašnjavao. Košarka je tek u zamahu. Jeste ovaj grb na dresu, ali košarkaški, Bajern nije ni prineti Zvezdi, kao institucija", kratko je zastao Savanović.

"OK, mogli smo mi da to pobedimo kod kuće, ali nije preterano iznenađenje što su nas dobili. Dobro, imaju problema, imaju uspona i padova i svašta se dešavalo, Sofoklis je došao i otišao, mnogo je tu permutacija, ali su na kraju složili i došli do ovde, gde i treba da dođu".

Posle pripreme za trening u potpunoj tišini, igrači Bajerna zagrevali su se uglavnom nasmejani. Savanović je upitan i da li se i koliko oseća pritisak u svlačionici.

"Ima pritiska, ali pozitivan je. Ovo nije rat ljudi moji, već divan spektakl. Igrali su svi u ovakvim atmosferama, čak i naši najmlađi igrači - Zipser i Vasa Micić... On je, naravno, odavde i prošao je kroz ovo. Sad, da je ovo svakodnevna pojava - nije, ali sva lepota sporta je u ovakvom ambijentu. Najgore za svakog sportistu je kad ovako, kao na treningu, čuješ zvuk lopte"

Vasilije Micić "broji" svoju drugu sezonu u Bajernu. U Pioniru je, kao senior, nastupao u dresu Mega Leksa i doživeo čast koju je malo igrača iskusilo - da igra protiv Zvezde, a da mu publika u crveno-belom skandira ime.

Upravo tako, ovacijama, mladi plejmejker ispraćen je posle uzbudljivog finala Kupa Koraća u februaru 2014. "Vaso, Vaso", pevao je Zvezdin "Pionir" i prisvajao igrača Mege povicima "Vaso, cigane".

"Sećam se tog momenta. To je jedan od najlepših trenutaka u mom životu. Za mene nastup u takvoj, bučnoj atmosferi nije ništa novo, a verujem da ni za moje saigrače neće biti ništa strano. U Minhenu je isto bilo veoma dobro navijanje od strane njihovih navijača, pa smo tu možda malo bili iznenađeni. Ako dobijem sutra šansu - potrudiću se maksimalno", rekao je Micić.

Srpski "plej" očekuje interesantan duel protiv tima Dejana Radonjića.

"Nadam se odličnoj utakmici, jer i njima je isto najvažnija ove sezone, kao i nama. Verujem u odličnu borbu, šanse su 50-50, mi imamo veliku želju, kao i oni. Voleo bih da prođe sve u najboljem redu i da utakmica bude interesantna...".

Đedović: Nema nesporazuma sa Pešićem
Predsednik Zvezde Nebojša Čović poručio je u najavi utakmice da crveno-beli znaju da je Svetislav Pešić nedavno izbacio iz autobusa Nihada Đedovića, jednog od najboljih igrača Bavaraca. Reprezentativac BiH rekao je u Pioniru da nema problem sa trenerom. "Ne, nema nesporazuma. Sve OK, trenirali smo dobro, igrali smo dobro, zadnju utakmicu smo pobedili u domaćoj ligi, zdravi smo i spremni. Mislim da samo treba da igramo svoju igru i da ne padamo pod uticaj publike", kratko je poručio Đedović.

Komentari / 0

Ostavite komentar