Перовић о разлозима пријевремене пензије...!

Хвала Дулету, хвала Пери, али код мене није било више жеље! „Наставићу да долазим на утакмице и учим своју децу како се воли Партизан“, поручио је доскорашњи центар црно-белих.

Кошарка 17.12.2015 | 20:20
Перовић о разлозима пријевремене пензије...!

Рекао је Коста да је - доста. После само три месеца у другом мандату у Партизану, искусни центар Коста Перовић (30) одлучио је да заврши каријеру.

Изненађујућа вест, рекло би се ако се има у виду чињеница да професионални кошаркаши тек касније одлазе у пензију, али у случају некадашњег репрезентативца логичан потез, с обзиром да се после тешке повреде колена дуго тражио прави пут. Није успео. Зато је решио да не мучи. Ни себе ни друге.
„Размислио сам добро и одлучио да је време за крај. Већ неко време сам размишљао о томе када је право време да се повучем и сад сам осетио да је дошао тај тренутак. Једноставно, воља за игром и такмичењем код мене није била на жељеном и потребном нивоу већ скоро две године. На све се надовезала и повреда током боравка у Русији“, објаснио је Перовић у разговору за сајт Партизана. „Радио сам током целог лета, желео и себи да докажем да могу поново да играм кошарку. Створила се могућност да поново обучем црно-бели дрес и том изазову нисам одолео. Убеђен сам да бих до краја сезоне само подизао форму и пружио боље игре него до сада, али једноставно сам схватио да вољни моменат више није на потребном нивоу.“

У дресу клуба из Хумске освојио је пет титула првака и једну Јадранску лигу. Ако ништа друго бар му је драго што каријеру завршава у вољеном клуб. Каже, о неком другом није ни размишљао.
„Нисам размишљао о томе да наставим каријеру негде после Партизана. Драго ми је да каријеру завршавам у клубу у којем сам се играчки у потпуности афирмисао. Велико хвала за све године проведене у црно-белом, велико хвала мојим тренерима Душку Вујошевићу и Петру Божићу, као и свима који су били у и око тима. Кошарка ми је пружила доста задовољства у животу и верујем се да сам се на прави начин одужио“.

Шта даље - логично је питање?
„Имам интересовања за бројне ствари, у складу с тим ћу донети одлуку шта ћу радити у будућности. Истовремено, желим да упутим огромну захвалност породици која је била уз мене током читаве каријере и која је прилагодила животе мојим професионалним обавезама. Мислим да је дошло време и да се ја њима на неки начин одужим“.

Није заборавио Гробаре, Пионир, досакорашње саиграче.
„Била је велика част и задовољство све ове године играти у Партизану. Свакако ћу наставити да долазим на утакмице и учим своју децу како се воли Партизан“, додао је Коста Перовић, коме је Партизан захвалио „на великом доприносу који је дао свим успесима клуба и пожелео му много среће и успеха на свим пољима“, уз констатацију да ће „Хумска 1 и хала Пионир увек бити његов дом“.

Коментари / 0

Оставите коментар