Рупе су најмрачнији ћошак сиријског пакла

Шокантне фотографије из Сиријске пустиње освануле су на интернету, а приказују мрачне јаме испод земље, у којима су џихадисти држали заточене жене из народа Јазиди.

Свијет 16.12.2015 | 12:32
Рупе су најмрачнији ћошак сиријског пакла

Жене су биле приморане да у овим ћелијама седе од јутра до мрака, да у њима једу, пију и спавају. На поменутим фотографијама приказане су празне јаме, а нема објашњења где се тренутно налазе заточенице које су боравиле у њима.

На зидовима су примећени цртежи које су оставиле за собом, а који приказују њихове некадашње куће и чланове породице.

"Тешке повреде људских права дешавају се у Сирији на дневном нивоу, а поред масовних убистава, укључују и отмице, мучење, силовање и уништавање светих места", саопштено је из Уједињених нација.

У оквиру етничког чишћења које спроводи Исламска држава, Јазиди су често на мети. У Синџару је откривена гробница са телима 80 жена, убијених зато што су биле престаре да би их терористи силовали.

Извор: Блиц

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

МИХАИЛО МИКИЋ

16.12.2015 11:52

Повреде људских права У Сирији од стране муслимански терориста ИД су За сваку осуду. Али шта је са повредама људски права СРБског Народа којег 25 година после рата СИПА сада прогони и хапси уз прећутно одобрење "политичара" РС под оптужбом да постоји сумња да су починили ратни злочин јер су они били учесници рата. Када ће наша јавност подићи свој глас против тога безакоња? НИКАДА! СРБИ СУ СЕ ПРОДАЛИ ЗА ПАРЧЕ ХЛЕБА И ТАКО ПОСТАЛИ ТУРСКО РОБЉЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пасха

16.12.2015 14:53

Дволицан си сине турски

Name

блука

16.12.2015 12:50

Слика и прилика ИД. Дзихад-демократија и терор-просперитет. Нека виде симпатизери ста подрзавају и какав третман могу да оцекују од ових фанатик-криминалаца.

ОДГОВОРИТЕ