Куп: Босанци "избацили" Рому, Бркић одолео Фиоренци!

Настављена је сеча фаворита у Купу Италије, у среду су елиминисани конкуренти за титулу Рома и Фиорентина.

Фудбал 16.12.2015 | 20:00
Куп: Босанци "избацили" Рому, Бркић одолео Фиоренци!

Римаљни су после 120 минута без голова са Специјом поражени на пенале 4:2, а трагичари су били босанскохерцеговачки репрезентативци.

С друге стране, Карпи је дуго одолевао притиску Виоле, а онда је 15-ак минута пре краја Ди Гаудио шокирао Артемио Франки, те уз сајног Жељка Бркића који је имао седам одбрана, одвео госте у четвтфинале такмичења.

Рома и Специја су одиграли отворен меч на Олимпику, али од више од 20 шутава ка голу, тек је пет ишло у оквир.

На крају је одлука донела у пенал рулету, где су разочарале БиХ ведете "Вучице" Миралем Пјанић и Един Џеко, промашивши у прве две серије.

Специја, која је мала хрватска колонија са осморицом играча из ове државе, ће у неочекиваном четвртфиналу играти са трећелигашем Алесандријом, која је до сада избацила два тима из Серије А, Палермо и Ђеноу.

Фиорентина је доминирала против Карпија, имала више од 70% времена лопту у свом поседу, 15-ак шутаве ка голу ривала, али је на крају сурово кажњена.

Леви везни Карпија Ди Гаудио је искористио једну од ретких прилика у казненом простору домаћина и савладао Сепеа за победу гостију.

Уследио је велики притисак "виоле", у игру је ушао и искусни голгетер Роси, али је одбрана Карпија на челу са Жељком Бркићем одолела домаћину. Ненад Томовић одиграо је цео меч за Фиорентину и добио жути картон.

Карпи у четвртфиналу очекује бољег из дуела Сампдорије и Милана, који се у четвртак састају у Ђенови.

Куп Италије, 1/16 финала:
Рома – Специја 0:0 (пенали 2:4)
Фиорентина – Карпи 0:1
Наполи – Верона
Јувентус – Торино

Четвртак:
Лацио – Удинезе
Сампдорија – Милан

Уторак:
Ђеноа – Алесандрија 1:2 (продужеци)
Интер – Каљари 1:0

Коментари / 0

Оставите коментар