Бијељина: Уништили су све!

Послије 25 година непрекидне власти СДС-а у Семберији, народ у овом дијелу Републике Српске изгубио је чак и наду у бољи живот...

Република Српска 15.12.2015 | 22:30
Бијељина: Уништили су све!

Мада из СДС-а стално критикују СНСД и њихове коалиционе партнере да су довели Републику Српску до пропасти, постоје и супротни примјери.

Најбољи доказ је Бијељина гдје СДС влада од првих вишестраначких избора 1990. године, пуних 25 година. За то вријеме, уништено је све што се у Семберији могло уништити.

Уз оно што су уништили њихови политички противници, јасно је да је и једнима и другима народ послужио само као колатерална штета у приземним политичким и другим примитивним „играма“, пише магазин Истина.

- Производни сектор у Бијељини скоро да више не постоји.

Сава, Елвако, Панафлекс, Курјак и друге фабрике које су прије рата биле конкурентне на европском и свјетском тржишту, данас су у рукама приватника који скоро да не знају шта ће са њима. Радници су отпуштени, некретнине данас имају сасвим другу намјену, нико нема план за обнову производње.

- Сељаци постали робови

Семберски пољопривредници некада су били препознатљиви широм бивше Југославије. Много су радили, много производили, купци су се утркивали за купусом, паприкама, парадајзом и другим производима из Семберије. Данас, чак и у Семберији изумиру пољопривреда газдинства. Домаћини су пали у дужничко ропство па све више младих бјежи из села.

- Нема посла

Незапосленост у Бијељини је на историјском максимуму. Без посла је и старо и младо. Са сваким новим даном све више људи се пријављује у евиденцију Завода за запошљавање, али без велике шансе да ће у Бијељини пронаћи нови, нормалан посао.

- "Културо, еве ме..."

У Бијељини је друштвени и културни живот срозан на најниже гране. У градњу Центра за културу наводно су уложени милиони марака пореских обвезника, мада постоје бројне сумње да су значајна средства "склоњена" у нечији џеп. А данас, зграда Центра за културу служи понајмање за културу, изузимајући такозване културне манифестације које служе за промоцију градских властодржаца и политичара који сједе у првим редовима за културу, пише магазин Истина.

- Револуција незнања

Бијељином је протеклих година владала епидемија приватних факултета који су служили само за то да "штанцају" дипломе подобним, необразованим и неспособним кадровима који су по рођачким, кумовским, швалерским, завичајним и сличним везама већ били запослени у јавним институцијама и предузећима у Бијељини, али и другим градовима Републике Српске. Тако постоје и бројне анегдоте о "образовању" бијељинске елите. Једна од њих каже да је директор једне градске агенције, на питање новинара шта је по образовању, прво погледао у своју диплому у ладици, да се подсјети.

- Егзодус

Због доминације "полуобразованих" кадрова и недостатка праве шансе да покажу своје знање, из Бијељине је у иностранство отишао највећи број образованих и способних младих кадрова. Према расположивим информацијама, како наводи магазин Истина, из Бијељине је само током 2015. године у иностранство отишло око 2.000 младих људи.

- Дивља градња

Једино што у Бијељини функционише у посљедњих 20 година јесте грађевински сектор али је исти до максимума стављен у службу богаћења неколицине људи. Градом дрмају грађевински тајкуни и све градске уредбе и одлуке подређене су њиховом интересу. Због тога је пропуштена велика шанса да Бијељина постане град, у правом смислу те ријечи.

- Тајкунизација

Спрега између власти и тајкуна толико је јака да се више не зна да ли Бијељину воде политичари или полуобразовани капиталисти, или су тајкуни преобучени у одијела политичара. Бијељинци и Семберци замјерају градским оцима да су се превише обогатили и сами постали тајкуни, док народ буквално гладује.

- Политизација и још понешто...

Власт се потпуно одвојила од народа а и сам народ је оштро подијељен по политичкој линији. Тако је у Бијељини скоро немогуће добити посао ако нисте члан неке политичке партије у градској власти. Додуше, постоје и други начини, а прије свега онај који је резултирао чињеницом да је у градској управи и градским предузећима тренутно запослено понајвише "куртизана". А, прича се да у Бијељини има и доста "општинске дјеце".

- Злоупотреба избјеглица

Посебна прича су избјегли и расељени којих у Семберији процентуално има много више него било гдје другдје у Републици Српској. Постали су гласачка машина власти која их је преварила кад год је могла. Очигледан примјер је Јања гдје је локална власт послије рата додијелила бесплатне плацеве за хиљаде избјеглих Срба, само да би била националана и политичка противтежа Бошњацима повратницима. При томе, нико није мислио на егзистенцију више хиљада избјеглих који сада из Јање поново морају да бјеже у потрази за бољим животом.

Оно сто је најгоре је немогуцност избора,на политицкој тацни и даље се нуде двије исте групације СНСД и СДС?!

Све је вец видјено!

