1,5 милијарди долара за изградњу тоалета

Светска банка одобрила је јуче 1,5 милијарди долара зајма за унапређење санитарног система у Индији, где милиони људи немају приступ тоалетима, саопштено је из те банке.

Свијет 17.12.2015 | 08:35
1,5 милијарди долара за изградњу тоалета

Поменути зајам, који ће бити исплаћен у периоду од пет година, биће искоришћен за пружање подршке напорима владе да обезбеди тоалете у селима и да до 2019. године стави тачку на праксу обављања физиолошких потреба на отвореном, наводи се у саопштењу Светске банке, а преноси агенција АП.

Више од 500 милиона грађана Индије, нарочито у руралним подручјима, и даље обавља физиолошке потребе на отвореном, упркос вишедеценијским напорима власти да охрабре људе да мењају своје навике.

"Један од сваких десет смртних случајева у Индији је повезан са лошим санитарним условима", изјавио је директор Канцеларије Светске банке за Индију, Оно Рул.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

xx

17.12.2015 07:50

Ако буде неки дебели гузоња отпаст че ова шоља

ОДГОВОРИТЕ
Name

Земљо отвори се

17.12.2015 10:56

Једноставно рецено: по ко зна који пут бацене паре. Тој маси од преко милијарду љенцуга такво понасање није могуце обезбиједити. Апсурд је да та дрзава у свом будзету располазе ни мало малим средствима за освајање васионе а не за нормално обављање физиолоских потреба. Поставља се питање мотива оних који одлуцују у Свјетској банци. Наравно да то становниство у најсирем смислу ријеци загадјује земаљску куглу али то би се и другције и рационалније могло ријесити. Прими 'сироту' на своју срамоту.

ОДГОВОРИТЕ