Bijeljina: Uništili su sve!

Poslije 25 godina neprekidne vlasti SDS-a u Semberiji, narod u ovom dijelu Republike Srpske izgubio je čak i nadu u bolji život...

Republika Srpska 15.12.2015 | 22:30
Bijeljina: Uništili su sve!

Mada iz SDS-a stalno kritikuju SNSD i njihove koalicione partnere da su doveli Republiku Srpsku do propasti, postoje i suprotni primjeri.

Najbolji dokaz je Bijeljina gdje SDS vlada od prvih višestranačkih izbora 1990. godine, punih 25 godina. Za to vrijeme, uništeno je sve što se u Semberiji moglo uništiti.

Uz ono što su uništili njihovi politički protivnici, jasno je da je i jednima i drugima narod poslužio samo kao kolateralna šteta u prizemnim političkim i drugim primitivnim „igrama“, piše magazin Istina.

- Proizvodni sektor u Bijeljini skoro da više ne postoji.

Sava, Elvako, Panafleks, Kurjak i druge fabrike koje su prije rata bile konkurentne na evropskom i svjetskom tržištu, danas su u rukama privatnika koji skoro da ne znaju šta će sa njima. Radnici su otpušteni, nekretnine danas imaju sasvim drugu namjenu, niko nema plan za obnovu proizvodnje.

- Seljaci postali robovi

Semberski poljoprivrednici nekada su bili prepoznatljivi širom bivše Jugoslavije. Mnogo su radili, mnogo proizvodili, kupci su se utrkivali za kupusom, paprikama, paradajzom i drugim proizvodima iz Semberije. Danas, čak i u Semberiji izumiru poljoprivreda gazdinstva. Domaćini su pali u dužničko ropstvo pa sve više mladih bježi iz sela.

- Nema posla

Nezaposlenost u Bijeljini je na istorijskom maksimumu. Bez posla je i staro i mlado. Sa svakim novim danom sve više ljudi se prijavljuje u evidenciju Zavoda za zapošljavanje, ali bez velike šanse da će u Bijeljini pronaći novi, normalan posao.

- "Kulturo, eve me..."

U Bijeljini je društveni i kulturni život srozan na najniže grane. U gradnju Centra za kulturu navodno su uloženi milioni maraka poreskih obveznika, mada postoje brojne sumnje da su značajna sredstva "sklonjena" u nečiji džep. A danas, zgrada Centra za kulturu služi ponajmanje za kulturu, izuzimajući takozvane kulturne manifestacije koje služe za promociju gradskih vlastodržaca i političara koji sjede u prvim redovima za kulturu, piše magazin Istina.

- Revolucija neznanja

Bijeljinom je proteklih godina vladala epidemija privatnih fakulteta koji su služili samo za to da "štancaju" diplome podobnim, neobrazovanim i nesposobnim kadrovima koji su po rođačkim, kumovskim, švalerskim, zavičajnim i sličnim vezama već bili zaposleni u javnim institucijama i preduzećima u Bijeljini, ali i drugim gradovima Republike Srpske. Tako postoje i brojne anegdote o "obrazovanju" bijeljinske elite. Jedna od njih kaže da je direktor jedne gradske agencije, na pitanje novinara šta je po obrazovanju, prvo pogledao u svoju diplomu u ladici, da se podsjeti.

- Egzodus

Zbog dominacije "poluobrazovanih" kadrova i nedostatka prave šanse da pokažu svoje znanje, iz Bijeljine je u inostranstvo otišao najveći broj obrazovanih i sposobnih mladih kadrova. Prema raspoloživim informacijama, kako navodi magazin Istina, iz Bijeljine je samo tokom 2015. godine u inostranstvo otišlo oko 2.000 mladih ljudi.

- Divlja gradnja

Jedino što u Bijeljini funkcioniše u posljednjih 20 godina jeste građevinski sektor ali je isti do maksimuma stavljen u službu bogaćenja nekolicine ljudi. Gradom drmaju građevinski tajkuni i sve gradske uredbe i odluke podređene su njihovom interesu. Zbog toga je propuštena velika šansa da Bijeljina postane grad, u pravom smislu te riječi.

