Perović o razlozima prijevremene penzije...!

Hvala Duletu, hvala Peri, ali kod mene nije bilo više želje! „Nastaviću da dolazim na utakmice i učim svoju decu kako se voli Partizan“, poručio je doskorašnji centar crno-belih.

Košarka 17.12.2015 | 20:20
Perović o razlozima prijevremene penzije...!

Rekao je Kosta da je - dosta. Posle samo tri meseca u drugom mandatu u Partizanu, iskusni centar Kosta Perović (30) odlučio je da završi karijeru.

Iznenađujuća vest, reklo bi se ako se ima u vidu činjenica da profesionalni košarkaši tek kasnije odlaze u penziju, ali u slučaju nekadašnjeg reprezentativca logičan potez, s obzirom da se posle teške povrede kolena dugo tražio pravi put. Nije uspeo. Zato je rešio da ne muči. Ni sebe ni druge.
„Razmislio sam dobro i odlučio da je vreme za kraj. Već neko vreme sam razmišljao o tome kada je pravo vreme da se povučem i sad sam osetio da je došao taj trenutak. Jednostavno, volja za igrom i takmičenjem kod mene nije bila na željenom i potrebnom nivou već skoro dve godine. Na sve se nadovezala i povreda tokom boravka u Rusiji“, objasnio je Perović u razgovoru za sajt Partizana. „Radio sam tokom celog leta, želeo i sebi da dokažem da mogu ponovo da igram košarku. Stvorila se mogućnost da ponovo obučem crno-beli dres i tom izazovu nisam odoleo. Ubeđen sam da bih do kraja sezone samo podizao formu i pružio bolje igre nego do sada, ali jednostavno sam shvatio da voljni momenat više nije na potrebnom nivou.“

U dresu kluba iz Humske osvojio je pet titula prvaka i jednu Jadransku ligu. Ako ništa drugo bar mu je drago što karijeru završava u voljenom klub. Kaže, o nekom drugom nije ni razmišljao.
„Nisam razmišljao o tome da nastavim karijeru negde posle Partizana. Drago mi je da karijeru završavam u klubu u kojem sam se igrački u potpunosti afirmisao. Veliko hvala za sve godine provedene u crno-belom, veliko hvala mojim trenerima Dušku Vujoševiću i Petru Božiću, kao i svima koji su bili u i oko tima. Košarka mi je pružila dosta zadovoljstva u životu i verujem se da sam se na pravi način odužio“.

Šta dalje - logično je pitanje?
„Imam interesovanja za brojne stvari, u skladu s tim ću doneti odluku šta ću raditi u budućnosti. Istovremeno, želim da uputim ogromnu zahvalnost porodici koja je bila uz mene tokom čitave karijere i koja je prilagodila živote mojim profesionalnim obavezama. Mislim da je došlo vreme i da se ja njima na neki način odužim“.

Nije zaboravio Grobare, Pionir, dosakorašnje saigrače.
„Bila je velika čast i zadovoljstvo sve ove godine igrati u Partizanu. Svakako ću nastaviti da dolazim na utakmice i učim svoju decu kako se voli Partizan“, dodao je Kosta Perović, kome je Partizan zahvalio „na velikom doprinosu koji je dao svim uspesima kluba i poželeo mu mnogo sreće i uspeha na svim poljima“, uz konstataciju da će „Humska 1 i hala Pionir uvek biti njegov dom“.

Komentari / 0

Ostavite komentar