Могуће је - ЖОЗЕ МУРИЊО ДОБИО ОТКАЗ У ЧЕЛСИЈУ!

Жозе Мурињо је данас добио отказ у Челсију, потврђено из клуба! Наводно га мења Гус Хидинк. 

Фудбал 17.12.2015 | 19:20
Могуће је - ЖОЗЕ МУРИЊО ДОБИО ОТКАЗ У ЧЕЛСИЈУ!

Мурињу је данас уручен отказ, седам месеци након што је Челси одвео до титуле шампиона Енглеске.

Информацију коју су пренели сви могући медији, потврдио је и клуб, наводећжи да је реч о споразумном прекиду сарадње.

"Много смо захвални Жозеу за невероватан допринос који је дао клубу као тренер. Његове три титуле шампиона и други трофеји, чине га најуспешнијим тренером у 110-годишњој историји клуба. Али, Жозе и ушправа су се сагласили да резултати нису довољно добри ове сезоне и да је за обе стране најбоље да се разиђу. Клуб жели да подвуче да је Жозе отишао без горчине и на пријатељски начин и заувек ће остати вољен, поштован и значајан део историје Челсија. Његова заоставштина на Стамфорд бриџу заувек ће се памтити и увек ће бити допло дочекан у овом дому", пише у саопштењу Челсија, уз поруку да неће бити додатних коментара у вези са његовим наследником.

Тешко да се може поверовати у ово саопштење Челсија, односно о делу где се наводи да јке реч о "споразумном, обостраном договору о раскиду сарадње".

Поготово ако се прочита шта је рекао пре неколико вечери, након пораза од Лестера:

"Једино што могу да кажем јесте да желим да и даље будем тренер Челсија. Немам никакве дилеме око тога и мислим да ме сви довољно добро познајете и знате да се не плашим великих изазова. А ово што се сада дешава јесте велики изазов и зато желим да останем. Надам се да господин Абрамович и цела управа желе да останем", рекао је Мурињо пре неколико вечери.

Да ли ће Мурињо добити одштету и колику, видећемо наредних дана.

Колико је Мурињо велики тренер, можда најбоље сведоче речи великог фудбалера Златана Ибрахимовића, коју је дао непосредно пре него што је објављена вест о томе да су се Челси и Мурињо растали.

"Надам се да ће Мурињо остати у Челсију, јер желимо да играмо против најкбољих", гласи изјава Ибрахимовића поводом двомеча у осмини финала Лиге шампиона Пари Сен-Жермен - Челси.

А овако се играч Челсија Сеск Фабрегас опростио од Муриња:

"Хвала ти за све што си учинио за мене. Дугујем ти много и недостајаћеш ми. Срећно!".

Од тренутка када је објављена вест о растанку са Челсијем, име Жозеа Муриња је најчешће коришћено на Тwиттеру, широм планете. О њему је до сада, дакле за само сат времена, објављено више од 200.000 твитова!

Португалац (52) се вратио у Челси јуна 2013. године, што је био његов други мандат у лондонском клубу.

Мурињо је у Челсију, у два мандата, освојио три шампионске титуле: 2004, 2007. и 2015. године. Има и освојен ФА куп 2007. године, као и три Лига купа (2005, 2007. и 2015.).

Он је у августву потписао нови, четворогодишњи уговор са Челсијем, као најуспешнији менаџер у историји тог клуба.

Међутим, ове сезоне, Челси се, малтене, већ опростио од борбе за одбрану титуле, с обзиром на то да је само један бод изнад зоне испадања. Челси је у 16 мечева Премијер лиге ове сезоне изгубио чак 9!

Коментари / 0

Оставите коментар