Перовић: Немам више воље за кошарком!

Коста Перовић каже да је решио да заврши каријеру јер више није имао жеље и мотива да даје све од себе.

Кошарка 17.12.2015 | 12:20
Перовић: Немам више воље за кошарком!

“Размислио сам добро и одлучио да је време за крај. Већ неко време сам размишљао о томе када је право време да се повучем и сада сам осетио да је дошао тај тренутак. Једноставно, воља за игром и такмичењем код мене није била на жељеном и потребном нивоу већ скоро две године. На све се надовезала и повреда током боравка у Русији“, рекао је Перовић за сајт Партизана.

“Радио сам током целог лета, желео и себи да докажем да могу поново да играм кошарку. Створила се могућност да поново обучем црно-бели дрес и том изазову нисам одолео. Убеђен сам да бих до краја сезоне само подизао форму и пружио боље игре него до сада, али једноставно сам схватио да вољни моменат више није на потребном нивоу“, додао је 30-годишњи кошаркаш.

Перовић истиче и да није размишљао о наставку каријере после ове сезоне.

“Драго ми је да каријеру завршавам у клубу у којем сам се играчки у потпуности афирмисао. Велико хвала клубу за све године проведене у црно-белом, велико хвала мојим тренерима Душку Вујошевићу и Петру Божићу, као и свима који су били у тиму и око њега. Кошарка ми је пружила много задовољства у животу и верујем се да сам се на прави начин одужио“.

Коста ће се сада посветити породици и бројним другим изазовима у животу.

“Време је да кренем даље. Имам интересовања за бројне ствари, па ћу у складу са тиме донети одлуку шта ћу радити у будућности. Истовремено, желим да упутим огромну захвалност својој породици која је била уз мене током читаве каријере и која је прилагодила своје животе мојим професионалним обавезама. Мислим да је дошло време и да се ја њима на неки начин одужим“.

Коста ће своје дојучерашње саиграче бодрити са трибина хале Пионир.

“Била је велика част и задовољство све ове године играти у Партизану. Свакако ћу наставити да долазим на утакмице и учим своју децу како се воли Партизан“, закључио је Перовић.

Бивши репрезентативац није успео да се врати у форму након вишемесечне паузе због повреде колена, па је одлучио да заврши каријеру.

Осим Партизана, Перовић је током каријере играо још за Беопетрол, Валенсију, Барселону, Уникаху и Јенисеј у Европи, те Голден Стејт у НБА лиги.

Са Валенсијом је освојио Еврокуп 2010. године, те две титуле првака Шпаније са Барселоном, док је са рептезентацијом био вицешампион Европе 2009. године у Пољској.

У својој последњој полусезони у каријери просечно је бележио 3,1 поена уз 2,1 скокова у АБА лиги.

Најбољу статистику имао је у својој последњој сезони у Партизану у првом мандату, 2006/2007. када је постигао 10,8 поена уз 6,3 скокова и 1,4 асистенције по мечу у Евролиги.

Коментари / 0

Оставите коментар