Presječen lanac šverca oružja u Novom Sadu

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da je presečen veliki lanac šverca oružja ka Francuskoj hapšenjem dva sprska državljanina u najnovijoj akciji policije u Novom Sadu.

Srbija 16.12.2015 | 15:03
Presječen lanac šverca oružja u Novom Sadu

Ministar je rekao da je do hapšenja došlo sinoć u kasnim večernjim satima, a da je akciju, koja je trajala nekoliko meseci, sprovela novosadska policija u saradnji sa srpskom Žandarmerijom.

"Prilikom hapšenja u kolima smo zaplenili dva puškomitraljeza, nešto više od tri kolograma eksploziva, dva automata i veću količinu municije" precizirao je Stefanović.

Kako je naglasio, to pokazuje da je policija, kada se radi o preventivnim akcijama koje imaju za cilj da oružje ne dođe do kupaca i ne napravi još veću štetu, dosta dobro organizovana.

"Pošto smo kao region od 1990-ih godina izloženi velikoj količini oružja i municije koji se ilegalno koriste, mislim da je to jedna od važnih poruka građanima da ne koriste ilegalno oružje zato što su predvidjene visoke zatvorske kazne", istakao je ministar Stefanović.

Dodao je da je u poslednjih godinu i po dana policija pokazala da može i te kako da bude efikasna.

"U saradnji svih organizacionih jedinica trudimo se da pokažemo da niko nije nedodirljiv, pogotovu u oblasti kriminala", rekao je Stefanović, podsetivši da je policija imala rekordne zaplene od preko četiri tone narkotika u proteklih godinu dana.

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Deja vu

16.12.2015 15:06

Ne s.ri ministre, dosta je vec.

ODGOVORITE