- Tajkunizacija

Sprega između vlasti i tajkuna toliko je jaka da se više ne zna da li Bijeljinu vode političari ili poluobrazovani kapitalisti, ili su tajkuni preobučeni u odijela političara. Bijeljinci i Semberci zamjeraju gradskim ocima da su se previše obogatili i sami postali tajkuni, dok narod bukvalno gladuje.

- Politizacija i još ponešto...

Vlast se potpuno odvojila od naroda a i sam narod je oštro podijeljen po političkoj liniji. Tako je u Bijeljini skoro nemoguće dobiti posao ako niste član neke političke partije u gradskoj vlasti. Doduše, postoje i drugi načini, a prije svega onaj koji je rezultirao činjenicom da je u gradskoj upravi i gradskim preduzećima trenutno zaposleno ponajviše "kurtizana". A, priča se da u Bijeljini ima i dosta "opštinske djece".

- Zloupotreba izbjeglica

Posebna priča su izbjegli i raseljeni kojih u Semberiji procentualno ima mnogo više nego bilo gdje drugdje u Republici Srpskoj. Postali su glasačka mašina vlasti koja ih je prevarila kad god je mogla. Očigledan primjer je Janja gdje je lokalna vlast poslije rata dodijelila besplatne placeve za hiljade izbjeglih Srba, samo da bi bila nacionalana i politička protivteža Bošnjacima povratnicima. Pri tome, niko nije mislio na egzistenciju više hiljada izbjeglih koji sada iz Janje ponovo moraju da bježe u potrazi za boljim životom.

Ono sto je najgore je nemogucnost izbora,na politickoj tacni i dalje se nude dvije iste grupacije SNSD i SDS?!

Sve je vec vidjeno!

(Magazin Istina)

Komentari / 154

Ostavite komentar
Name

Zdravko

15.12.2015 21:52

Ovo je prava istina.

ODGOVORITE
Name

Samo tako

15.12.2015 22:10

Kada Seljak dodze u grad ,cemu boljem se nadati

Name

Edo , Slatina - Tuzla

15.12.2015 22:14

Copy-paste i za Tuzlu ! Skoro sve je isto , mozda malo i gore jer Tuzle i bliza okolina su bile prepune privrednih giganata !

Name

Buongiorno

15.12.2015 22:41

Edo, svuda je tako u ex-Yug, Ukrajini, Libiji, Iraku...valjda je jasno!

Name

Bravo

15.12.2015 23:01

Buongiorno, sve si rekao!

Name

UG

16.12.2015 06:06

Seljak je gospodin za tebe . Vidim koliko si pismen . Mora da si i ti završijo neki od gore navedenih fakulteta ? Pozdrav iz Semberskog sela.

Name

Aco

16.12.2015 11:23

Što je SNSD i DNS na republičkom,to je SDS i PDP na lokanom nivou.Isti Q,drugo pakovanje.

Name

istita RE

16.12.2015 13:09

"Posebna priča su izbjegli i raseljeni kojih u Semberiji procentualno ima mnogo više nego bilo gdje drugdje u Republici Srpskoj. Postali su glasačka mašina vlasti koja ih je prevarila kad god je mogla. Očigledan primjer je Janja gdje je lokalna vlast poslije rata dodijelila besplatne placeve za hiljade izbjeglih Srba, SAMO DA BI BILA NACIONALNA I POLITIČKA PROTIVTEŽA BOŠNJACIMA POVRATNICIM.Pri tome, niko nije mislio na egzistenciju više hiljada izbjeglih koji sada iz Janje ponovo moraju da bježe u potrazi za boljim životom." Ovo je pasos koji do sada nisam niti na jednom srpskom portalu pročitao,ipak se krećemo ka Istini-to

Name

МИХАИЛО МИКИЋ

16.12.2015 18:00

КАДА НЕКО ПОПУТ СРБА СЛИЈЕПО ВЈЕРУЈЕ СВОЈИМ "ПОЛИТИЧАРИМА" ДРУГАЧИЈУ СУДБИНУ НЕМОЖЕ ДА ИМА. ДОБРО ЈЕ ШТО СРБА ИМА УОПШТЕ ЈОШ УВИЈЕК ЖИВИ КАДА ОНИ ПОПУТ СЛЕПАЦА ЛОПОВСКЕ СЛЕПЦЕ У ЖИВОТУ СВОМЕ САДА СЛЕПО СЛЕДЕ!

