Брижни супруг Енди Мари жртвовао би Мелбурн!

Други тенисер света Енди Мари спреман је да се одрекне учешћа на Аустралијан опену како би присуствовао рођењу свог првог детета.

Тенис 18.12.2015 | 13:00
Брижни супруг Енди Мари жртвовао би Мелбурн!

Енди Мареј се спрема за Аустралијан Опен у јануару, али није сигурно да ли ће и учествовати на том гренд слему.

Одлука ће зависити од тога када ће постати отац. Његова супруга Ким је у другом стању и принова у породици Мареј очекује се средином фебруара. Ипак, Енди открива да се могуће да се беба роди раније.

"Рођење мог првог детета је свакако важније од наступа на турниру и ако постанем отац док траје Аустралијан Опен, сигурно ћу се вратити кући. Желим да будем присутан и да помогнем колико могу", изјавио је Мареј.

Он је додао да се радује новој улози у животу, иако је свестан да ће рођење детета донети велике промене.

"Јасно је да ће се ствари променити када се беба роди, али сам узбуђен због тога. Сви ме питају да ли ће ми то представљати сметњу. Можда хоће, али ће то бити добра сметња. Није добро стално бити концентрисан само на тенис. Када завршите тренинг важно је да можете да проведете време са породицом и пријатељима и радујем се томе", истакао је други рекет света.

Због чињенице да му је супруга у поодмаклој фази трудноће Мареј је одлучио и да промени план припрема за нову сезону. Уместо у Мајамију, тренира у Дубаију.

"Одавде је много лакше вратити се кући. У Мајамију сви летови су у вечерњем термину, а из Дубаија авиони лете чешће и истог дана могу да отпутујем, ако буде потребно", нагласио је Шкот.

Он је истакао да ће у фебруару, када се беба роди сигурно узети мини одмор, а да би на терен могао да се врати тек у марту, на мечу Дејвис купа. Британци бране "салатару", коју су освојили крајем новембра у Белгији, а први дуел заказан је против Јапана, од 4. до 6. марта у Бирмингему.

Енди Мареј никада није освојио Аустралијан Опен. Играо је четири пута у финалу, укључујући и ове године, када је поражен од Новака Ђоковића.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мд

18.12.2015 19:24

Има да буде рузно дијете

ОДГОВОРИТЕ