1,5 milijardi dolara za izgradnju toaleta

Svetska banka odobrila je juče 1,5 milijardi dolara zajma za unapređenje sanitarnog sistema u Indiji, gde milioni ljudi nemaju pristup toaletima, saopšteno je iz te banke.

Svijet 17.12.2015 | 08:35
1,5 milijardi dolara za izgradnju toaleta

Pomenuti zajam, koji će biti isplaćen u periodu od pet godina, biće iskorišćen za pružanje podrške naporima vlade da obezbedi toalete u selima i da do 2019. godine stavi tačku na praksu obavljanja fizioloških potreba na otvorenom, navodi se u saopštenju Svetske banke, a prenosi agencija AP.

Više od 500 miliona građana Indije, naročito u ruralnim područjima, i dalje obavlja fiziološke potrebe na otvorenom, uprkos višedecenijskim naporima vlasti da ohrabre ljude da menjaju svoje navike.

"Jedan od svakih deset smrtnih slučajeva u Indiji je povezan sa lošim sanitarnim uslovima", izjavio je direktor Kancelarije Svetske banke za Indiju, Ono Rul.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

xx

17.12.2015 07:50

Ako bude neki debeli guzonja otpast če ova šolja

ODGOVORITE
Name

Zemljo otvori se

17.12.2015 10:56

Jednostavno receno: po ko zna koji put bacene pare. Toj masi od preko milijardu ljencuga takvo ponasanje nije moguce obezbijediti. Apsurd je da ta drzava u svom budzetu raspolaze ni malo malim sredstvima za osvajanje vasione a ne za normalno obavljanje fizioloskih potreba. Postavlja se pitanje motiva onih koji odlucuju u Svjetskoj banci. Naravno da to stanovnistvo u najsirem smislu rijeci zagadjuje zemaljsku kuglu ali to bi se i drugcije i racionalnije moglo rijesiti. Primi 'sirotu' na svoju sramotu.

ODGOVORITE