Пешић о утакмици одлуке са Звездом: Јој, што није ревијална!

Светислав Пешић изненадио је кошаркашку јавност када је у друштву Жарка Варајића дошао у Сремску Митровицу. Уживо је посматрао генералну пробу Црвене звезде против Мега Лекса уочи одлучујућег окршаја за топ 16 између српског шампиона и немачког великана, у петак од 19 сати у хали Пионир.

Кошарка 17.12.2015 | 13:40
Пешић о утакмици одлуке са Звездом: Јој, што није ревијална!

- Видео сам утакмицу по мом укусу, Мега је била добра, али је и Звезда била добра. Варајић и ја смо се сложили да одавно нисмо видели квалитетнији и неизвеснији меч у АБА лиги - каже Пешић за “Блиц”.

Пред Звездом и Бајерном је у петак утакмица сезоне?

- За Бајерн то није утакмица сезоне, већ за оне који желе да буду у 16 најбољих Евролиге. Наш циљ то није, мој клуб хоће да буде шампион Европе, али то не може преко ноћи. У овом тренутку важнији нам је развој и напредак клуба, да доживимо европску кошарку, јер је фудбал у Немачкој најпопуларнији. Ми хоћемо да позиционирамо кошарку, ако бих вам рекао да су наше амбиције пролаз у топ 16, шта би то значило? Бајерн хоће да игра у том такмичењу са најбољима, али до тога је дуг пут.

Шта очекујете у петак?

- Звезда није у истој ситуацији као ми, они су се већ позиционирали, најбоља је у региону, од ње се очекује да понови прошлогодишње успехе. Звезди значи топ 16, од ње то сви очекују, а у случају пораза, вероватно ћете рећи да је то неуспех, а Бајерн ако победи, то ће нама бити само успутна станица.

Звездаши вас воле, не сумњамо да ћете добити аплауз пуног “Пионира”?

- Волим и ја Звезду, и када јој добро иде и када је у проблемима. Драго ми је да се вратила у врх регионалне кошарке, да је шампион Србије и да је уз фудбалски клуб перјаница Спортског друштва. Радујем се што ‘95. годиште које сам ја селектирао и тренирао, а којем припадају Тејић, Ребић и Гудурић, добија шансу, а да тренер Радоњић њих успешно води иако је тешко правити врхунске резултате и играче.

Долазите ли по победу у Београд?

- Јој, било би ми драже да утакмица нема резултатски значај, а да смо се и ми и Звезда још раније пласирали у топ 16. Овако, шта да радим, то је живот, то је спорт. Још једном се потврдило да је наша група најтежа и најуједначенија у Евролиги.

Како гледате на ситуацију у осталим српским клубовима?

- Волео бих да је и у Партизану иста ситуација као у Звезди. Црно-бели су у кризи, али сигуран сам да то неће дуго да траје. Наравно, навијам и за нашу Мегу и Металац - завршио је Пешић.

Светислав Пешић је јуче, на путу до Аеродрома “Никола Тесла”, одвојио време за интервју “Блицу”.

- Увек сам уз ваше новине и сајт, као и уз мог пријатеља Жарка Варајића, с којим сам провео два лепа дана. Прво смо били у Сремској Митровици, а јуче смо били на ручку са нашим колегом Стеваном Караџићем и онда ме још Вараја одвезао колима на авион.

О Србији

Пласман репрезентације у Рио би био супер ствар. То ће зависти од много ствари. Пре свега од противника на турниру, сећате ли се како смо у Берлину имали најтежу групу, што нас је коштало директног пролаза. А ту су и повреде - додаје Пешић.

Коментари / 0

Оставите коментар