Пресјечен ланац шверца оружја у Новом Саду

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је данас да је пресечен велики ланац шверца оружја ка Француској хапшењем два спрска држављанина у најновијој акцији полиције у Новом Саду.

Србија 16.12.2015 | 15:03
Пресјечен ланац шверца оружја у Новом Саду

Министар је рекао да је до хапшења дошло синоћ у касним вечерњим сатима, а да је акцију, која је трајала неколико месеци, спровела новосадска полиција у сарадњи са српском Жандармеријом.

"Приликом хапшења у колима смо запленили два пушкомитраљеза, нешто више од три колограма експлозива, два аутомата и већу количину муниције" прецизирао је Стефановић.

Како је нагласио, то показује да је полиција, када се ради о превентивним акцијама које имају за циљ да оружје не дође до купаца и не направи још већу штету, доста добро организована.

"Пошто смо као регион од 1990-их година изложени великој количини оружја и муниције који се илегално користе, мислим да је то једна од важних порука грађанима да не користе илегално оружје зато што су предвидјене високе затворске казне", истакао је министар Стефановић.

Додао је да је у последњих годину и по дана полиција показала да може и те како да буде ефикасна.

"У сарадњи свих организационих јединица трудимо се да покажемо да нико није недодирљив, поготову у области криминала", рекао је Стефановић, подсетивши да је полиција имала рекордне заплене од преко четири тоне наркотика у протеклих годину дана.

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Деја ву

16.12.2015 14:06

Не с.ри министре, доста је вец.

ОДГОВОРИТЕ