(Магазин Истина)

Коментари / 154

Оставите коментар
Name

Здравко

15.12.2015 21:52

Ово је права истина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само тако

15.12.2015 22:10

Када Сељак додзе у град ,цему бољем се надати

Name

Едо , Слатина - Тузла

15.12.2015 22:14

Цопy-пасте и за Тузлу ! Скоро све је исто , мозда мало и горе јер Тузле и близа околина су биле препуне привредних гиганата !

Name

Буонгиорно

15.12.2015 22:41

Едо, свуда је тако у еx-Yуг, Украјини, Либији, Ираку...ваљда је јасно!

Name

Браво

15.12.2015 23:01

Буонгиорно, све си рекао!

Name

УГ

16.12.2015 06:06

Сељак је господин за тебе . Видим колико си писмен . Мора да си и ти завршијо неки од горе наведених факултета ? Поздрав из Семберског села.

Name

Ацо

16.12.2015 11:23

Што је СНСД и ДНС на републичком,то је СДС и ПДП на локаном нивоу.Исти Q,друго паковање.

Name

истита РЕ

16.12.2015 13:09

"Посебна прича су избјегли и расељени којих у Семберији процентуално има много више него било гдје другдје у Републици Српској. Постали су гласачка машина власти која их је преварила кад год је могла. Очигледан примјер је Јања гдје је локална власт послије рата додијелила бесплатне плацеве за хиљаде избјеглих Срба, САМО ДА БИ БИЛА НАЦИОНАЛНА И ПОЛИТИЧКА ПРОТИВТЕЖА БОШЊАЦИМА ПОВРАТНИЦИМ.При томе, нико није мислио на егзистенцију више хиљада избјеглих који сада из Јање поново морају да бјеже у потрази за бољим животом." Ово је пасос који до сада нисам нити на једном српском порталу прочитао,ипак се крећемо ка Истини-то

Name

МИХАИЛО МИКИЋ

16.12.2015 18:00

КАДА НЕКО ПОПУТ СРБА СЛИЈЕПО ВЈЕРУЈЕ СВОЈИМ "ПОЛИТИЧАРИМА" ДРУГАЧИЈУ СУДБИНУ НЕМОЖЕ ДА ИМА. ДОБРО ЈЕ ШТО СРБА ИМА УОПШТЕ ЈОШ УВИЈЕК ЖИВИ КАДА ОНИ ПОПУТ СЛЕПАЦА ЛОПОВСКЕ СЛЕПЦЕ У ЖИВОТУ СВОМЕ САДА СЛЕПО СЛЕДЕ!

Name

Мики

16.12.2015 18:10

Конацно.Замислите како је нама у Брцком гдје су у коалицији Снсд и Сдс,дакле зло на квадрат.Ипак цеститке на храбрости боље прогледат икад него никад ко никад не прогледа зна се гдје заврси

Name

Црни Груја

16.12.2015 18:42

Молимо одговорне у РТВ БН да овај чланак сваки дан поново објаве на поченој страници. СДС на челу са Мићом Мићићем је гробар Бијељине и Семберије. Толико лоповије и крађе не може стати ни у књигу а камо ли у један новинарски чланак. На жалост дирејтан Мићин саучесник је и Младен Босић тиме што му пружа подршку за нову кандидатуру. Умјесто да распусти Градски одбор и склони лопова Мићу, он му још даје подршку за нових четири године пљачке Семберије... Град је постао касаба. Фабрике позатваране, пољопривреда уништена, тајкуни са Мићом на челу покуповали за стару девизну штедњу све што је вриједило у граду. Бијељина је постало урбанистичко ругло. Остао им још Дом здравља да униште и зато им и смета актуелни директор Др. Максимовић. Док је Мићо и лоповска екипа око њега Иван Стевић, Мијо, Славиша дебели, Пиле потрчко и њима слични, СДС нема четири гласа моје породице. Радије ћу гласати за СДА него за домаће криминалце из СДС-а. А Босић нека добро размусли шта ради... Ским си, баки си...

Name

ДНК

16.12.2015 22:26

Тришићу:Овакав чланак нећете прочитати на порталу ртрс-а, прес-а,независних, глас-а.... за катастофално стање и задужење Бања Луке гдје исто толико влада Снсд!А не заборавите да је снсд у задњих 12 година Власт на републичком нивоу и да је 70 % надлежности и у Бијељини уствари у надлежности снсд-а!(Болница, Фонд ПИО,Полиција, Просвјета,Електро,Шуме,Воде и још многе друге агенције и управе! Замисли(те) се мало!!!

Name

марко самардзиц

17.12.2015 12:22

И у сарајевско романијској регији су скоро све опљацкали!!!

Name

искрено

15.12.2015 21:59

Одавно нисмо прочитали нешто објективно, без стајања на страну!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кунта Кинте

15.12.2015 22:00

Вала ко да си рекао бирајте Хуне или Татаре

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

15.12.2015 22:04

Урадис на тексту Сеарцх/Реплаце и ставис СНСД умјесто СДС и објавис текст. Ниста нецес погријести. Ово вази и за остале партије ... Јебем ти гдје су на довели, а само да мало сјасу како би ово дивна земља била свима нама ... Ал неце стока оце црвеног порсеа да воза Бања Луком присјело им ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рајко

15.12.2015 22:12

Федерација је крива за ово стање у БН увезле су нам сељаке у градове

Name

патриота

16.12.2015 16:32

Бице несто и од овог БН, конацно да су схватили бит медија,само истина у обавјеставању мозе их дрзати на врху,да буду тв1!

