Зимоњић пропушта Грен слем послије 14 година!

Најбољи српски дубл играч неће играти на првом гренд слему сезоне због лома палца десне руке. Биће му то први изостанак са неког турнира "велике четворке" после 54 узастопна наступа!

Тенис 17.12.2015 | 10:20
Зимоњић пропушта Грен слем послије 14 година!

Зимоњић није доживео повреду на терену, већ током зимовања, па ће први пут од 2002. године пропустити неки Грен слем.

До сада је српски играч наступио на 54 узастопна ГС турнира, а у Мелбурну је требало да игра у пару са Жилом Милером из Луксембурга.

Аустралијан опен на програму од 18. до 31. јануара у Мелбурну.

Какав пех!

Ненад Зимоњић пропустиће Аустралијан Опен, први гренд слем турнир у 2016. години због бизарне повреде на скијању у Аустрији.

"Сударио сам се на стази са женом и човеком који је био иза ње. Прелазили су стазу где не треба, касно сам их видео. Вероватно су почетници. То је као када излазите из тунела а пешаци прелазе улицу где не треба. Немате када да их видите. Глупост...", изјавио је за "Спортски журнал" Зимоњић.

Искусни српски тенисер каже да је дошло до нагњечена плаца десне руке, а да је снимак показао да постоји и фрактура.

Зимоњића очекује пауза од шест недеља.

"Лекари кажу да нећу моћи да играм месец и по дана, а после четири недеље очекује ме контрола. Надам се да нећу морати да паузирам више од шест недеља. Након контроле очекује ме физикална терапија".

Зики очекује да ће се вратити на терен половином фебруара, на турниру у Ротердаму и то у пару са новим партнером Жилом Милером из Луксембурга.

"До Ротердама Жил ће морати да се снађе и да у Сиднеју и на Аустралијан Опену пронађе дсругог партнера. Увек постоји могућност да заиграју добро и наставе сарадњу, али видећемо... Играћемо у Ротердаму", рекао је Зимоњић и додао да је олакшавајућа околност то што не брани много поена из 2015. у том периоду, али неће моћи да се уиграва за наредне акције.

"Планирао сам да у Дохи играм дубл са Новаком Ђоковићем, а на Аустралијан Опену у пару са Јеленом Јанковићем како бисмо се припремали за Олимпијске игре. Сада то неће бити изводљиво", рекао је Зимоњић.

Зимоњић је освојио три гренд слем трофеја у игри мушких парова и то све са Канађанином Даниелом Нестором - два пута Вимблдон (2008. и 2009) и Ролан Гарос (2010).

На Аустралијан Опену најбољи резултат му је финале 2010. када је, такође у пару са Нестором, поражен од Американаца, браће Брајан.

Податак од којег застаје дах је да ће Ненад Зимоњић изостанком са Аустралијан Опена прекинути фасцинантан низ од 54. узастопна наступа на гренд слемовима. Он је последњи пут изостао са турнира велике четворке 2002. године, када је, такође због повреде, био спречен да наступа на Ролан Гаросу. Укупно је у каријери одиграо 66 гренд слемова, а низ је још једном прекинут, на почетку професионалног пута - 1999. године, када се такође није такмичио у Паризу, јер није добио визу.

Коментари / 0

Оставите коментар