У јануару апликација БиХ за чланство у ЕУ

Предсједавајући Предсједништва БиХ Драган Човић данас је на ванредној конференцији за медије потврдио да ће БиХ апликацију за чланство у ЕУ поднијети већ у јануару 2016.

Босна и Херцеговина 17.12.2015 | 17:50
У јануару апликација БиХ за чланство у ЕУ

Предсједништво БиХ је разматрало извјештај Савјета министара БиХ о спремности БиХ за подношење апликације за чланство у ЕУ и дало сагласност за подношење захтјева за чланство.

"Споразум који смо добили посебно је истакао извјештај предсједавајућег Савјета министара о напретку БиХ", рекао је Човић.

Човић је нагласио да је усаглашен и механизам координације који је дуго био спорно питање.

Према његовим ријечима, око механизма координације остаје још само да се усагласе дијелови како би се осигурало да све одлуке буду у складу с Уставом БиХ.

Човић је нагласио да апликација за чланство у ЕУ још увијек не значи ништа, осим добре воље да желимо ићи даље.

Кључно питање које сада стоји пред властима БиХ је споразум о традиционалној трговини на којем инсистира Хрватска и ЕУ.

"Када завршимо традиционалну трговину испунили смо све услове", казао је Човић, додавши да је БиХ на правом путу за ЕУ, јер тамо жели доћи.

Извор: Клиx.ба

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Обичан човек

17.12.2015 17:03

Човић у Брисел и Ватикан,Изетбеговић у Истамбул и Емирате,а Иванић у Москву.Мудрост звана ТИТО у три дијела. Кад требате ићи негдје, да се не би замјерили некоме од наведених. Као Иванић одеш на преглед на ВМА. Ако се иде у Москву Изетбеговић на Кошево. Човић Ребро Загреб. Ма да Вас више не учим.... Поздрав свим људима без обзира на вјеру и нацију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СДС

17.12.2015 18:03

Хахаха краљу

Name

Илија Чворовић

17.12.2015 17:11

Вас тројицу кад виде да радите један посао само це реци: до сада смо разговарали са једним представником а вас је тројица. Знаци улазите 2658 у ЕУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

људски

17.12.2015 18:49

Надам се да цемо поцети рјесавати своје проблеме и изаци из овог мртвог менталног сколопа који је Миле наметнуо сто директно сто индиректно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац

17.12.2015 22:41

Није га Миле наметнуо, он је само добро уновчио ситуацију. Само укидање ентитета и укидање кантона, ово је неодрживо! Немојте да ми сада серете о некаквим "државама", Босна се дијелити неће! Подјелити државу на неколико привредних регија, поправити саобраћајну инфраструктуру и полако напријед. Плаћати једног општинског службеника да се брине о 2 (ДВА) становника је САМОУБИСТВО! Један је довољан да обрађује податке за 200.000 људи, само треба да укључи компјутер у струју, у ону утичницу на зиду, и да угаси цигару!!! Без лажног патриотизма (испуцао сам више метака него сви ви "патриоте" скупа), промјена уређења не подразумјева нилакво исељење људи, никаква узнемиравања, значи само једно; Прилагодити број политичара/државних службеника броју становника! ОТПУСТИТИ 95% ЛОПОВА!!! Сада почните са прозивањима (немој да случајно користите граматику), и не заборавите Милоша Кобилића и Косово. Умало заборавих додати ЦИА-у, Ватикан и Алију...

Name

малосутра

18.12.2015 03:17

Никакво укидање РС не долази у обзир, највисе смо дали у оба свјетска рата и у овом рату се борили за свој дио територије док сте ви били на страни аустроугарског агресора и фасиста (устаса) и за то нисте казњени. Зато припазите јер казна стизе кад тад.

Name

Босанац

17.12.2015 21:06

"Традиционална трговина"??? Де Шаровићу понови овим Цроатима још једном, изгледа да те нису сконтали. СВЕ ШТО ХРВАТСКА НЕ МОЖЕ ИЗВОЗИТИ У ЕУ, НЕ МОЖЕ НИ У БОСНУ!!! Ако не ваља Шваби, ваљда не ваља ни нама, доста се је народ хранио смећем! Апликацију можете објесити о К!, То продајите уочи избора. Мијењајте УСТАВ, један предсједник, то ће вам ионако бити услов од ЕУ, као Србији Косово. Предлажем Шаровића за првог предсједника, остали нека се поправе и стану у ред. Мирко Шаровић је тренутно једини политичар коме не ј.бу мајку ни на једном дијелу БиХ, човјек ради да свима буде боље.(Иако не разумијем шта му би, како може бити и политичар, и нормалан истовремено).

ОДГОВОРИТЕ