СП за клубове: Суарес хет-триком срушио велики ''Кинески зид''!

Фудбалери Барселоне пласирали су се у финале Светског клупског првенства рутинском победом над кинеским Гвангжуом, резултатом 3:0.

Фудбал 17.12.2015 | 17:40
СП за клубове: Суарес хет-триком срушио велики ''Кинески зид''!

Шампион Европе је без Лионела Месија, који је током јутра осетио болове због камена у бубрегу, и повређеног Нејмара, стигао до борбе за титулу сада има прилику да освоји пети трофеј у сезони.

После Примере, шпанског Купа, Лиге шампиона и Суперкупа Европе, Барселона ће против Ривер Плејта у недељу јурити трећи трофеј на Светском клупском првенству, после оних под вођством Пепа Гвардиоле.

Такође, Андрес Инијеста, Бускетс, Дани Алвеш и Меси на корак су да постану једини играчи у историји фудбала који су освајали три пута освајали ово такмичење.

Сусрет на ’Нисан стадиону’ у Јокохами обележио је најбољи центарфор данашњице Луис Суарес, који је уз велику помоћ Инијесте постигао три гола. Први пут мрежу Ли Шуаја затресао је у 29. минуту – играчи Луиса Енрикеа дуго су држали лопту у ногама, нису успели да пронађу рупу у одбрани противника, па је са дистанце снажно шутирао Иван Ракитић. Чувар мреже Гвангжуа кратко је одбио лопту на коју је налетео Уругвајац и погодио за 1:0.

Претходно је ’Блауграна’ контролисала ритам, кружила око казненог простора и најбоље прилике пропустила преко Мунира ел Хададија. То су Кинези могли да казне из прекида, али је Клаудио Браво сјајно одбранио покушај Елкесона.

Тим резултатом отишло се на одмор, а Инијеста, којег је ’Твитер’ исмејао због нове фризуре, наставио је плес и у наставку, и већ у 50. минуту фантастично упослио Суареса. Приметио је кретање саиграча и пребацио одбрану, а некадашњи голгетер Ливерпула и Ајакса је примио лопту на груди и у паду је послао у горњи десни угао.

У том тренутку сусрет је био решен, да би Уругвајац комплетирао хет-трик у 67. минуту – сигурно је извео пенал који је Бовен скривио када је оборио Мунира. Претходно му је Алвеш послао додавање без гледања, а Суарес постао први играч који је на једној утакмици Светског клупског првенства постигао три гола.

Енрике је умртвио игру и сачувао најбоље играче – уместо Сандро, Адријано и Сампер заменили су Роберта, Албу и Инијесту.

Барселона и Ривер Плејт оправдали су улоге фаворита и у недељу од 11.30 играће за титулу светског шампиона.

Коментари / 0

Оставите коментар