Rupe su najmračniji ćošak sirijskog pakla

Šokantne fotografije iz Sirijske pustinje osvanule su na internetu, a prikazuju mračne jame ispod zemlje, u kojima su džihadisti držali zatočene žene iz naroda Jazidi.

Svijet 16.12.2015 | 12:32
Rupe su najmračniji ćošak sirijskog pakla

Žene su bile primorane da u ovim ćelijama sede od jutra do mraka, da u njima jedu, piju i spavaju. Na pomenutim fotografijama prikazane su prazne jame, a nema objašnjenja gde se trenutno nalaze zatočenice koje su boravile u njima.

Na zidovima su primećeni crteži koje su ostavile za sobom, a koji prikazuju njihove nekadašnje kuće i članove porodice.

"Teške povrede ljudskih prava dešavaju se u Siriji na dnevnom nivou, a pored masovnih ubistava, uključuju i otmice, mučenje, silovanje i uništavanje svetih mesta", saopšteno je iz Ujedinjenih nacija.

U okviru etničkog čišćenja koje sprovodi Islamska država, Jazidi su često na meti. U Sindžaru je otkrivena grobnica sa telima 80 žena, ubijenih zato što su bile prestare da bi ih teroristi silovali.

Izvor: Blic

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

МИХАИЛО МИКИЋ

16.12.2015 11:52

Повреде људских права У Сирији од стране муслимански терориста ИД су За сваку осуду. Али шта је са повредама људски права СРБског Народа којег 25 година после рата СИПА сада прогони и хапси уз прећутно одобрење "политичара" РС под оптужбом да постоји сумња да су починили ратни злочин јер су они били учесници рата. Када ће наша јавност подићи свој глас против тога безакоња? НИКАДА! СРБИ СУ СЕ ПРОДАЛИ ЗА ПАРЧЕ ХЛЕБА И ТАКО ПОСТАЛИ ТУРСКО РОБЉЕ!

ODGOVORITE
Name

Pasha

16.12.2015 14:53

Dvolican si sine turski

Name

bluka

16.12.2015 12:50

Slika i prilika ID. Dzihad-demokratija i teror-prosperitet. Neka vide simpatizeri sta podrzavaju i kakav tretman mogu da ocekuju od ovih fanatik-kriminalaca.

ODGOVORITE