Магла и мјестимично влажни коловози

Магла и јутрос отежава одвијање саобраћаја на дионици ауто-пута Нова Топола - Александровац, те на подручју Приједора и Фоче и мјестимично код Добоја и Бијељине.

Босна и Херцеговина 16.12.2015 | 08:10
Магла и мјестимично влажни коловози

На путевима у Републици Српској вози се по сувим и мјестимично влажним коловозима, а на дионицама у усјецима и поред камених косина учестали су одрони земље и камења на коловоз.

Возачима из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске савјетују да возе опрезно и да на пут не крећу без зимске опреме, која је и законски обавезна.

На путевима на којима се изводе радови привремена сигнализација регулише саобраћај и њено поштовање је обавезно.

Због изградње обилазнице на дионици магистралног пута Карановац - Црна Ријека у мјесту Бочац, саобраћај се одвија наизмјенично, једном коловозном траком, уз привремено постављену саобраћајну сигнализацију, док се на дионици Црна Ријека - Угар изводе се радови на санацији коловоза, због чега су могуће повремене обуставе саобраћаја.

На локалитету Хидроелектране "Бочац два", на овом магистралном путу, због минирања терена у току дана долази до обустава саобраћаја од 11.00 до 11.30 и од 13.30 до 14.00, сваким даном осим недјеље.

У току је реконструкција водоводне и канализационе мреже на дионици магистралног пута Челинац - Котор Варош, на подручју општине Котор Варош, па се саобраћај се одвија једном саобраћајном траком, уз наизмјенично пропуштање возила у времену од 7.00 до 18.00 часова.

Због изласка грађевинских машина и возила ангажованих на изградњи аутопута Бањалука - Добој, на магистралном путу Вукосавље - граница Републике Српске/ФБиХ /Каруше/, на дионицама Шешлије - Јоховац и Јоховац - Руданка, измијењен је режим саобраћаја тако да ће повремене обуставе саобраћаја на сваки пуни час трајати по 15 минута, радним данима и суботом од 7.00 до 17.00, а недјељом од 7.00 до 13.00 часова.

Због изласка возила и грађевинских машина које су ангажоване на изградњи аутопута Бањалука - Добој измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Клашнице један - Прњавор /Насеобина Лишња/ од 7.00 до 19.00 часова, уз привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

На том магистралном путу измијењен је режим саобраћаја и ради укључивања и искључивања возила механизације. Постављена је саобраћајна сигнализација и њено поштовање је обавезно.

Због деминирања терена, измијењен је режим одвијања саобраћаја на дионици магистралног пута Бродско Поље - граница Републике Српске/ФБиХ /Брусница/, на локалитету Клакар Доњи од 8.00 до 15.00 часова, а у насељу Лијешће, на локалитету Шикаре од 8.00 до 16.00 часова.

На дионици регионалног пута Вијака два - Разбој у току су радови на санацији клизишта и рехабилитацији коловозног застора, наводе из АМС и напомињу да се саобраћај одвија једном саобраћајном траком, уз наизмјенично пропуштање возила и приврмено постављену саобраћајну сигнализацију.

У току је прва фаза изградње саобраћајнице и моста преко ријеке Укрине у Драгаловцима, због чега је измијењен режим саобраћаја на регионалном путу Прњавор - Добој, дионица Горња Вијака два - Разбој, у мјесту Драгаловци.

Док трају радови на овој фази саобраћај ће се одвијати несметано уз повремене потпуне обуставе саобраћаја за сва возила у трајању од највише 45 минута. Повремене потпуне обуставе саобраћаја проводиће се у периодима смањеног интензитета саобраћаја, уз постављену саобраћајну сигнализацију.

На овој дионици преко моста у мјесту Драгаловци на снази је забрана саобраћаја за теретна возила тежа од пет тона укупне масе и виша од три и по метра.

На регионалном путу Горња Вијака један - Горња Вијака два привремено ће бити преусмјерен саобраћај на новоизграђену саобраћајницу, због радова на изградњи вијадукта на аутопуту Бањалука - Добој, дионица Прњавор - Добој.

На дионици регионалног пута Котор Варош - Митровићи ради извођења радова на реконструкцији и санацији градске водоводне мреже и проширења канализационе мреже, саобраћај се одвија наизмјенично једном саобраћајном траком, уз привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

На дионици регионалног пута Укрина - Вијака, у Вијачанима због радова на санацији коловоза саобраћај се одвија повремено једном траком. На путу Карановац - Митровићи на мјесту клизишта саобраћај се одвија једном саобраћајном траком.

Због радова на изградњи пута Невесиње - Берковићи, дионица Војне - Зови До, саобраћај се одвија успорено.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини - граница БиХ/Црне Горе /Шћепан Поље/, након завршених радова на побољшању услова одвијања саобраћаја, могућ саобраћај за аутобусе "М-три" класе /возила са више од 22 сједишта и чија највећа дозвољена маса је већа од пет тона/ и саобраћај возила чија укупна маса не прелази 16 тона.

Магла и овога јутра на подручју ФБиХ смањује видљивост на дионицама које пролазе кроз котлине и уз ријечне токове, посебно на дионицама Зеница - Добој, Олово - Тузла - Орашје, Коњиц - Јабланица, Нови Травник - Бугојно, Витез - Травник, Бихаћ - Босански Петровац и Гламоч - Млиниште.

Коловози су мјестимично влажни, а због нискае температуре могуће је формирање поледице. Посебан опрез потребан је на дионицама у вишим планинским предјелима, као и на мостовима и прилазима тунелима.

На граничним прелазима нема дужих задржавања. Гранични прелаз Козарска Дубица отворен је за међународни путнички саобраћај.

Коментари / 0

Оставите коментар