Brižni suprug Endi Mari žrtvovao bi Melburn!

Drugi teniser sveta Endi Mari spreman je da se odrekne učešća na Australijan openu kako bi prisustvovao rođenju svog prvog deteta.

Tenis 18.12.2015 | 13:00
Brižni suprug Endi Mari žrtvovao bi Melburn!

Endi Marej se sprema za Australijan Open u januaru, ali nije sigurno da li će i učestvovati na tom grend slemu.

Odluka će zavisiti od toga kada će postati otac. Njegova supruga Kim je u drugom stanju i prinova u porodici Marej očekuje se sredinom februara. Ipak, Endi otkriva da se moguće da se beba rodi ranije.

"Rođenje mog prvog deteta je svakako važnije od nastupa na turniru i ako postanem otac dok traje Australijan Open, sigurno ću se vratiti kući. Želim da budem prisutan i da pomognem koliko mogu", izjavio je Marej.

On je dodao da se raduje novoj ulozi u životu, iako je svestan da će rođenje deteta doneti velike promene.

"Jasno je da će se stvari promeniti kada se beba rodi, ali sam uzbuđen zbog toga. Svi me pitaju da li će mi to predstavljati smetnju. Možda hoće, ali će to biti dobra smetnja. Nije dobro stalno biti koncentrisan samo na tenis. Kada završite trening važno je da možete da provedete vreme sa porodicom i prijateljima i radujem se tome", istakao je drugi reket sveta.

Zbog činjenice da mu je supruga u poodmakloj fazi trudnoće Marej je odlučio i da promeni plan priprema za novu sezonu. Umesto u Majamiju, trenira u Dubaiju.

"Odavde je mnogo lakše vratiti se kući. U Majamiju svi letovi su u večernjem terminu, a iz Dubaija avioni lete češće i istog dana mogu da otputujem, ako bude potrebno", naglasio je Škot.

On je istakao da će u februaru, kada se beba rodi sigurno uzeti mini odmor, a da bi na teren mogao da se vrati tek u martu, na meču Dejvis kupa. Britanci brane "salataru", koju su osvojili krajem novembra u Belgiji, a prvi duel zakazan je protiv Japana, od 4. do 6. marta u Birmingemu.

Endi Marej nikada nije osvojio Australijan Open. Igrao je četiri puta u finalu, uključujući i ove godine, kada je poražen od Novaka Đokovića.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Md

18.12.2015 19:24

Ima da bude ruzno dijete

ODGOVORITE