ЕЛ: Богдановић "украо" побједу Химкију!

Српски кошаркаш прво промашио шут за три, а онда пет секунди пре краја утакмице пришуњао се у рекет и постигао победоносне поене. Химкију друго место зависи од Звезде.

Кошарка 17.12.2015 | 21:00
ЕЛ: Богдановић "украо" побједу Химкију!

Прва утакмица последњег кола прве фазе Евролиге донела је много узбуђења!

Права "резултатска клацкалица" виђена је у мечу Химкија и Фенербахчеа, па су и једни и други у току меча више пута одлазили на благу предност, али је она на крају превагнула на страну турске екипе.

Тим Жељка Обрадовића уписао је тако и осму победу ове сезоне, овај пут резултатом 70:68 (26:24, 13:15, 10:11, 19:20)

У последњи минут Химки је ушао са предношћу од једног поена, а након што је Богдановић промашио шут за три поена имали су читав напад, али је "флоутер" Тајриса Рајса склизнуо са обруча. А онда почиње права драма...

Боби Диксон се залетео ка кошу, а Екпе Јудо је при покушају закуцавања фаулиран. Донео је изједначење, а потом и промашио друго бацање – међутим, тамо се Богдан Богдановић најбоље снашао и постигао нова два поена.

Остало је само још неколико секунди до краја, али је лош пас пресекао Јудо и тако потврдио победу Фенера...

Најефикаснији код победника био је Јан Весели са 19 поена (6 скокова, 3 украдене и 4 изгубљене), Диксон је додао 16, а Богдан Богдановић је поред пет асистенција и пет скокова уписао и 13 поена, укључујући и поене који су донели победу Фенеру. Никола Калинић је за 18 минута убележио само 2 поена.

Када је у питању екипа Химкија код њих се само седам кошаркаша "уписало", а од 78 поена колико су постигли у данашњем мечу чак 48 постигао је трио Рајс - Швед - Драгић.

Химки је овим поразом такође угрозио другу позицију на табели, а то ће зависити пре свега од утакмице Црвена звезда – Бајерн. У случају победе Бавараца, а потом и у зависности од резултата на Стразбург – Реал Мадрид, Руси могу да падну на треће односно четврто место.

Коментари / 0

Оставите коментар