Покренута истрага против Ле Пенове

Против француске десничарке Марин Ле Пен данас је покренута истрага након што је на Твитеру објавила слике погубљења које изводи Исламска држава, укључујући и слику на којој је приказано одсецање главе таоца од стране џихадиста.

Свијет 17.12.2015 | 07:14
Покренута истрага против Ле Пенове

Канцеларија тужиоца у западном париском предграђу Нантеру саопштила је да је покренула истрагу због "ширења насилних призора" путем Твитера које је починила Ле Пенова, преноси АФП.

Она је раније данас оштро критикована због тога што је на Твитеру објавила слике злочина ИС као одговор једном новинару који је указао на сличност између њене странке Националног фронта (ФН) и ИС.

"Ово је Даеш", написала је Ле Пен уз фотографије, употребљавајући арапски акроним за ову екстремистичку групу.

На једној слици приказано је крваво тело са одсеченом главом на грудима, на другој је приказан мушкарац у кавезу који гори, а на трећој жртва преко које прелази тенк, пренео је АФП.

Француски премијер Мануел Валс описао је фотографије као "монструозне".

"Госпођа Ле Пен подгрева јавну дебату, политичко и морално посрнуће, без поштовања према жртвама", написао је Валс на Твитеру.

Министар унутаршњих послова Бернар Казнев обавестио је полицију да истражи поменуте твитове "као што чини сваки пут када се овакве фотографије појаве".

Ле Пенова је реаговала на изјаву новинара БМФ-а Жан-Жака Бурдена кога је оптужила за неприхватљиво повлачење паралеле између њене странке и џихадистичке групе.

Бурден је током свог шоу програма поставио питање једном стручњаку за арапски свет, у коме је сугерисао да постоје везе између

ФН и ИС, пошто обе настоје да Французе гурну ка томе да се држе свог културног идентитета, навела је француска агенција.

Бурден је касније реаговао и описао одговор Ле Пенове као "хистеричан", додајући да ни у једном тренутку није упоредио ФН и ИС.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ја

17.12.2015 06:40

Истина боли ционисте!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИХАИЛО МИКИЋ

17.12.2015 11:43

МУСЛИМАНСКИ ТЕРОРИСТИ ИД МОГУ СЛОБОДНО НА ГРОЗНЕ НАЧИН ДА ВРШЕ ПОГУБЉЕЊА СВОЈИХ НЕИСТОМИШЉЕНИКА А ЛЕ ПЕНОВА НЕСМИЈЕ ИСТИНУ О ЊИМА ЈАВНО ДА КАЖЕМО. И ТО ЈЕ ДЕМОКРАТИЈА? ЗБОГ ТАКВОГ СВОГА ОДНОСА ПРЕМА ИСТИНИ ХРИСТОВОЈ И ПРАВДИ БОЖИЈОЈ КОЈА СЕ ПЛАНСКИ САДА КРИЈЕ ОД НАРОДА ЗЕМЉЕ ЗАПАДА И ДОЖИВЉАВАЈУ СВОЈА СТРАДАЊА У МИРУ ПОСТАЈУЋИ СВЕ ВИШЕ МЕТА МУСЛИМАНСКИ ТЕРОРИСТА КОЈИ СУ ОСЈЕТИЛИ ДА ЊИХОВИ ДРЖАВНИ СИСТЕМИ СА ВАНА ГЛЕДАЈУЋИ ИЗГЛЕДАЈУ ЛИЈЕПИ ПИПУТ ВОЋКЕ НА ГРАНИ ЗА КОЈУ НЕЗНАШ ДА ЈЕ ОНА ТРУЛА ИЗНУТРА ДОК ЈЕ НЕУБЕРЕШ!

Name

Хм

17.12.2015 17:40

И ови на Западу упорно гурају ствари под тепих. То ће их једног дана монструозно много коштати.

ОДГОВОРИТЕ