"Суштинске разлике" - Гвардиола иде из Бајерна!

Тренер Бајерна из Минхена Пеп Гвардиола напустиће тај клуб на крају сезоне пошто не жели да потпише нови уговор, пренели су шпански медији.

Фудбал 17.12.2015 | 16:40
"Суштинске разлике" - Гвардиола иде из Бајерна!

Под ознаком "последња вест", из Немачке, Шпаније и Енглеске стиже идентична информација:

Пеп Гвардиола напустиће Бајерн на крају ове сезоне!

"Вечерас немам шта да кажем о томе. Изјаснићу се следеће недеље", кратко је у уторак увече поручио тренер шампиона Немачке упитан за свој (не)останак. У среду поподне, Марка, Дојче веле и неколико енглеских медија већ је знало шта ће рећи:

"Гвардиола ће следеће недеље саопштити да одлази из клуба!", објављено је широм Европе.

Марка је објаснила о чему се ових дана разговарало у Минхену:

"Гвардиола је обавестио надлежне на Алијанц арени да је одлучио да тражи нове изазове. Он мисли да је тренутни максимум достигнут, зато што постоји суштинска разлика у његовој и клупској филозофији фудбала, да не спомињемо да је имао одређене персоналне проблеме са екипом".

"Што се Гвардиоле тиче, нема повратка на старо. Према његовом мишљењу, у Бајерну је одрадио своје и даљи останак би донео штету и њему и клубу", пише Марка.

Док се и Пеп лично не огласи, растанак не може бити дефинитивно најављен, али упркос томе широм континента већ "виде" Карла Анћелотија као његовог заменика у Минхену.

Бајерн је тренутно први на табели Бундес лиге, са 43 освојена бода, 14 победа и по ремијем и поразом. У Лиги шампиона је очекивано прошао у нокаут фазу.

О Гвардиолиној судбини у клубу недавно је говорио и председник Бајерна Карл Хајнц Румениге:

"Увек смо говорили да ћемо одлуку (о наставку сарадње) донети у 2015. Знам да је касно, да је неколико дана остало до Божића, али ће одлука бити саопштена после утакмице против Хановера (субота, 15.30). Не постоји особа на свету која у одређеном тренутку не може да буде замењена. Тако стоје ствари. Играчи долазе, играчи одлазе и исто се односи и на тренере. У једном моменту дођу, у другом оду", рекао је Румениге.

Гвардиола је преузео Бајерн у јуну 2013. Под његовим вођством, Баварци су освојили две титуле, Куп Немачке, Суперкуп Европе и ФИФА Светско првенство за клубове.

Коментари / 0

Оставите коментар