Gazda Napolija predlaže "katanac" na Ligu šampiona!

Predsednik Napolija vidi takmičenja mnogo zanimljivija od Lige šampiona i Lige Evrope, ali samo sa klubovima iz liga "petice".

Fudbal 19.12.2015 | 18:40
Gazda Napolija predlaže "katanac" na Ligu šampiona!

Ideja o nastanku Kupa evropskih šampiona, preteče današnje UEFA Lige šampiona, nastala je na osnovu motiva da se najuspešniji klubovi Starog kontinenta, nacionalni prvaci, bore za titulu najboljeg među najboljima.

Novac i želja za bogaćenjem fudbalskih moćnika vremenom su menjali takmičenje, bogati su potiskivali siromašne da bi se danas dobila Liga šampiona u kojoj nastupaju ili su nastupali pojedini klubovi koji čak nikada nisu osvojili državno prvenstvo.

Klubovi iz najjačih liga postali su povlašćeni u odnosu na druge.

Ali, tu, očigledno nije kraj. Kod određenih ljudi postoji želja da se klubovi iz najjačih liga potpuno osamostale i da formiraju takmičenje u kojem drugi ne bi imali pravo nastupa.

Na takvu ideju došao je i predsednik Napolija Aurelio de Laurentis - ukinuti Ligu šampiona i stvoriti Ligu pet nacija.

"Zašto bismo imali Ligu šampiona ili Ligu Evrope? Zamislite da oformimo prvenstvo između pet najjačih nacija Španije, Italije, Francuske, Nemačke i Engleske!? Da u tom takmičenju Liverpul dolazi u goste Interu, a da u drugoj kategoriji sedmi klub iz Engleske igra protiv Kaljarija. Zar to ne bi bilo bolje i zanimljivije?", predložio je poznati filmski producent.

Komentari / 0

Ostavite komentar