Name

Miki

16.12.2015 18:10

Konacno.Zamislite kako je nama u Brckom gdje su u koaliciji Snsd i Sds,dakle zlo na kvadrat.Ipak cestitke na hrabrosti bolje progledat ikad nego nikad ko nikad ne progleda zna se gdje zavrsi

Name

Crni Gruja

16.12.2015 18:42

Molimo odgovorne u RTV BN da ovaj članak svaki dan ponovo objave na počenoj stranici. SDS na čelu sa Mićom Mićićem je grobar Bijeljine i Semberije. Toliko lopovije i krađe ne može stati ni u knjigu a kamo li u jedan novinarski članak. Na žalost direjtan Mićin saučesnik je i Mladen Bosić time što mu pruža podršku za novu kandidaturu. Umjesto da raspusti Gradski odbor i skloni lopova Miću, on mu još daje podršku za novih četiri godine pljačke Semberije... Grad je postao kasaba. Fabrike pozatvarane, poljoprivreda uništena, tajkuni sa Mićom na čelu pokupovali za staru deviznu štednju sve što je vrijedilo u gradu. Bijeljina je postalo urbanističko ruglo. Ostao im još Dom zdravlja da unište i zato im i smeta aktuelni direktor Dr. Maksimović. Dok je Mićo i lopovska ekipa oko njega Ivan Stević, Mijo, Slaviša debeli, Pile potrčko i njima slični, SDS nema četiri glasa moje porodice. Radije ću glasati za SDA nego za domaće kriminalce iz SDS-a. A Bosić neka dobro razmusli šta radi... Skim si, baki si...

Name

DNK

16.12.2015 22:26

Trišiću:Ovakav članak nećete pročitati na portalu rtrs-a, pres-a,nezavisnih, glas-a.... za katastofalno stanje i zaduženje Banja Luke gdje isto toliko vlada Snsd!A ne zaboravite da je snsd u zadnjih 12 godina Vlast na republičkom nivou i da je 70 % nadležnosti i u Bijeljini ustvari u nadležnosti snsd-a!(Bolnica, Fond PIO,Policija, Prosvjeta,Elektro,Šume,Vode i još mnoge druge agencije i uprave! Zamisli(te) se malo!!!

Name

marko samardzic

17.12.2015 12:22

I u sarajevsko romanijskoj regiji su skoro sve opljackali!!!

Name

iskreno

15.12.2015 21:59

Odavno nismo pročitali nešto objektivno, bez stajanja na stranu!

ODGOVORITE
Name

Kunta Kinte

15.12.2015 22:00

Vala ko da si rekao birajte Hune ili Tatare

ODGOVORITE
Name

Goran

15.12.2015 22:04

Uradis na tekstu Search/Replace i stavis SNSD umjesto SDS i objavis tekst. Nista neces pogrijesti. Ovo vazi i za ostale partije ... Jebem ti gdje su na doveli, a samo da malo sjasu kako bi ovo divna zemlja bila svima nama ... Al nece stoka oce crvenog porsea da voza Banja Lukom prisjelo im ...

ODGOVORITE
Name

Rajko

15.12.2015 22:12

Federacija je kriva za ovo stanje u BN uvezle su nam seljake u gradove

Name

patriota

16.12.2015 16:32

Bice nesto i od ovog BN, konacno da su shvatili bit medija,samo istina u obavjestavanju moze ih drzati na vrhu,da budu tv1!

Name

re Rajko

16.12.2015 19:03

Bijeljina prije rata nije ni bila grad,ti uveženi iz velikih gradova su napravili Bijeljinu gradom

Name

Cviko

15.12.2015 22:08

Izvanredan tekst svaka čast!

ODGOVORITE
Name

Miki

15.12.2015 22:11

Da a sta nam je ciniti ?

ODGOVORITE
Name

Dragan

15.12.2015 22:18

"Dođu vremena kad pametan zaćuti, budala progovori a fukara se obogati." Nema veze iza koje skraćenice se kriju, kreteni su pobijedili.