Name

ре Рајко

16.12.2015 19:03

Бијељина прије рата није ни била град,ти увежени из великих градова су направили Бијељину градом

Name

Цвико

15.12.2015 22:08

Изванредан текст свака част!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

15.12.2015 22:11

Да а ста нам је цинити ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

15.12.2015 22:18

"Дођу времена кад паметан заћути, будала проговори а фукара се обогати." Нема везе иза које скраћенице се крију, кретени су побиједили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Парк

15.12.2015 22:25

И Добој је промашио дно. У СДС-у Добој се кољу између себе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

угљевик

15.12.2015 23:00

Господо додјите у Угљевик па да видите јада сто су други градили а знасе ко и која партија сдс сада продаје некад рудар био нај јаци фудбалски клуб данас сабанија продају стадион постени људи били кренули правим путем и развијати угљевик а сад висегодисња владавина сдс све растурила

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бре

17.12.2015 09:52

Како се ти налупа...Ко је владао пре сдс-а у Угљевику? Ти као да си родјен просле године.Сдс влада од 1991 у Угљевику и сдс је градио и тај стадион,и дом културе и базен и посту итд ....А "Рудар" је "био најбољи" док је Рите Угљевик одвајала паре и плацала утакмице.Нема пара нема рудара...готово,фајронт,нема више.

Name

Кло

15.12.2015 23:04

Па Сава јесте на европском тржишту, извозе. Изгледа да ти новинари не путују вани, па не могу да виде. Али, за Курјак и Панафлекс су у праву. Једна фабрика постала тржни центар, друга пропала и поново продата. Помиње се и Центар за културу. Није тачно да нема културних манифестација, али Бијељини треба позориште. Ако мањи градови у региону имају своја позоришта и Бијељина је заслужила своје. Дивље градње и непотизма има у свим градовима без обзира ко је на власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалан

16.12.2015 12:18

Ха ха реци нам по коментару да ниси мозда цлан СДС ???

Name

Бањалучанин

15.12.2015 23:05

Ево у Бањалуци већ скоро 20 година влада коалиција СНСД ДНС и СП. Све је сатрвено и поравнато. У круговима фабрика и паркова, банда гради стамбене зградурине и трговачке центре. Оваквог смрада, свијет није запамтио. Будалетине стално однекуд долазе у Бањалуку, узимају кредите и купују станове. Овакве стоке нема више ни у Занзибару.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберац

15.12.2015 23:36

Одличан чланак. Само још недостају депонија код првих градских кућа. шахтови од канализације под које се потура гума и да сву ову пропаст потише Мићо Мићић највећа семберска лопужа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перица

16.12.2015 06:17

Депонија се осјети и у самом градском центру.

Name

коста

15.12.2015 23:52

Кради кради и ту додаје крај

ОДГОВОРИТЕ
Name

марија

16.12.2015 05:32

Све је истина свака част ал' шта и за кога гласати кад ти исти мијењају странке к'о чарапе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бн

16.12.2015 05:37

Безвезе цланак.Који то град функцијонисе.Ста у овој дрзави ради како треба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Паук

16.12.2015 05:42

Незнам како је у Бијељини али знам да су многи пропали због теских услова пословања ,притисака на неподобне,великих намета,корунпиране власти са нивоа републике...,једном ријецју ,клима лоса за пословање за ста су владајуци одговорни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

16.12.2015 06:02

Одлицан текст и одлицбо приказује стање у Бијељини. То је одлика Мицине и Мијине власти. Они су доказ да се све мозе унистити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дом здравља

16.12.2015 06:02

Једна од ријетких ствари која вриједи је Дом здравља, па опет ови из СДСа Бијељине (Мицо, Мијо, Јован, Пиле,Гага и др), хоце да смијене др Златка и његове. Вец су их удаљили из СДСа, мозда их и искљуце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејан

16.12.2015 06:03

Надам се да це народ Семберије идуце године изгласати промјене и да цемо прогледати са новим тимом људи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милена

16.12.2015 06:05

Хоцу промјене хоцу нове људе и хоцу да биде боље мојој дјеци и мени. Лоповлуци Мицица су нас и довели до овог стања и зато треба и сам да се повуце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бијељинац

16.12.2015 06:06

Све ово је тацно. Једино није то да смо изгубили наду за боље. Рјесење имамо! Промјена људи на целу! Сто је доста, доста је! Цовјек који би све преокренуо на боље је Др Златко Максимовиц!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радмила

16.12.2015 06:08

Доста је лоповлука и доста је власти садасњег СДС и Семберији. Промјене!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Младен

16.12.2015 06:10

Смјенимо Мицица и Софреница!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маки

