Анализа: Партизан - статистика поразне јесени...!

Невероватних 29 голова у првенству примио је Партизан у 22 утакмице. Никад лошије! Више пораза него у претходних седам сезона укупно! Промашио је шест пенала!

Фудбал 20.12.2015 | 00:00
Анализа: Партизан - статистика поразне јесени...!

Одбрана Партизана је ове сезоне шупља као сир, али није само задња линија црно-белих подбацила. Одбрану треба да игра цео тим, а када изгубите средину терена, онда је питање тренутка када ће се мрежа гола затрести.

Огроман је успех то што је Партизан играо у групној фази Лиге Европе. Али, то што се није пласирао у нокаут фазу овог такмичења, иако је имао огромну шансу, само је додатно појачао горак укус због посртања у првенству.

Статистика показује да је Партизан у првенству, ове сезоне, у 22 утакмице примио чак 29 голова! А на то додајте и 20 голова које је примио у европским такмичењима, односно квалификацијама за Лигу шампиона и у групној фази Лиге Европе!

Бранили су Живко Живковић и Филип Кљајић, а у одбрани су се, услед многих повреда, смењивали: Мирослав Вулићевић, Иван Бандаловски, па чак и Петар Грбић на месту десног бека, Немања Петровић, Александар Субић и Никола Лековић на месту левог бека, у штоперској линији: Лазар Ћирковић, Грегор Балажиц, Фабрисио, Милош Остојић и Бандаловски.

Поређења ради, што се тиче Суперлиге, Партизан у последњих седам сезона за ЦЕЛО првенство није примио толико голова као у 22 утакмице сезоне 2015/16!

У сезони 2008/09. Партизан је примио укупно 15 голова;

У сезони 2009/10. Партизан је примио 14 голова;

У сезони 2010/11. Партизан је примио 21 гол;

У сезони 2011/12. Партизан је примио 12 голова;

У сезони 2012/13. Партизан је примио 16 голова;

У сезони 2013/14. Партизан је примио 20 голова;

У сезони 2014/15. Партизан је примио 22 гола;

*Поменуте сезоне имале су по 30 кола.

И не само то. Следи још поразнија статистика за Партизан. У досадашњем току Суперлиге, Партизан има више пораза (шест), него НА КРАЈУ свих поменутих сезона!

У сезони 2008/09. 3 пораза

У сезони 2009/10. НУЛА пораза

У сезони 2010/11. 2 пораза

У сезони 2011/12. 2 пораза

У сезони 2012/13. 3 пораза

У сезони 2013/14. 4 пораза

У сезони 2014/15. 1 пораз

Први гол против Аугзбурга у одлучујућој утакмици за пролаз у нокаут фазу Лиге Европе, који је "пао" баш кад је требало отићи на одмор, а потом и други гол, "као на малом фудбалу", најбоље осликавају игру Партизанове одбране ове сезоне.

После шокантне елиминације из Лиге Европе, фудбалери Партизана љутили су се сами на себе што су примили тај први гол из прекида иако су, како тврде, управо то највише и вежбали на тренинзима - одбрана у случају прекида/корнера за противника.

На тај начин ("скраћени корнер" или корнер), Партизан је ове сезоне примио осам голова.

Партизан - Аугзбург 1:3, први гол главом на прву стативу после слободног ударца:

Партизан - Војводина 0:2, први гол из корнера:

Јагодина - Партизан 2:2, други гол после корнера:

Партизан - Рад 1:1, гол после корнера:

Атлетик Билбао - Партизан 5:1, четврти гол главом после прекида:

Партизан - Алкмар 3:2, први гол Алкмара после прекида...

Стеауа - Партизан 1:1, гол главом Стеауе после прекида:

БАТЕ - Партизан 1:0, гол главом после корнера :

Али, нису само прекиди, односно убацивање лопте у шеснаестерац после прекида, били опасност по гол Партизана. "Продате" лопте, грешке у предаји на средини терена, омогућавале су противницима контре из којих је Партизан, најчешће кажњаван.

Погледајте, рецимо, голове Црвене звезде, Војводине, Рада, Новог Пазара... у мечевима против Партизана. Или први гол БАТЕ Борисова у Београду у реванш мечу плеј-офа за пласман у Лигу шампиона.

ИЗ СЛОБОДНИХ УДАРАЦА (директни ударци) - примљено шест голова -

Рад - Партизан 2:2, први гол из слободног ударца

Металац - Партизан 2:2, други гол из слободног ударца

Партизан - Чукарички 0:1, гол из слободног ударца

Војводина - Партизан 3:2, други гол из слободног ударца

Атлетик Билбао - Партизан 5:1, трећи гол из слободног ударца

Партизан - Атлетик Билбао 0:2, други гол из слободног ударца.

Што се тиче пенала, то је већ било проклетство по црно-беле. Чак пет пенала промашио је Партизан у првенству (два против Чукаричког, и по један против Јавора, Војводине и Рада на Бањици) и један у квалификацијама за Лигу шампиона (против Стеауе је Божинов погодио стативу).

Коментари / 0

Оставите коментар