ODGOVORITE
Name

Park

15.12.2015 22:25

I Doboj je promašio dno. U SDS-u Doboj se kolju između sebe.

ODGOVORITE
Name

ugljevik

15.12.2015 23:00

Gospodo dodjite u Ugljevik pa da vidite jada sto su drugi gradili a znase ko i koja partija sds sada prodaje nekad rudar bio naj jaci fudbalski klub danas sabanija prodaju stadion posteni ljudi bili krenuli pravim putem i razvijati ugljevik a sad visegodisnja vladavina sds sve rasturila

ODGOVORITE
Name

Bre

17.12.2015 09:52

Kako se ti nalupa...Ko je vladao pre sds-a u Ugljeviku? Ti kao da si rodjen prosle godine.Sds vlada od 1991 u Ugljeviku i sds je gradio i taj stadion,i dom kulture i bazen i postu itd ....A "Rudar" je "bio najbolji" dok je Rite Ugljevik odvajala pare i placala utakmice.Nema para nema rudara...gotovo,fajront,nema više.

Name

Klo

15.12.2015 23:04

Pa Sava jeste na evropskom tržištu, izvoze. Izgleda da ti novinari ne putuju vani, pa ne mogu da vide. Ali, za Kurjak i Panafleks su u pravu. Jedna fabrika postala tržni centar, druga propala i ponovo prodata. Pominje se i Centar za kulturu. Nije tačno da nema kulturnih manifestacija, ali Bijeljini treba pozorište. Ako manji gradovi u regionu imaju svoja pozorišta i Bijeljina je zaslužila svoje. Divlje gradnje i nepotizma ima u svim gradovima bez obzira ko je na vlasti.

ODGOVORITE
Name

Realan

16.12.2015 12:18

Ha ha reci nam po komentaru da nisi mozda clan SDS ???

Name

Banjalučanin

15.12.2015 23:05

Evo u Banjaluci već skoro 20 godina vlada koalicija SNSD DNS i SP. Sve je satrveno i poravnato. U krugovima fabrika i parkova, banda gradi stambene zgradurine i trgovačke centre. Ovakvog smrada, svijet nije zapamtio. Budaletine stalno odnekud dolaze u Banjaluku, uzimaju kredite i kupuju stanove. Ovakve stoke nema više ni u Zanzibaru.

ODGOVORITE
Name

Semberac

15.12.2015 23:36

Odličan članak. Samo još nedostaju deponija kod prvih gradskih kuća. šahtovi od kanalizacije pod koje se potura guma i da svu ovu propast potiše Mićo Mićić najveća semberska lopuža.

ODGOVORITE
Name

Perica

16.12.2015 06:17

Deponija se osjeti i u samom gradskom centru.

Name

kosta

15.12.2015 23:52

Kradi kradi i tu dodaje kraj

ODGOVORITE
Name

marija

16.12.2015 05:32

Sve je istina svaka čast al' šta i za koga glasati kad ti isti mijenjaju stranke k'o čarape.

ODGOVORITE
Name

bn

16.12.2015 05:37

Bezveze clanak.Koji to grad funkcijonise.Sta u ovoj drzavi radi kako treba.

ODGOVORITE
Name

Pauk

16.12.2015 05:42

Neznam kako je u Bijeljini ali znam da su mnogi propali zbog teskih uslova poslovanja ,pritisaka na nepodobne,velikih nameta,korunpirane vlasti sa nivoa republike...,jednom rijecju ,klima losa za poslovanje za sta su vladajuci odgovorni.

ODGOVORITE
Name

Dragan

16.12.2015 06:02

Odlican tekst i odlicbo prikazuje stanje u Bijeljini. To je odlika Micine i Mijine vlasti. Oni su dokaz da se sve moze unistiti.

ODGOVORITE
Name

Dom zdravlja

16.12.2015 06:02

Jedna od rijetkih stvari koja vrijedi je Dom zdravlja, pa opet ovi iz SDSa Bijeljine (Mico, Mijo, Jovan, Pile,Gaga i dr), hoce da smijene dr Zlatka i njegove. Vec su ih udaljili iz SDSa, mozda ih i iskljuce.

