EL: Bogdanović "ukrao" pobjedu Himkiju!

Srpski košarkaš prvo promašio šut za tri, a onda pet sekundi pre kraja utakmice prišunjao se u reket i postigao pobedonosne poene. Himkiju drugo mesto zavisi od Zvezde.

Košarka 17.12.2015 | 21:00
EL: Bogdanović "ukrao" pobjedu Himkiju!

Prva utakmica poslednjeg kola prve faze Evrolige donela je mnogo uzbuđenja!

Prava "rezultatska klackalica" viđena je u meču Himkija i Fenerbahčea, pa su i jedni i drugi u toku meča više puta odlazili na blagu prednost, ali je ona na kraju prevagnula na stranu turske ekipe.

Tim Željka Obradovića upisao je tako i osmu pobedu ove sezone, ovaj put rezultatom 70:68 (26:24, 13:15, 10:11, 19:20)

U poslednji minut Himki je ušao sa prednošću od jednog poena, a nakon što je Bogdanović promašio šut za tri poena imali su čitav napad, ali je "flouter" Tajrisa Rajsa skliznuo sa obruča. A onda počinje prava drama...

Bobi Dikson se zaleteo ka košu, a Ekpe Judo je pri pokušaju zakucavanja fauliran. Doneo je izjednačenje, a potom i promašio drugo bacanje – međutim, tamo se Bogdan Bogdanović najbolje snašao i postigao nova dva poena.

Ostalo je samo još nekoliko sekundi do kraja, ali je loš pas presekao Judo i tako potvrdio pobedu Fenera...

Najefikasniji kod pobednika bio je Jan Veseli sa 19 poena (6 skokova, 3 ukradene i 4 izgubljene), Dikson je dodao 16, a Bogdan Bogdanović je pored pet asistencija i pet skokova upisao i 13 poena, uključujući i poene koji su doneli pobedu Feneru. Nikola Kalinić je za 18 minuta ubeležio samo 2 poena.

Kada je u pitanju ekipa Himkija kod njih se samo sedam košarkaša "upisalo", a od 78 poena koliko su postigli u današnjem meču čak 48 postigao je trio Rajs - Šved - Dragić.

Himki je ovim porazom takođe ugrozio drugu poziciju na tabeli, a to će zavisiti pre svega od utakmice Crvena zvezda – Bajern. U slučaju pobede Bavaraca, a potom i u zavisnosti od rezultata na Strazburg – Real Madrid, Rusi mogu da padnu na treće odnosno četvrto mesto.

Komentari / 0

Ostavite komentar