Видео - Тандем за снове: Кармелова љубав грије Порзингиса!

Кармело Ентони важи за егоисту у НБА круговима, али је са задовољством прихватио улогу ментора младом Кристапсу Порзингису.

Кошарка 17.12.2015 | 11:00
Видео - Тандем за снове: Кармелова љубав грије Порзингиса!

Мело је звезда Никса још откад је дошао из Денвера 2011. године и многи су постављали питање како ће реаговати на долазак 20-годишњег Летонца.

“Знам шта имамо као саиграчи и нико не може да се испречи између нас, без обзира на то шта људи причају. Нико“, казао је десет година старији Ентони за Јаху спортс.

На питање да ли очекује да Порзингис постане НБА звезда, Кармело је одговорио:

“Може то да постане, прошло је тек 25 утакмица сезоне, али има прилику да постане звезда“.

Навијачи Никса звиждали су када је Летонац биран на драфту, али врло брзо су га заволели.

“Када ствари иду како треба, онда те ставе на пиједестал. Када крене по злу, онда вам измакну столицу. То су искуства кроз која ће он морати да прође, али биће ми драфо ако ја будем могао да будем човек који ће га повући за рукав и рећи му да ће све бити у реду. Подржавам га 100%“, каже Мело.

Порзингис је висок 221 цм, али због брзине може да игра и на позицији крилног центра и за сада у руки сезони просечно бележи 13,6 поена и 8,4 скока за 27,3 минута. Проглашен је за најбољег новајлију у октобру и новембру – Шарлоту је убацо 29 поена, а против Хјустона је имао 24 поена, 14 скокова и 7 рампи.

“Дошао је у НБА са 20 година, може да шутира и да погађа и да игра у најбољем граду на свету. Све је то заслужио“, рекао је Ентони о великој пажњи која се поклања Кристапсу.

Порзингис је веома захвалан Ентонију на томе што је преузео улогу ментора и што је унапредио његову игру у нападу.

“У многим ситуацијама он ми олакшава и због њега добијам отворене шутеве. Сјајан је и могу да играм на његов рачун, не сумњам да ће ме пронаћи сваки пут када сам отворен“, казао је Летонац.

Ентони је у својој руки сезони (2003/2004) просечо убацивао 21 поен, али није био руку сезоне – завршио је иза Леброна Џејмса, а тадашње искуство из Нагетса додатно га тера да помаже Порзингису.

“Ја нисам имао никога да ми стави руку на раме и да ми каже шта је то што ова лига представља изнутра“, објашњава Ентони.

Нагетси су тада разматрали да доведу Лафонса Елиса као ментора Ентонију, а у тиму су имали два истакнута ветерана – Маркуса Кембија и Андреа Милера. Ипак, у тиму није било играча са Ол-стар искуством, па је Ентони убрзо постао главни и водио је тим као руки до првог плеј-оф наступа од 1995. године.

“То је био тежак део – дођеш у НБА и одмах мораш да будеш главни у организацији, тим је одмах поверен мени“, каже Мело.

Ипак, то није једина разлика у руки сезонама Ентонија и Порзингиса.

“У Денверу тржиште није било толико велико, није био присутан толики број људи из медија. Неким данима био је и по само један човек или двојица у свлачионици“.

Ипак, није први пут да Ентони дели свлачионицу са звездом или потенцијалном звездом – од 2006. до 2008. године играо је са Ајверсоном, од 2008. до 2011. године са Билапсом, а и Амаре Стодемајер био је петоструки ол-стар играч по доласку у Никсе.

Најпопуларнији од њих свакако је био Ајверсон, МВП лиге из 2001. године, а Нагетси су у обе сезоне са њима двојицом испали у првој рунди плеј-офа.

“Седели бисмо често у свлачионици или у аутобусу и разговарали о томе како ће људи покушати да нас заваде. Нпр, речима да постоји само једна лопта. Али на крају крајева, циљ је једино победа, поготово Ајверсону и мени“.

Порзингис је сада нова звезда у Њујорку, али ако ствари крену како не треба, кривица вероватно неће бити усмерена ка њему.

“Мој притисак и даље је мој притисак, то се не мења“, закључио је Ентони за Јаху спортс.

Никси су за сада на десетом месту у Источној конференцији са 11 победа и 14 пораза и тешко ће изборити плеј-оф, али навијачи се надају да ће године које долазе бити године Никса.

Коментари / 0

Оставите коментар