ODGOVORITE
Name

Dejan

16.12.2015 06:03

Nadam se da ce narod Semberije iduce godine izglasati promjene i da cemo progledati sa novim timom ljudi.

ODGOVORITE
Name

Milena

16.12.2015 06:05

Hocu promjene hocu nove ljude i hocu da bide bolje mojoj djeci i meni. Lopovluci Micica su nas i doveli do ovog stanja i zato treba i sam da se povuce.

ODGOVORITE
Name

bijeljinac

16.12.2015 06:06

Sve ovo je tacno. Jedino nije to da smo izgubili nadu za bolje. Rjesenje imamo! Promjena ljudi na celu! Sto je dosta, dosta je! Covjek koji bi sve preokrenuo na bolje je Dr Zlatko Maksimovic!

ODGOVORITE
Name

Radmila

16.12.2015 06:08

Dosta je lopovluka i dosta je vlasti sadasnjeg SDS i Semberiji. Promjene!!!

ODGOVORITE
Name

Mladen

16.12.2015 06:10

Smjenimo Micica i Sofrenica!

ODGOVORITE
Name

Maki

16.12.2015 06:11

U Bijeljina "nedostaje" još koji TRŽNI CENTAR, treba što hitnije neku fabriku zatvoriti i adaptirati ....

ODGOVORITE
Name

Dobojlija

16.12.2015 06:12

Jel itko od vas zna kakv je Doboj prije bio grad a kakav je sada?! Tko ne zna i bolje je, nazadovan je najmanje za 20 godina, a primjer Dervente je suprotan, devastiran grad u toku rata je izrastao u pravi lijepi grad sa dobrom privredom, sve je do načelnika i ljudi oko njega, svaka čast za gospodina Simića i njegovog tima šta su uspjeli od Dervente napraviti za kratko vrijeme...

ODGOVORITE
Name

Draško

16.12.2015 08:42

Mora napredovati Derventa kad je uz Dodika, pa im ovaj pomaže, a Doboj se napada svako veče na RTRS, a niko im ne pomaže.

Name

Odmah

16.12.2015 06:14

Odmah smijeniti SDS sa vlasti ako hoćemo da nam krene. Hvali se juce budžetom za saobraćajnice, koji kada se preracuna u kvadratnim metrima, dobije se oko 3,5 KM asfalta. Sramota.

ODGOVORITE
Name

lela

16.12.2015 06:16

Dosta vise lopova. Gradonacelnik treba da bude covjek koji ima ideje za bolje sutra a ne ovi ucaureni lopovi!

ODGOVORITE
Name

Ja

16.12.2015 06:16

Tražimo alternativu za ovu nesposobnu vlast.

ODGOVORITE
Name

semberija moja

16.12.2015 06:30

Ajte ljudi da vec jednom stanemi nakraj ovom! Vrijeme je

ODGOVORITE
Name

XYZ

16.12.2015 06:31

Ne može opštinska vlast biti kriva za lošu privatizaciju, za otvaranje privatnih fakulteta, loš položaj seljaka... Ne uređuju oni politiku na nivou države i nemaju nadležnost.

ODGOVORITE
Name

re Rajko

16.12.2015 06:36

Ti si sigurno neka važna i obrazovana faca kad ti smetaju izbjeglice iz federacije. Kada smo vec kod toga kroz Bijeljinu je prošlo mnogo visokoobrazovanih ,posebno doktora koje vlada nije htjela zadržati!

ODGOVORITE
Name

zvonko

16.12.2015 06:38

Sa Micom treba zavrsiti pa da probamo isocetka. Nema nam druge

ODGOVORITE
Name

Savo

16.12.2015 06:47

Da su bar ostavili radna mjesta koja su bila, nego su i ta uništili a nova koja su su obećavali su zaboravili veoma brzo. Možda čak i prije nego što su ih obećali.