16.12.2015 06:11

У Бијељина "недостаје" још који ТРЖНИ ЦЕНТАР, треба што хитније неку фабрику затворити и адаптирати ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добојлија

16.12.2015 06:12

Јел итко од вас зна какв је Добој прије био град а какав је сада?! Тко не зна и боље је, назадован је најмање за 20 година, а примјер Дервенте је супротан, девастиран град у току рата је израстао у прави лијепи град са добром привредом, све је до начелника и људи око њега, свака част за господина Симића и његовог тима шта су успјели од Дервенте направити за кратко вријеме...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драшко

16.12.2015 08:42

Мора напредовати Дервента кад је уз Додика, па им овај помаже, а Добој се напада свако вече на РТРС, а нико им не помаже.

Name

Одмах

16.12.2015 06:14

Одмах смијенити СДС са власти ако хоћемо да нам крене. Хвали се јуце буџетом за саобраћајнице, који када се прерацуна у квадратним метрима, добије се око 3,5 КМ асфалта. Срамота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лела

16.12.2015 06:16

Доста висе лопова. Градонацелник треба да буде цовјек који има идеје за боље сутра а не ови уцаурени лопови!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

16.12.2015 06:16

Тражимо алтернативу за ову неспособну власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

семберија моја

16.12.2015 06:30

Ајте људи да вец једном станеми накрај овом! Вријеме је

ОДГОВОРИТЕ
Name

XYЗ

16.12.2015 06:31

Не може општинска власт бити крива за лошу приватизацију, за отварање приватних факултета, лош положај сељака... Не уређују они политику на нивоу државе и немају надлежност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Рајко

16.12.2015 06:36

Ти си сигурно нека важна и образована фаца кад ти сметају избјеглице из федерације. Када смо вец код тога кроз Бијељину је прошло много високообразованих ,посебно доктора које влада није хтјела задржати!

ОДГОВОРИТЕ
Name

звонко

16.12.2015 06:38

Са Мицом треба заврсити па да пробамо исоцетка. Нема нам друге

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саво

16.12.2015 06:47

Да су бар оставили радна мјеста која су била, него су и та уништили а нова која су су обећавали су заборавили веома брзо. Можда чак и прије него што су их обећали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мила

16.12.2015 07:12

Нормалан човјек би рекао свему дође крај. Да дође али у некој нормалној средити, овдје краја нема. Нема краја похлепи ваљда се морају обезбједити и праунуци. Јутро, долазите у центар града, прво што видите су тезге обавијене маглом, срећа па има магле. Јер током дана кад се магла мало разиђе слика која не приличи ни сеоском вашару. Питам се да ли има још неко у овом граду коме смета овај "празнични" вашар или ја претјерујем.Шатори, приколице, кутије од банана, па докле људи дочекујемо 2016.годину Зар за све ове године градска власт није могла одвојити новац и купити штандове и кућице и издавати овим људима па да то на нешто личи. Да и грађани Бијељине могу изаћи на улице и бар мало уживати у данима који предстоје. Знам њима то не смета јер исте проводе на много љепшим, веселијим и угоднијим мјестима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сви су исти

16.12.2015 07:20

То да се СДС не разликује од СНСД најбоље се види и из понасања њиховог нацелника у опстини Костајница Драге Бундале, за којег се висе и не зна цији је, да ли СДС-ов, да ли Марков или Пантелијин, тај је на све спреман да себе сацува и фотељу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ћоми

16.12.2015 07:43

Ови у Бн су легенде по питању власти. У зитници РС, одвија се стратегијски развој и капитална улагања у спорт. А, пољопривреда и субвенције производњи су спорадична дешавања склона континуираном урушавању на рачун спорта. Будућност Семберије из угла Мије Софренића је претворити све оранице у спортске терене, пољопривредну инфраструктуру преуредити у спортске објекте, тракторе замјенити за косачице за травнате терене. Са таквом стратегијом, сви учесници лиге шампиона ће бити из Бијељине. То су вам милијарде марка које ће овдје да стигну.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мила

16.12.2015 07:55

Само би Златко Максимовиц могао Бијељину довести у ред!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сандра

16.12.2015 07:57

Градјани це на изборима реци своје...Доле Мицо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Озрен

16.12.2015 07:59

Ма какав Мицо, одмах га треба смијенити да се спасе сто се спасти мозе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко

16.12.2015 08:01

Отјераце ова власт све сто несто вриједи у Бијељини. Хитно смјена

ОДГОВОРИТЕ
Name

промјене

16.12.2015 08:02

Сви на изборе сл године Мициц доле са власти,дајмо прилику др.Максимовицу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

16.12.2015 08:04

Све ово је тацно, смјена градске власти је спас. Гласацемо за Др Златка!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Павле

16.12.2015 08:07

Одлазите лопови!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

славен

16.12.2015 08:08

Сви смо за новог градонацелника!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мицо

16.12.2015 08:10

Мициц некада и није био тако лос, али ови око њега, на целу с Мијом Софрениц, увијек су били грозни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

