Александар Вулин није примио ратне ветеране

Представници неколико удружења ратних ветерана Србије протестовали су данас у Београду, испред Палате "Србија", захтевајући да се побољша њихов положај и усвоји закон који ће регулисати њихова права.

Србија 16.12.2015 | 18:30
Александар Вулин није примио ратне ветеране

Ратни ветерани Србије, како су рекли, захтевају усвајање закона о правима бораца, ратних војних инвалида и породица палих бораца, поделу више десетине станова из јапанске донације који су празни, промену и примену закона у области ортопедских помагала, промену односа друштва према ратним ветеранима, као и прекидање незаконите праксе одузимања статуса ратних војних инвалида.

Председник удружења Српски ратни ветерани Миле Милошевић захтевао је данас да у име свих удружења ратних ветерана разговара са министром за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александром Вулином, али је његов захтев одбијен.

"Последња информација је да министар Вулин неће да прими представнике бораца и инвалида, јер наводно има неких пречих послова од нас. Шта је њему пречи посао него да прими ратне војне инвалиде", рекао је Милошевић.

Председник Удружења ратних војних инвалида Србије свих ратова Жељко Васиљевић рекао је да министра Вулина не занимају захтеви организација из области борачко-инвалидске заштите.

"Њега не занимају наши захтеви, нити да чује шта имамо да му кажемо и то зато што нећемо да будемо удружење Покрета социјалиста (Вулинове странке), јер то је једино чиме се ово министарство бави", рекао је Васиљевић.

Васиљевић је најавио да ће ратни инвалиди протест наставити шетњом до зграде Владе Србије у нади да ће их неко примити и разговарати о решавању њихових бројних проблеме.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

е моја војско

16.12.2015 17:42

Па ви тразите од издајника несто. тако је и код нас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИХАИЛО МИКИЋ

16.12.2015 17:54

??? Обрати пажњу на слова! Азбука их има 30!

Name

комсија

17.12.2015 19:14

@МИХАИЛО МИКИЋ зар ниси у лудари болеснице?

Name

велес

16.12.2015 21:17

Да су му дошли хрватски ветерани , примио би их .Човјек је проевропски орјентисан !

ОДГОВОРИТЕ