ODGOVORITE
Name

Mila

16.12.2015 07:12

Normalan čovjek bi rekao svemu dođe kraj. Da dođe ali u nekoj normalnoj srediti, ovdje kraja nema. Nema kraja pohlepi valjda se moraju obezbjediti i praunuci. Jutro, dolazite u centar grada, prvo što vidite su tezge obavijene maglom, sreća pa ima magle. Jer tokom dana kad se magla malo raziđe slika koja ne priliči ni seoskom vašaru. Pitam se da li ima još neko u ovom gradu kome smeta ovaj "praznični" vašar ili ja pretjerujem.Šatori, prikolice, kutije od banana, pa dokle ljudi dočekujemo 2016.godinu Zar za sve ove godine gradska vlast nije mogla odvojiti novac i kupiti štandove i kućice i izdavati ovim ljudima pa da to na nešto liči. Da i građani Bijeljine mogu izaći na ulice i bar malo uživati u danima koji predstoje. Znam njima to ne smeta jer iste provode na mnogo ljepšim, veselijim i ugodnijim mjestima.

ODGOVORITE
Name

Svi su isti

16.12.2015 07:20

To da se SDS ne razlikuje od SNSD najbolje se vidi i iz ponasanja njihovog nacelnika u opstini Kostajnica Drage Bundale, za kojeg se vise i ne zna ciji je, da li SDS-ov, da li Markov ili Pantelijin, taj je na sve spreman da sebe sacuva i fotelju

ODGOVORITE
Name

Ćomi

16.12.2015 07:43

Ovi u Bn su legende po pitanju vlasti. U zitnici RS, odvija se strategijski razvoj i kapitalna ulaganja u sport. A, poljoprivreda i subvencije proizvodnji su sporadična dešavanja sklona kontinuiranom urušavanju na račun sporta. Budućnost Semberije iz ugla Mije Sofrenića je pretvoriti sve oranice u sportske terene, poljoprivrednu infrastrukturu preurediti u sportske objekte, traktore zamjeniti za kosačice za travnate terene. Sa takvom strategijom, svi učesnici lige šampiona će biti iz Bijeljine. To su vam milijarde marka koje će ovdje da stignu.

ODGOVORITE
Name

mila

16.12.2015 07:55

Samo bi Zlatko Maksimovic mogao Bijeljinu dovesti u red!

ODGOVORITE
Name

Sandra

16.12.2015 07:57

Gradjani ce na izborima reci svoje...Dole Mico

ODGOVORITE
Name

Ozren

16.12.2015 07:59

Ma kakav Mico, odmah ga treba smijeniti da se spase sto se spasti moze!

ODGOVORITE
Name

Darko

16.12.2015 08:01

Otjerace ova vlast sve sto nesto vrijedi u Bijeljini. Hitno smjena

ODGOVORITE
Name

promjene

16.12.2015 08:02

Svi na izbore sl godine Micic dole sa vlasti,dajmo priliku dr.Maksimovicu

ODGOVORITE
Name

Zoran

16.12.2015 08:04

Sve ovo je tacno, smjena gradske vlasti je spas. Glasacemo za Dr Zlatka!

ODGOVORITE
Name

Pavle

16.12.2015 08:07

Odlazite lopovi!!!

ODGOVORITE
Name

slaven

16.12.2015 08:08

Svi smo za novog gradonacelnika!!!

ODGOVORITE
Name

Mico

16.12.2015 08:10

Micic nekada i nije bio tako los, ali ovi oko njega, na celu s Mijom Sofrenic, uvijek su bili grozni.

ODGOVORITE
Name

natasa

16.12.2015 08:12

Godinama glasamo za iste! A nije nam dobro! Pa pokrenimo se jendnom! Promjene su neophodne!

ODGOVORITE
Name

Novica

16.12.2015 08:14

Ovo vise nema smisla. Dajmo priliku dr Zlatku da spasi ovaj grad od kriminalaca!!!

ODGOVORITE
Name

Suzana

16.12.2015 08:16

Svima nam treba bolji i ljepsi grad. Nove ideje, novi ljudi. Dr Maksimovic ima energiju za to.

ODGOVORITE
Name

Put

16.12.2015 08:16

Put u propast, popločan je najboljim namjerama. Naš put u propast su popločali političari koji su na sceni već decenijama. Vrijeme je da ih mjenjamo.

ODGOVORITE
Name

Dusan

16.12.2015 08:17

Davno je trebalo nesto mijenjati, podrsku dajem za dr Zlatka Maksimovica.

ODGOVORITE
Name

Dejan

16.12.2015 08:20

Nema dalje! Dotakli smo dno! Krivce znamo!2016 mora biti godina promjena. Mladi su uz dr Zlatka!