натаса

16.12.2015 08:12

Годинама гласамо за исте! А није нам добро! Па покренимо се јендном! Промјене су неопходне!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Новица

16.12.2015 08:14

Ово висе нема смисла. Дајмо прилику др Златку да спаси овај град од криминалаца!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сузана

16.12.2015 08:16

Свима нам треба бољи и љепси град. Нове идеје, нови људи. Др Максимовиц има енергију за то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пут

16.12.2015 08:16

Пут у пропаст, поплочан је најбољим намјерама. Наш пут у пропаст су поплочали политичари који су на сцени већ деценијама. Вријеме је да их мјењамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дусан

16.12.2015 08:17

Давно је требало несто мијењати, подрску дајем за др Златка Максимовица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејан

16.12.2015 08:20

Нема даље! Дотакли смо дно! Кривце знамо!2016 мора бити година промјена. Млади су уз др Златка!

ОДГОВОРИТЕ
Name

славко

16.12.2015 08:23

Докле овако? Сто прије Мицо напоље!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

остри рез

16.12.2015 08:32

Не губимо наду него смјењујмо лопове!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

16.12.2015 08:35

Морамо ипак гледати у будуцност! Бирајмо нове људе који су доказали да мозе боље!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сељак сељацима

16.12.2015 08:36

Па кад смо луди, не може свако бити домаћин, нити је свако домаћин. Само што ми највеће сеоске и градске фукаре изаберемо да нам буду домаћини а у својој кући то нису знали бити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

оптимиста

16.12.2015 08:42

Доста Софреницеве и Мицине самовоље. Нема нама помака док их не смијенимо. Имамо ми вриједне и паметне људе, бијељинце који имају план за напредак. Насе је да их препознамо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љубица

16.12.2015 08:54

Доста овог лоповлука на свим нивоима власти!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дуле

16.12.2015 08:56

Бијељина има само добру сминку а све је труло!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Младен

16.12.2015 08:58

Дајмо прилику др Златку!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петриц

16.12.2015 09:10

Најљепси град у РС подредили су свом лицном богацењу.Срамота! Доле власт!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милена

16.12.2015 09:12

Не могу више схватити потребу за оволиком количином лоповлука који спроводе Софренић и Мићо. Да ли је народ Семберије заиста толико глуп????

ОДГОВОРИТЕ
Name

до гусе

16.12.2015 09:16

Свима је доста Мице Показао је своје право лице! Напоље!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стрсљен

16.12.2015 09:20

СВЕ ама бас СВЕ је то Додик са Батом Бобаром, Слободаном Павловицем, Митровицем и другима унистио и извуко милијарде за себе, поцела је истрага а гдје и како це се заврсити? видјецемо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тања

16.12.2015 09:27

Какав текст! Све је тацно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

16.12.2015 09:28

Хајде више да скинемо мићу са власти није му ово ћаћевина да влада читав живот

ОДГОВОРИТЕ
Name

Богоје

16.12.2015 09:29

Ја сам цлан СДС али знам да је Мицо Мициц кумовао свим тим аферама и узимао милионе у цврстој вези са Батом Бобаром и Павловицем је био и остао мада је прије њега Љубојевиц се награбио који је од арапа узео паре да се код суда поново направи Дзамија на темељима Цркве а о томе нико не писе иако је досао УНЕСКО и то налазисте стецака ЛУЦИЦА и темеља србске православне цркве заститио, Срби узели паре и направили Дзамију а владики Василију дали муслиманске куце поред парка и зграду комунистицког комитета југословенског итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Урос

16.12.2015 09:30

Некад било мицо трецина...цутали смо...сад је одавно вец половина ... крајње вријеме је да се побунимо!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марија

16.12.2015 09:40

Доста више лоповицизма и крађа. Колико видим доста људи неће више гласати за Мићића.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ненад

16.12.2015 09:52

Нема даље!

ОДГОВОРИТЕ
Name

василије

16.12.2015 09:54

Др Златко Максимовиц за градонацелника!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Преседан

16.12.2015 09:57

Е вала када сам доживио да БН објеви овако нешто, ухвати ме страх. Или ће бити земљотрес или полава. Спашавај се ко може ово неће на добро изаћи, сада ће обрачун унутар СДС-а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мијуц

16.12.2015 10:05

Мијуц је краљ, он има свој циљ а то је лова и ништа га друго не интересује. Сви ми можемо да цркнемо. тај преко лешева спреман је да хода.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛОПАРАЦ

16.12.2015 10:22

И У ЛОПАРАМА ТУГА И ЈАД .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саса

16.12.2015 10:33

Мицо је ок. Али ови око њега..... Мијо? Бозе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борислав

16.12.2015 10:34

Е кад ће "објективне" бањалучке новине објавити исто такву истину за Бања Луку где је ситуација још гора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Несврстани

