Analiza: Partizan - statistika porazne jeseni...!

Neverovatnih 29 golova u prvenstvu primio je Partizan u 22 utakmice. Nikad lošije! Više poraza nego u prethodnih sedam sezona ukupno! Promašio je šest penala!

Fudbal 20.12.2015 | 00:00
Analiza: Partizan - statistika porazne jeseni...!

Odbrana Partizana je ove sezone šuplja kao sir, ali nije samo zadnja linija crno-belih podbacila. Odbranu treba da igra ceo tim, a kada izgubite sredinu terena, onda je pitanje trenutka kada će se mreža gola zatresti.

Ogroman je uspeh to što je Partizan igrao u grupnoj fazi Lige Evrope. Ali, to što se nije plasirao u nokaut fazu ovog takmičenja, iako je imao ogromnu šansu, samo je dodatno pojačao gorak ukus zbog posrtanja u prvenstvu.

Statistika pokazuje da je Partizan u prvenstvu, ove sezone, u 22 utakmice primio čak 29 golova! A na to dodajte i 20 golova koje je primio u evropskim takmičenjima, odnosno kvalifikacijama za Ligu šampiona i u grupnoj fazi Lige Evrope!

Branili su Živko Živković i Filip Kljajić, a u odbrani su se, usled mnogih povreda, smenjivali: Miroslav Vulićević, Ivan Bandalovski, pa čak i Petar Grbić na mestu desnog beka, Nemanja Petrović, Aleksandar Subić i Nikola Leković na mestu levog beka, u štoperskoj liniji: Lazar Ćirković, Gregor Balažic, Fabrisio, Miloš Ostojić i Bandalovski.

Poređenja radi, što se tiče Superlige, Partizan u poslednjih sedam sezona za CELO prvenstvo nije primio toliko golova kao u 22 utakmice sezone 2015/16!

U sezoni 2008/09. Partizan je primio ukupno 15 golova;

U sezoni 2009/10. Partizan je primio 14 golova;

U sezoni 2010/11. Partizan je primio 21 gol;

U sezoni 2011/12. Partizan je primio 12 golova;

U sezoni 2012/13. Partizan je primio 16 golova;

U sezoni 2013/14. Partizan je primio 20 golova;

U sezoni 2014/15. Partizan je primio 22 gola;

*Pomenute sezone imale su po 30 kola.

I ne samo to. Sledi još poraznija statistika za Partizan. U dosadašnjem toku Superlige, Partizan ima više poraza (šest), nego NA KRAJU svih pomenutih sezona!

U sezoni 2008/09. 3 poraza

U sezoni 2009/10. NULA poraza

U sezoni 2010/11. 2 poraza

U sezoni 2011/12. 2 poraza

U sezoni 2012/13. 3 poraza

U sezoni 2013/14. 4 poraza

U sezoni 2014/15. 1 poraz

Prvi gol protiv Augzburga u odlučujućoj utakmici za prolaz u nokaut fazu Lige Evrope, koji je "pao" baš kad je trebalo otići na odmor, a potom i drugi gol, "kao na malom fudbalu", najbolje oslikavaju igru Partizanove odbrane ove sezone.

Posle šokantne eliminacije iz Lige Evrope, fudbaleri Partizana ljutili su se sami na sebe što su primili taj prvi gol iz prekida iako su, kako tvrde, upravo to najviše i vežbali na treninzima - odbrana u slučaju prekida/kornera za protivnika.

Na taj način ("skraćeni korner" ili korner), Partizan je ove sezone primio osam golova.

Partizan - Augzburg 1:3, prvi gol glavom na prvu stativu posle slobodnog udarca:

Partizan - Vojvodina 0:2, prvi gol iz kornera:

Jagodina - Partizan 2:2, drugi gol posle kornera:

Partizan - Rad 1:1, gol posle kornera:

Atletik Bilbao - Partizan 5:1, četvrti gol glavom posle prekida:

Partizan - Alkmar 3:2, prvi gol Alkmara posle prekida...

Steaua - Partizan 1:1, gol glavom Steaue posle prekida:

BATE - Partizan 1:0, gol glavom posle kornera :

Ali, nisu samo prekidi, odnosno ubacivanje lopte u šesnaesterac posle prekida, bili opasnost po gol Partizana. "Prodate" lopte, greške u predaji na sredini terena, omogućavale su protivnicima kontre iz kojih je Partizan, najčešće kažnjavan.

Pogledajte, recimo, golove Crvene zvezde, Vojvodine, Rada, Novog Pazara... u mečevima protiv Partizana. Ili prvi gol BATE Borisova u Beogradu u revanš meču plej-ofa za plasman u Ligu šampiona.

IZ SLOBODNIH UDARACA (direktni udarci) - primljeno šest golova -

Rad - Partizan 2:2, prvi gol iz slobodnog udarca

Metalac - Partizan 2:2, drugi gol iz slobodnog udarca

Partizan - Čukarički 0:1, gol iz slobodnog udarca

Vojvodina - Partizan 3:2, drugi gol iz slobodnog udarca

Atletik Bilbao - Partizan 5:1, treći gol iz slobodnog udarca

Partizan - Atletik Bilbao 0:2, drugi gol iz slobodnog udarca.

Što se tiče penala, to je već bilo prokletstvo po crno-bele. Čak pet penala promašio je Partizan u prvenstvu (dva protiv Čukaričkog, i po jedan protiv Javora, Vojvodine i Rada na Banjici) i jedan u kvalifikacijama za Ligu šampiona (protiv Steaue je Božinov pogodio stativu).

Komentari / 0

Ostavite komentar