ODGOVORITE
Name

slavko

16.12.2015 08:23

Dokle ovako? Sto prije Mico napolje!!!

ODGOVORITE
Name

ostri rez

16.12.2015 08:32

Ne gubimo nadu nego smjenjujmo lopove!

ODGOVORITE
Name

Dragan

16.12.2015 08:35

Moramo ipak gledati u buducnost! Birajmo nove ljude koji su dokazali da moze bolje!

ODGOVORITE
Name

Seljak seljacima

16.12.2015 08:36

Pa kad smo ludi, ne može svako biti domaćin, niti je svako domaćin. Samo što mi najveće seoske i gradske fukare izaberemo da nam budu domaćini a u svojoj kući to nisu znali biti.

ODGOVORITE
Name

optimista

16.12.2015 08:42

Dosta Sofreniceve i Micine samovolje. Nema nama pomaka dok ih ne smijenimo. Imamo mi vrijedne i pametne ljude, bijeljince koji imaju plan za napredak. Nase je da ih prepoznamo!

ODGOVORITE
Name

Ljubica

16.12.2015 08:54

Dosta ovog lopovluka na svim nivoima vlasti!!!

ODGOVORITE
Name

Dule

16.12.2015 08:56

Bijeljina ima samo dobru sminku a sve je trulo!

ODGOVORITE
Name

Mladen

16.12.2015 08:58

Dajmo priliku dr Zlatku!

ODGOVORITE
Name

Petric

16.12.2015 09:10

Najljepsi grad u RS podredili su svom licnom bogacenju.Sramota! Dole vlast!

ODGOVORITE
Name

Milena

16.12.2015 09:12

Ne mogu više shvatiti potrebu za ovolikom količinom lopovluka koji sprovode Sofrenić i Mićo. Da li je narod Semberije zaista toliko glup????

ODGOVORITE
Name

do guse

16.12.2015 09:16

Svima je dosta Mice Pokazao je svoje pravo lice! Napolje!

ODGOVORITE
Name

Strsljen

16.12.2015 09:20

SVE ama bas SVE je to Dodik sa Batom Bobarom, Slobodanom Pavlovicem, Mitrovicem i drugima unistio i izvuko milijarde za sebe, pocela je istraga a gdje i kako ce se zavrsiti? vidjecemo.

ODGOVORITE
Name

tanja

16.12.2015 09:27

Kakav tekst! Sve je tacno.

ODGOVORITE
Name

Marko

16.12.2015 09:28

Hajde više da skinemo miću sa vlasti nije mu ovo ćaćevina da vlada čitav život

ODGOVORITE
Name

Bogoje

16.12.2015 09:29

Ja sam clan SDS ali znam da je Mico Micic kumovao svim tim aferama i uzimao milione u cvrstoj vezi sa Batom Bobarom i Pavlovicem je bio i ostao mada je prije njega Ljubojevic se nagrabio koji je od arapa uzeo pare da se kod suda ponovo napravi Dzamija na temeljima Crkve a o tome niko ne pise iako je dosao UNESKO i to nalaziste stecaka LUCICA i temelja srbske pravoslavne crkve zastitio, Srbi uzeli pare i napravili Dzamiju a vladiki Vasiliju dali muslimanske kuce pored parka i zgradu komunistickog komiteta jugoslovenskog itd.

ODGOVORITE
Name

Uros

16.12.2015 09:30

Nekad bilo mico trecina...cutali smo...sad je odavno vec polovina ... krajnje vrijeme je da se pobunimo!!!

ODGOVORITE
Name

Marija

16.12.2015 09:40

Dosta više lopovicizma i krađa. Koliko vidim dosta ljudi neće više glasati za Mićića.

ODGOVORITE
Name

nenad

16.12.2015 09:52

Nema dalje!

ODGOVORITE
Name

vasilije

16.12.2015 09:54

Dr Zlatko Maksimovic za gradonacelnika!

ODGOVORITE
Name

Presedan

16.12.2015 09:57

E vala kada sam doživio da BN objevi ovako nešto, uhvati me strah. Ili će biti zemljotres ili polava. Spašavaj se ko može ovo neće na dobro izaći, sada će obračun unutar SDS-a.

