Kup: Bosanci "izbacili" Romu, Brkić odoleo Fiorenci!

Nastavljena je seča favorita u Kupu Italije, u sredu su eliminisani konkurenti za titulu Roma i Fiorentina.

Fudbal 16.12.2015 | 20:00
Kup: Bosanci "izbacili" Romu, Brkić odoleo Fiorenci!

Rimaljni su posle 120 minuta bez golova sa Specijom poraženi na penale 4:2, a tragičari su bili bosanskohercegovački reprezentativci.

S druge strane, Karpi je dugo odolevao pritisku Viole, a onda je 15-ak minuta pre kraja Di Gaudio šokirao Artemio Franki, te uz sajnog Željka Brkića koji je imao sedam odbrana, odveo goste u četvtfinale takmičenja.

Roma i Specija su odigrali otvoren meč na Olimpiku, ali od više od 20 šutava ka golu, tek je pet išlo u okvir.

Na kraju je odluka donela u penal ruletu, gde su razočarale BiH vedete "Vučice" Miralem Pjanić i Edin Džeko, promašivši u prve dve serije.

Specija, koja je mala hrvatska kolonija sa osmoricom igrača iz ove države, će u neočekivanom četvrtfinalu igrati sa trećeligašem Alesandrijom, koja je do sada izbacila dva tima iz Serije A, Palermo i Đenou.

Fiorentina je dominirala protiv Karpija, imala više od 70% vremena loptu u svom posedu, 15-ak šutave ka golu rivala, ali je na kraju surovo kažnjena.

Levi vezni Karpija Di Gaudio je iskoristio jednu od retkih prilika u kaznenom prostoru domaćina i savladao Sepea za pobedu gostiju.

Usledio je veliki pritisak "viole", u igru je ušao i iskusni golgeter Rosi, ali je odbrana Karpija na čelu sa Željkom Brkićem odolela domaćinu. Nenad Tomović odigrao je ceo meč za Fiorentinu i dobio žuti karton.

Karpi u četvrtfinalu očekuje boljeg iz duela Sampdorije i Milana, koji se u četvrtak sastaju u Đenovi.

Kup Italije, 1/16 finala:
Roma – Specija 0:0 (penali 2:4)
Fiorentina – Karpi 0:1
Napoli – Verona
Juventus – Torino

Četvrtak:
Lacio – Udineze
Sampdorija – Milan

Utorak:
Đenoa – Alesandrija 1:2 (produžeci)
Inter – Kaljari 1:0

Komentari / 0

Ostavite komentar