Aleksandar Vulin nije primio ratne veterane

Predstavnici nekoliko udruženja ratnih veterana Srbije protestovali su danas u Beogradu, ispred Palate "Srbija", zahtevajući da se poboljša njihov položaj i usvoji zakon koji će regulisati njihova prava.

Srbija 16.12.2015 | 18:30
Aleksandar Vulin nije primio ratne veterane

Ratni veterani Srbije, kako su rekli, zahtevaju usvajanje zakona o pravima boraca, ratnih vojnih invalida i porodica palih boraca, podelu više desetine stanova iz japanske donacije koji su prazni, promenu i primenu zakona u oblasti ortopedskih pomagala, promenu odnosa društva prema ratnim veteranima, kao i prekidanje nezakonite prakse oduzimanja statusa ratnih vojnih invalida.

Predsednik udruženja Srpski ratni veterani Mile Milošević zahtevao je danas da u ime svih udruženja ratnih veterana razgovara sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandrom Vulinom, ali je njegov zahtev odbijen.

"Poslednja informacija je da ministar Vulin neće da primi predstavnike boraca i invalida, jer navodno ima nekih prečih poslova od nas. Šta je njemu preči posao nego da primi ratne vojne invalide", rekao je Milošević.

Predsednik Udruženja ratnih vojnih invalida Srbije svih ratova Željko Vasiljević rekao je da ministra Vulina ne zanimaju zahtevi organizacija iz oblasti boračko-invalidske zaštite.

"Njega ne zanimaju naši zahtevi, niti da čuje šta imamo da mu kažemo i to zato što nećemo da budemo udruženje Pokreta socijalista (Vulinove stranke), jer to je jedino čime se ovo ministarstvo bavi", rekao je Vasiljević.

Vasiljević je najavio da će ratni invalidi protest nastaviti šetnjom do zgrade Vlade Srbije u nadi da će ih neko primiti i razgovarati o rešavanju njihovih brojnih probleme.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

e moja vojsko

16.12.2015 17:42

Pa vi trazite od izdajnika nesto. tako je i kod nas.

ODGOVORITE
Name

МИХАИЛО МИКИЋ

16.12.2015 17:54

??? Obrati pažnju na slova! Azbuka ih ima 30!

Name

komsija

17.12.2015 19:14

@МИХАИЛО МИКИЋ zar nisi u ludari bolesnice?

Name

veles

16.12.2015 21:17

Da su mu došli hrvatski veterani , primio bi ih .Čovjek je proevropski orjentisan !

ODGOVORITE