16.12.2015 10:37

Назалост,велика вецина од овог је истина,поготово за сегмент ,,дузницко ропство сељака".Најбољи примјер јесте некада најбогатије у сирем региону село Црњелово које сада носи епитет најзадузенијег села кредитима комерцијалних банака,велика вецина полопривредника из Црњелова не мозе да добије подстицаје јер су они резервисани за ,,одабране" који се додворавају градској власти.Такодје,подстицаји у стоцној производњи од стране министарства имају три одлике-недостизни(резервисани само за тајкуне у овој области),нередовни,а када се и добију толико су мизернида нису вриједни помињања

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

16.12.2015 10:37

Златко је будуци градонацелник

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саво

16.12.2015 10:38

Мицо лопов и Мијо лопов и Томица лопов дајте власт доктору да постави ствари на своје мјесто

ОДГОВОРИТЕ
Name

Земљак

16.12.2015 10:46

Зао ми је вас али вам не могу помоци . Није свације ни по путу писати али камо несто паметно радити . Хтјели сте хљеба преко погаце па сте изабрали васе. Да сте бирали марсовце било би вам боље. Направили сте цркава И дзамија да духовно мозете узивати . Праве струцњаке сте отјерали . Па испастајте како сте то хтјели . Код вас је И данас највазније које србин , босњак или хрват вазно је да је вас. Па нека вам васи и дају ста вам треба . Мени су сада курди , црници , данци И други бољи од вас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

снсд

16.12.2015 11:21

Лова је у Бања Луци и Лактасима, ако нисте знали, а ви гласајте јос 25 година слободно..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маринко

16.12.2015 11:40

Мицо пензија

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

16.12.2015 11:57

Ста урадити? Па ја знам ста цу ја,један цовек је направио несто је европског стила а то је Дом здравља,све је на врхунском нивоу,све изгледа врхунски,а најбитније радници имају добре и редовне плате. Мој избор Др Златко Максимовиц,а ви како размислите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберац

16.12.2015 12:19

А тек какви су нам путеви... ко сноси одговорност?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Промјене одмах

16.12.2015 12:26

Мићо више нема енергије, а ни воље за боље сутра Бијељине. Потребна је хитна смјена власти. Моја подршка Златку Максимовићу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Забринут

16.12.2015 12:38

Потребни су нам нови људи. Шта ће тек бити ако ови исти још остану, још већа пропаст... можда само др златко максимовић може донијети промјене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

16.12.2015 12:48

Мићо, Томица и Софрениц у пензију. Довести перспективне школоване људе. Проф.др Златка Максимовића за градоначелника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јелена

16.12.2015 13:02

Ова власт је доказала да само зна отварати трзне центре, ништа више. Уништили су потпуно производњу. Бијељина је град од 100000становника, а немамо зељезницу... златко мораш смијенити ову власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

16.12.2015 13:29

Мицо 10 година унистава Бијељину. Сви против Мице ако хоцемо да нам буде боље. Златко сви смо уз тебе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберија_у_априлу

16.12.2015 13:32

Ко мисли да је лоше у Бијељини нека оде мало по Републици Српској па нека упореди. Кад се врати има да пољуби и Мићу и ову нашу црницу земљу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неко не битан

16.12.2015 13:34

Све је тако. Погледајте Дом здравља,једина установа која лици на несто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бијељинац

16.12.2015 13:40

Једино златко са новим младим људима би можда имао снаге за препород бијељине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

градјанка

16.12.2015 14:09

Истина је много стоста у овом цланку, то најбоље знамо ми који смо осудјени да зивимо у овом граду.Лицно мислим да Мициц није лос али да мора да промијени лоповску структуру око себе.за поцетак нацелника финансија Софреница, затим председника скупстине конобара Дјурдјевица и да не набрајам даље, пронацице се многи...Сто се тице насих гиганата заједно су их унистили СНСД и СДС. Др. Златку Максимовицу скидам капу за онако успјесан Дом здравља, те је моје скромно мисљење да је стета да људи који су се толико сколовали да буду љекари, специјалисти заглаве у политици. Сто се тице Центра за културу, не могу а да не казем да је истина да су потросили силне паре за зграду а да у њој фали много ста, јер се појединци дебело зарацунали. А да има културних десавања, има, да вас подсјетим, гостовали су Андрија Милосевиц, Неда Украден, Милан Калиниц,Биљана Крстиц и Бистрик, Зијах Соколовиц,Роцк симфонија, Неле Карајлиц,Легенде....и јос много изводјаца и представа. Ове године такодје по први пут је одрзана и манифестација Отворена сцена, подрска младим људима овог града да исказу свој таленат.Све је то било у току ове године.Десавања има само их треба посјетити и подрзати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брано

16.12.2015 14:10

Ја не живим у Бијељини, али имао сам част да 2001 године у БН служим војску и после тога нисам у њој био до прошле године. Да нисам видјео по путоказима не бих никада погодио гдје се налазим. То је 2001 године било село, а сада прави град. Нисам члан ни СДС-а ни СНСД-а али гледајући са стране овај текст ми се не чини потпуно реалан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цезар

16.12.2015 14:33

Касно момци, касно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пајко

16.12.2015 14:38

Какав Мицо Мициц, сити смо те власти висе у БН хоцемо неке промјене. Да је паметан сам би одустао од кандидатуре за градонацелника, а кандидоват би се требао Др Златко Максимовиц првенствено цовјек иза ког се виде дјела и који је јос увјек пун амбиција, а и ми са њим. До побједе Др Златко Максимовиц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоцо

16.12.2015 15:15

Златко за начекника, ухапсити Софренића и начелника борачке Славишу (елмонт струја).

