"Suštinske razlike" - Gvardiola ide iz Bajerna!

Trener Bajerna iz Minhena Pep Gvardiola napustiće taj klub na kraju sezone pošto ne želi da potpiše novi ugovor, preneli su španski mediji.

Fudbal 17.12.2015 | 16:40
"Suštinske razlike" - Gvardiola ide iz Bajerna!

Pod oznakom "poslednja vest", iz Nemačke, Španije i Engleske stiže identična informacija:

Pep Gvardiola napustiće Bajern na kraju ove sezone!

"Večeras nemam šta da kažem o tome. Izjasniću se sledeće nedelje", kratko je u utorak uveče poručio trener šampiona Nemačke upitan za svoj (ne)ostanak. U sredu popodne, Marka, Dojče vele i nekoliko engleskih medija već je znalo šta će reći:

"Gvardiola će sledeće nedelje saopštiti da odlazi iz kluba!", objavljeno je širom Evrope.

Marka je objasnila o čemu se ovih dana razgovaralo u Minhenu:

"Gvardiola je obavestio nadležne na Alijanc areni da je odlučio da traži nove izazove. On misli da je trenutni maksimum dostignut, zato što postoji suštinska razlika u njegovoj i klupskoj filozofiji fudbala, da ne spominjemo da je imao određene personalne probleme sa ekipom".

"Što se Gvardiole tiče, nema povratka na staro. Prema njegovom mišljenju, u Bajernu je odradio svoje i dalji ostanak bi doneo štetu i njemu i klubu", piše Marka.

Dok se i Pep lično ne oglasi, rastanak ne može biti definitivno najavljen, ali uprkos tome širom kontinenta već "vide" Karla Anćelotija kao njegovog zamenika u Minhenu.

Bajern je trenutno prvi na tabeli Bundes lige, sa 43 osvojena boda, 14 pobeda i po remijem i porazom. U Ligi šampiona je očekivano prošao u nokaut fazu.

O Gvardiolinoj sudbini u klubu nedavno je govorio i predsednik Bajerna Karl Hajnc Rumenige:

"Uvek smo govorili da ćemo odluku (o nastavku saradnje) doneti u 2015. Znam da je kasno, da je nekoliko dana ostalo do Božića, ali će odluka biti saopštena posle utakmice protiv Hanovera (subota, 15.30). Ne postoji osoba na svetu koja u određenom trenutku ne može da bude zamenjena. Tako stoje stvari. Igrači dolaze, igrači odlaze i isto se odnosi i na trenere. U jednom momentu dođu, u drugom odu", rekao je Rumenige.

Gvardiola je preuzeo Bajern u junu 2013. Pod njegovim vođstvom, Bavarci su osvojili dve titule, Kup Nemačke, Superkup Evrope i FIFA Svetsko prvenstvo za klubove.

Komentari / 0

Ostavite komentar