СЛС: Звезда лако кроз Ивањицу, реми Војводине...

Фудбалери Црвене звезде савладали су Јавор у гостима са 3:0 (1:0) у мечу 22. кола Суперлиге Србије, последњем у јесењем делу шампионата. Фудбалери Јагодине и Радника из Сурдулице остварили су победе против Рада, односно нишког Радничког, у утакмицама 22. кола Суперлиге Србије.

Фудбал 16.12.2015 | 17:20
СЛС: Звезда лако кроз Ивањицу, реми Војводине...

То је био 19. узастопни тријумф црвено-белих, до којег су дошли можда и лакше него што се очекивало, пошто су на почетку оба полувремена постигли по гол и тако решили питање победника.

Већ у петом минуту Вијеира је изврсним соло продором преварио одбрану Ивањичана и довео свој тим у вођство, а у 56. минуту предност је дуплирао Срђан Плавшић – ударац Вијеире одбранио је голман Ђогатовић, а Плавшић је одбитак спровео у мрежу.

Вијеира је имао удела и у трећем поготку гостију – асистирао је у 70. минуту Катаију, који је обишао голмана и рутински пласирао лопту у мрежу.

Звезда је на овом мечу била без суспендованог тренера Божовића, али је ипак остварила лаку победу с обзиром на то да је Јавор све шансе створио у тренуцима када је победник већ био одлучен.

Фудбалери Јагодине и Радника из Сурдулице остварили су победе против Рада, односно нишког Радничког, у утакмицама 22. кола Суперлиге Србије.

Јагодина је до прве победе на свом терену ове сезоне дошла голом Милета Савковића, док је Радник славио погоцима двојице Стојановића – Славише и Филипа.

Нови Пазар је прекинуо низ од четири победе Војводине у домаћем шампионату од доласка Ненада Лалатовића. Новосађани су водили голом Мирка Иванића, али је бод домаћем тиму донео бивши Партизанов ђак и некада велики таленат Амер Османагић.

Голова није било једино на утакмици у Лучанима, где је Младост играла са ОФК Београдом.

Суперлига, 22. коло:

Јагодина - Рад 1:0
Савковић 6
Младост Лучани – ОФК Београд 0:0
Нови Пазар – Војводина 1:1
Османагић 61 - Иванић 10
Радник – Раднички Ниш 2:1
С. Стојановић 5, Ф. Стојановић 73 - Ђуричковић 41
Јавор - Звезда 0:3
Вијеира 5, Плавшић 56, Катаи 70

од 17.00:
Партизан – Борац
Чукарички – Вождовац
Металац – Спартак

Табела: Црвена звезда 62 бода, Борац 37, Чукарички 36, Војводина 35, Партизан 33, Раднички Ниш 32, Јавор 30, Младост 30, Вождовац 28, Радник 27, Нови Пазар 24, Металац 22, ОФК Београд 19, Јагодина 19, Рад 16, Спартак 15 (-2).

Коментари / 0

Оставите коментар