Name

Ракела

16.12.2015 14:59

Ситуација у Бн висе него катастрофална. Мицо доле на његоо мјесто Др Златко Максимовиц

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоцо

16.12.2015 15:17

Ако

ОДГОВОРИТЕ
Name

хип хоп

16.12.2015 16:15

Ко је приватизовао Елвакоооо......

ОДГОВОРИТЕ
Name

XПС

16.12.2015 16:46

Конацно један непристрасан цланак, СНДС или СДС све је то сјаси Курта узјаси Мурта. Једни те исти људи од краја рата само мјењају функције и то је то, а сви су у талу један са другим они медјусобно не познају странацке боје само знају за боју новца а овамо завадјају народ тј. омладину. Исти је слуцај и у Угљевику, једни те исти људи од краја рата па на овамо. Залосно али истинито.

ОДГОВОРИТЕ
Name

свака част

16.12.2015 17:07

Никад у животу нисам прочитала овако објективан чланак. Свака част на професионализму господину Мирићу, који, без имало страха, пише објективно о дешавањима на овим просторима. Желим му пуно пословног успјеха и нека настави у овом стилу! А, да, хвала магазину "Истина" што нам даје до знања да има наде за право , објективно и независно новинарство.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мацак

16.12.2015 17:26

Па јесте требају да запосле народ а не свели га да немају ста јест. То је срамота а хоце у европу!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

факт

16.12.2015 17:35

Поправице слависа марковиц и његова свастика...хахаха ха сеге од политике

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

16.12.2015 17:42

Тако дабогда се о себи забавили

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опстина

16.12.2015 17:48

Као радник административне слузбе у граду Бијељина морам признати(јер сматрам да је то морално)да је опстина препуна квазикадрова који су препуни афера и корупције али морам истаци да у томе предњаци г.Софрениц и г.Савиц који има погрдан надимак који када бих га написао не би био моралан а оно сто г.Слависа Савиц има зове се КУПЉЕНА ДИПЛОМА и титулу нацелника борацке и цивилне застите у граду Бијељина.Вецину нацелника треба замјенити цаст изузецима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бице боље

16.12.2015 17:57

У Бјељини боље бице, коме је лосе нек иде код Мице а ице и пице.

Name

блука

16.12.2015 18:05

Сви су они исти, СНСД или СДС. Само лупези и људи без морала и савјести, водјени лицним интересом улазе у политику. Улазе као ситна боранија а постају супер-богатаси пљацкањем свог народа. Ја на изборе висе не идем док неко моралан и одговоран не оснује странку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слобо

16.12.2015 18:16

Само је Дом дравља установа за понос. Др Златко Семберија је уз тебе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

16.12.2015 18:18

Зато много људи ради непријављено инспекције су корумпиране, приватни сектор ради на основу познанстава а лицни доходак (ако га и добију) је 400 марака а републицки просјек је око 700-800. Коме? Дрзавним фирмама? Врло могуце. Али битан наслов у јуцерасњим "Семберским Новинама" је занимљив: Мицо Мициц-градонацелник деценије. Па наравно да је градонацелник деценије кад је задњу деценију на власти. Док неки не могу добити ни годисњи одмор, цак и не плацени, неки опстинари иду на Карибе, Малдиве и друге егзотицне дестинације....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миро

16.12.2015 18:20

И треба тако кад смо идиоти. Ми их бирамо. СДС. СНДС. СДА. ХДЗ. И тако даље. А они се обогатисе а сиротиња По затвору сбог вреце брасна и кромпира. Тако нам и треба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Странац

16.12.2015 18:23

Ја сам у Бијељини први пут био 98_е град мени неочекивано обичан када се узме да није на некој ратној црти. Навратио сам опет прошле године, мени је фино напредовао сада је пуно модернији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мицо

16.12.2015 18:28

Мициц сада прима награду у Новом Саду за коју је платио 30.000 км из Будзета Бијељине. Срамота !

ОДГОВОРИТЕ
Name

истрага

17.12.2015 05:56

Народе, не би било лоше позвати СИПУ да истражи све лоповлуке бијељинских политичара, јер ништа нам не значи да оду са власти некажњени, кад су нам огулили кожу.Они су се надрпали, баш их брига, они и њихови чукун чукун... унуци имају од чега да живе, за разлику од нас.

