SP za klubove: Suares het-trikom srušio veliki ''Kineski zid''!

Fudbaleri Barselone plasirali su se u finale Svetskog klupskog prvenstva rutinskom pobedom nad kineskim Gvangžuom, rezultatom 3:0.

Fudbal 17.12.2015 | 17:40
SP za klubove: Suares het-trikom srušio veliki ''Kineski zid''!

Šampion Evrope je bez Lionela Mesija, koji je tokom jutra osetio bolove zbog kamena u bubregu, i povređenog Nejmara, stigao do borbe za titulu sada ima priliku da osvoji peti trofej u sezoni.

Posle Primere, španskog Kupa, Lige šampiona i Superkupa Evrope, Barselona će protiv River Plejta u nedelju juriti treći trofej na Svetskom klupskom prvenstvu, posle onih pod vođstvom Pepa Gvardiole.

Takođe, Andres Inijesta, Buskets, Dani Alveš i Mesi na korak su da postanu jedini igrači u istoriji fudbala koji su osvajali tri puta osvajali ovo takmičenje.

Susret na ’Nisan stadionu’ u Jokohami obeležio je najbolji centarfor današnjice Luis Suares, koji je uz veliku pomoć Inijeste postigao tri gola. Prvi put mrežu Li Šuaja zatresao je u 29. minutu – igrači Luisa Enrikea dugo su držali loptu u nogama, nisu uspeli da pronađu rupu u odbrani protivnika, pa je sa distance snažno šutirao Ivan Rakitić. Čuvar mreže Gvangžua kratko je odbio loptu na koju je naleteo Urugvajac i pogodio za 1:0.

Prethodno je ’Blaugrana’ kontrolisala ritam, kružila oko kaznenog prostora i najbolje prilike propustila preko Munira el Hadadija. To su Kinezi mogli da kazne iz prekida, ali je Klaudio Bravo sjajno odbranio pokušaj Elkesona.

Tim rezultatom otišlo se na odmor, a Inijesta, kojeg je ’Tviter’ ismejao zbog nove frizure, nastavio je ples i u nastavku, i već u 50. minutu fantastično uposlio Suaresa. Primetio je kretanje saigrača i prebacio odbranu, a nekadašnji golgeter Liverpula i Ajaksa je primio loptu na grudi i u padu je poslao u gornji desni ugao.

U tom trenutku susret je bio rešen, da bi Urugvajac kompletirao het-trik u 67. minutu – sigurno je izveo penal koji je Boven skrivio kada je oborio Munira. Prethodno mu je Alveš poslao dodavanje bez gledanja, a Suares postao prvi igrač koji je na jednoj utakmici Svetskog klupskog prvenstva postigao tri gola.

Enrike je umrtvio igru i sačuvao najbolje igrače – umesto Sandro, Adrijano i Samper zamenili su Roberta, Albu i Inijestu.

Barselona i River Plejt opravdali su uloge favorita i u nedelju od 11.30 igraće za titulu svetskog šampiona.

Komentari / 0

Ostavite komentar