Газда Наполија предлаже "катанац" на Лигу шампиона!

Председник Наполија види такмичења много занимљивија од Лиге шампиона и Лиге Европе, али само са клубовима из лига "петице".

Фудбал 19.12.2015 | 18:40
Газда Наполија предлаже "катанац" на Лигу шампиона!

Идеја о настанку Купа европских шампиона, претече данашње УЕФА Лиге шампиона, настала је на основу мотива да се најуспешнији клубови Старог континента, национални прваци, боре за титулу најбољег међу најбољима.

Новац и жеља за богаћењем фудбалских моћника временом су мењали такмичење, богати су потискивали сиромашне да би се данас добила Лига шампиона у којој наступају или су наступали поједини клубови који чак никада нису освојили државно првенство.

Клубови из најјачих лига постали су повлашћени у односу на друге.

Али, ту, очигледно није крај. Код одређених људи постоји жеља да се клубови из најјачих лига потпуно осамостале и да формирају такмичење у којем други не би имали право наступа.

На такву идеју дошао је и председник Наполија Аурелио де Лаурентис - укинути Лигу шампиона и створити Лигу пет нација.

"Зашто бисмо имали Лигу шампиона или Лигу Европе? Замислите да оформимо првенство између пет најјачих нација Шпаније, Италије, Француске, Немачке и Енглеске!? Да у том такмичењу Ливерпул долази у госте Интеру, а да у другој категорији седми клуб из Енглеске игра против Каљарија. Зар то не би било боље и занимљивије?", предложио је познати филмски продуцент.

Коментари / 0

Оставите коментар