Name

ЈА

16.12.2015 18:34

Све је тако,све су унистили.Висе нема ко да се побуни јер су радницку класу унистили.Мицо срам те било.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стари СДС

16.12.2015 18:41

Молим вас, лопови из бијељинског СДС су уништили Бијељину. Ја сам члан СДС-а и остаћу, али ни једним својим дјелом нисам уништавао, напраотив, трудим се да градим средину у којој живим. Како је главну ријеч почедо да води Мијо Софренић, а потом и Мићо Мићић, у СДС-у а самим тим и у граду, од тада се све руши. Ова два лопова требају у затвор. Када буду ухапшени, сам ћу се пријавити као сведок, и са својом документацијом, сведочити против ове двојице и још неких. НН до даље

ОДГОВОРИТЕ
Name

За љепси град

16.12.2015 18:43

Најбољи др Златко Максимовић

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кадар

16.12.2015 18:45

Ја сам спреман у сваком тренутку да мотком тјерам ову .... до затвора. Пјешке!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јанко

16.12.2015 18:48

Свака цаст за цланак. Бијељина је зрела за промјене. Др Златка за градонацелника,да спаси сто се јос спасти мозе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Весна

16.12.2015 18:55

Треба стати на крај лоповлуцима и преварантима. Мислимо на будуцност насе дјеце. Златко Максимовиц је прави цовјек за градонацелника,цовјек који би насем граду донео боље дане.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос

16.12.2015 19:04

Зато су се Мицо,Мијо,Томица,Елмонт и остала булумента нафатирали,зато праве зграде,возе ауте од 150.000км,а ти народе опет гласај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос

16.12.2015 19:07

Зато су се Мицо,Мијо,Томица,Елмонт и остала булумента нафатирали,зато праве зграде,возе ауте од 150.000км,а ти народе опет гласај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

16.12.2015 19:10

Тузно и залосно. Треба их казнити али не само на изборима него и у затвор са њима. ЛОПОВИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберац

16.12.2015 19:12

МИЦО ГОТОВ СИ.БИЦЕ КАО У СРБИЈИ КАД ЈЕ МИЛОСЕВИЦ ПАО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слобо

16.12.2015 19:16

Мицо трецина и Мијо половина су одсвирали. Досао је крај

ОДГОВОРИТЕ
Name

Новак

16.12.2015 19:21

Др Златко је тренутно једини цивјек који би могао стати на пут урусавању Семберије и донијети промјене на боље. Златка за градонацелника,сто прије,доста смо времена изгуб или.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Невенка

16.12.2015 19:33

Доста смо трпили Мицу и његову екипу.Народу никад горе није било,а град све запустенији и рузнији.крајње вријеме да додје цовјек који је вриједан,способан и који има праве резултате.Златко Максимовиц за градонацелника,за бољу Семберију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нн

16.12.2015 19:56

Док је год страначки гована тешко народу, нема ту поштења сви лешинари чекају своју шансу да још више обогаљи народ зарад свог добра,имали смо нисмо знали да цијенимо сад нема назад,имали смо систем какав се позелити може,само лоповима и робијашима није ваљало па смо то рушили да би имали сад ово,ето вам свима и муслиманима и Хрватима и Србима уживајте...

ОДГОВОРИТЕ
Name

БРАВО

17.12.2015 07:02

Бас тако. Браво за коментар. Потписујем све.

Name

Пољопривредник

16.12.2015 21:22

Дебели Слависа да одговара пред законом,преиспитати његову имовину,пола пеценог прасета мозе да поједе,то је доказао у Броцу на викендици код Мијуца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберац

16.12.2015 22:16

Какав народ ,таква власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зеxси

17.12.2015 08:41

Бице социјалних немира, и то сто прије

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган поручник Амајлије

17.12.2015 12:19

хттпс://м.yоутубе.цом/wатцх?в=3_9пУАи8дПА

ОДГОВОРИТЕ
Name

е моја замљо

17.12.2015 13:27

Не мислим д није тако, већ управо мислим да је стварно стање јако тешко и да је уништено много тога, али када погледате друге градове у РС-у, ситуација је гора. Никако не желим овим раћи да је вама боље ако је негдје лошије! Чињеница је да не ваља али ипак имам осјећај да када прођем кроз Бјељину да је далеко бој него у другим градовима. Опет кажем, н ије сигурно добро, а то знају само они који тамо живе, али у другим срединама је је одавно угашено свјетло, животаре само они који су на власти или близу ње, а остали или су клинички мртви или су се одселили. Према томе, ми стварно живимо у Земљи чуда из које нећемо тако лако изаћи са оваквим пнашањем оних који нас представљају. Нек нам је Бог у помоћи ако се и он није прилонио владајућим па удара по обичном народу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МЈЕСНИ ОДБОРИ

17.12.2015 16:07

Није СДС ни Мицо ни Мијо. Преседници мјесни одбора су снага СДС и опет це захваљујуци њима градонацелник бити из СДС.

Name

Револуционар

17.12.2015 21:39

Размисљао сам на следеци нацин да се то мозе ријесити револуцијом и све то потаманит и затворит дозивотно заједно са фамилијама али то је немогуце из висе разлога , једино ријесење је да се у малу торбицу сто мање ствари стави и да сто брзе подерес кад одес да те висе ниста не потсјеца на ову стоку која нам неда зивјети.

ОДГОВОРИТЕ