Zimonjić propušta Gren slem poslije 14 godina!

Najbolji srpski dubl igrač neće igrati na prvom grend slemu sezone zbog loma palca desne ruke. Biće mu to prvi izostanak sa nekog turnira "velike četvorke" posle 54 uzastopna nastupa!

Tenis 17.12.2015 | 10:20
Zimonjić propušta Gren slem poslije 14 godina!

Zimonjić nije doživeo povredu na terenu, već tokom zimovanja, pa će prvi put od 2002. godine propustiti neki Gren slem.

Do sada je srpski igrač nastupio na 54 uzastopna GS turnira, a u Melburnu je trebalo da igra u paru sa Žilom Milerom iz Luksemburga.

Australijan open na programu od 18. do 31. januara u Melburnu.

Kakav peh!

Nenad Zimonjić propustiće Australijan Open, prvi grend slem turnir u 2016. godini zbog bizarne povrede na skijanju u Austriji.

"Sudario sam se na stazi sa ženom i čovekom koji je bio iza nje. Prelazili su stazu gde ne treba, kasno sam ih video. Verovatno su početnici. To je kao kada izlazite iz tunela a pešaci prelaze ulicu gde ne treba. Nemate kada da ih vidite. Glupost...", izjavio je za "Sportski žurnal" Zimonjić.

Iskusni srpski teniser kaže da je došlo do nagnječena placa desne ruke, a da je snimak pokazao da postoji i fraktura.

Zimonjića očekuje pauza od šest nedelja.

"Lekari kažu da neću moći da igram mesec i po dana, a posle četiri nedelje očekuje me kontrola. Nadam se da neću morati da pauziram više od šest nedelja. Nakon kontrole očekuje me fizikalna terapija".

Ziki očekuje da će se vratiti na teren polovinom februara, na turniru u Roterdamu i to u paru sa novim partnerom Žilom Milerom iz Luksemburga.

"Do Roterdama Žil će morati da se snađe i da u Sidneju i na Australijan Openu pronađe dsrugog partnera. Uvek postoji mogućnost da zaigraju dobro i nastave saradnju, ali videćemo... Igraćemo u Roterdamu", rekao je Zimonjić i dodao da je olakšavajuća okolnost to što ne brani mnogo poena iz 2015. u tom periodu, ali neće moći da se uigrava za naredne akcije.

"Planirao sam da u Dohi igram dubl sa Novakom Đokovićem, a na Australijan Openu u paru sa Jelenom Jankovićem kako bismo se pripremali za Olimpijske igre. Sada to neće biti izvodljivo", rekao je Zimonjić.

Zimonjić je osvojio tri grend slem trofeja u igri muških parova i to sve sa Kanađaninom Danielom Nestorom - dva puta Vimbldon (2008. i 2009) i Rolan Garos (2010).

Na Australijan Openu najbolji rezultat mu je finale 2010. kada je, takođe u paru sa Nestorom, poražen od Amerikanaca, braće Brajan.

Podatak od kojeg zastaje dah je da će Nenad Zimonjić izostankom sa Australijan Opena prekinuti fascinantan niz od 54. uzastopna nastupa na grend slemovima. On je poslednji put izostao sa turnira velike četvorke 2002. godine, kada je, takođe zbog povrede, bio sprečen da nastupa na Rolan Garosu. Ukupno je u karijeri odigrao 66 grend slemova, a niz je još jednom prekinut, na početku profesionalnog puta - 1999. godine, kada se takođe nije takmičio u Parizu, jer nije dobio vizu.

Komentari / 0

Ostavite komentar