Moguće je - ŽOZE MURINJO DOBIO OTKAZ U ČELSIJU!

Žoze Murinjo je danas dobio otkaz u Čelsiju, potvrđeno iz kluba! Navodno ga menja Gus Hidink. 

Fudbal 17.12.2015 | 19:20
Moguće je - ŽOZE MURINJO DOBIO OTKAZ U ČELSIJU!

Murinju je danas uručen otkaz, sedam meseci nakon što je Čelsi odveo do titule šampiona Engleske.

Informaciju koju su preneli svi mogući mediji, potvrdio je i klub, navodećži da je reč o sporazumnom prekidu saradnje.

"Mnogo smo zahvalni Žozeu za neverovatan doprinos koji je dao klubu kao trener. Njegove tri titule šampiona i drugi trofeji, čine ga najuspešnijim trenerom u 110-godišnjoj istoriji kluba. Ali, Žoze i ušprava su se saglasili da rezultati nisu dovoljno dobri ove sezone i da je za obe strane najbolje da se raziđu. Klub želi da podvuče da je Žoze otišao bez gorčine i na prijateljski način i zauvek će ostati voljen, poštovan i značajan deo istorije Čelsija. Njegova zaostavština na Stamford bridžu zauvek će se pamtiti i uvek će biti doplo dočekan u ovom domu", piše u saopštenju Čelsija, uz poruku da neće biti dodatnih komentara u vezi sa njegovim naslednikom.

Teško da se može poverovati u ovo saopštenje Čelsija, odnosno o delu gde se navodi da jke reč o "sporazumnom, obostranom dogovoru o raskidu saradnje".

Pogotovo ako se pročita šta je rekao pre nekoliko večeri, nakon poraza od Lestera:

"Jedino što mogu da kažem jeste da želim da i dalje budem trener Čelsija. Nemam nikakve dileme oko toga i mislim da me svi dovoljno dobro poznajete i znate da se ne plašim velikih izazova. A ovo što se sada dešava jeste veliki izazov i zato želim da ostanem. Nadam se da gospodin Abramovič i cela uprava žele da ostanem", rekao je Murinjo pre nekoliko večeri.

Da li će Murinjo dobiti odštetu i koliku, videćemo narednih dana.

Koliko je Murinjo veliki trener, možda najbolje svedoče reči velikog fudbalera Zlatana Ibrahimovića, koju je dao neposredno pre nego što je objavljena vest o tome da su se Čelsi i Murinjo rastali.

"Nadam se da će Murinjo ostati u Čelsiju, jer želimo da igramo protiv najkboljih", glasi izjava Ibrahimovića povodom dvomeča u osmini finala Lige šampiona Pari Sen-Žermen - Čelsi.

A ovako se igrač Čelsija Sesk Fabregas oprostio od Murinja:

"Hvala ti za sve što si učinio za mene. Dugujem ti mnogo i nedostajaćeš mi. Srećno!".

Od trenutka kada je objavljena vest o rastanku sa Čelsijem, ime Žozea Murinja je najčešće korišćeno na Twitteru, širom planete. O njemu je do sada, dakle za samo sat vremena, objavljeno više od 200.000 tvitova!

Portugalac (52) se vratio u Čelsi juna 2013. godine, što je bio njegov drugi mandat u londonskom klubu.

Murinjo je u Čelsiju, u dva mandata, osvojio tri šampionske titule: 2004, 2007. i 2015. godine. Ima i osvojen FA kup 2007. godine, kao i tri Liga kupa (2005, 2007. i 2015.).

On je u avgustvu potpisao novi, četvorogodišnji ugovor sa Čelsijem, kao najuspešniji menadžer u istoriji tog kluba.

Međutim, ove sezone, Čelsi se, maltene, već oprostio od borbe za odbranu titule, s obzirom na to da je samo jedan bod iznad zone ispadanja. Čelsi je u 16 mečeva Premijer lige ove sezone izgubio čak 9!

Komentari / 0

Ostavite komentar