ODGOVORITE
Name

Mijuc

16.12.2015 10:05

Mijuc je kralj, on ima svoj cilj a to je lova i ništa ga drugo ne interesuje. Svi mi možemo da crknemo. taj preko leševa spreman je da hoda.

ODGOVORITE
Name

LOPARAC

16.12.2015 10:22

I U LOPARAMA TUGA I JAD .

ODGOVORITE
Name

Sasa

16.12.2015 10:33

Mico je ok. Ali ovi oko njega..... Mijo? Boze!

ODGOVORITE
Name

Борислав

16.12.2015 10:34

Е кад ће "објективне" банјалучке новине објавити исто такву истину за Банја Луку где је ситуација још гора.

ODGOVORITE
Name

Nesvrstani

16.12.2015 10:37

Nazalost,velika vecina od ovog je istina,pogotovo za segment ,,duznicko ropstvo seljaka".Najbolji primjer jeste nekada najbogatije u sirem regionu selo Crnjelovo koje sada nosi epitet najzaduzenijeg sela kreditima komercijalnih banaka,velika vecina poloprivrednika iz Crnjelova ne moze da dobije podsticaje jer su oni rezervisani za ,,odabrane" koji se dodvoravaju gradskoj vlasti.Takodje,podsticaji u stocnoj proizvodnji od strane ministarstva imaju tri odlike-nedostizni(rezervisani samo za tajkune u ovoj oblasti),neredovni,a kada se i dobiju toliko su mizernida nisu vrijedni pominjanja

ODGOVORITE
Name

Milan

16.12.2015 10:37

Zlatko je buduci gradonacelnik

ODGOVORITE
Name

Savo

16.12.2015 10:38

Mico lopov i Mijo lopov i Tomica lopov dajte vlast doktoru da postavi stvari na svoje mjesto

ODGOVORITE
Name

Zemljak

16.12.2015 10:46

Zao mi je vas ali vam ne mogu pomoci . Nije svacije ni po putu pisati ali kamo nesto pametno raditi . Htjeli ste hljeba preko pogace pa ste izabrali vase. Da ste birali marsovce bilo bi vam bolje. Napravili ste crkava I dzamija da duhovno mozete uzivati . Prave strucnjake ste otjerali . Pa ispastajte kako ste to htjeli . Kod vas je I danas najvaznije koje srbin , bosnjak ili hrvat vazno je da je vas. Pa neka vam vasi i daju sta vam treba . Meni su sada kurdi , crnici , danci I drugi bolji od vas.

ODGOVORITE
Name

snsd

16.12.2015 11:21

Lova je u Banja Luci i Laktasima, ako niste znali, a vi glasajte jos 25 godina slobodno..

ODGOVORITE
Name

Marinko

16.12.2015 11:40

Mico penzija

ODGOVORITE
Name

Milan

16.12.2015 11:57

Sta uraditi? Pa ja znam sta cu ja,jedan covek je napravio nesto je evropskog stila a to je Dom zdravlja,sve je na vrhunskom nivou,sve izgleda vrhunski,a najbitnije radnici imaju dobre i redovne plate. Moj izbor Dr Zlatko Maksimovic,a vi kako razmislite.

ODGOVORITE
Name

Semberac

16.12.2015 12:19

A tek kakvi su nam putevi... ko snosi odgovornost?

ODGOVORITE
Name

Promjene odmah

16.12.2015 12:26

Mićo više nema energije, a ni volje za bolje sutra Bijeljine. Potrebna je hitna smjena vlasti. Moja podrška Zlatku Maksimoviću.

ODGOVORITE
Name

Zabrinut

16.12.2015 12:38

Potrebni su nam novi ljudi. Šta će tek biti ako ovi isti još ostanu, još veća propast... možda samo dr zlatko maksimović može donijeti promjene.

ODGOVORITE
Name

Goran

16.12.2015 12:48

Mićo, Tomica i Sofrenic u penziju. Dovesti perspektivne školovane ljude. Prof.dr Zlatka Maksimovića za gradonačelnika.

ODGOVORITE
Name

Jelena

16.12.2015 13:02

Ova vlast je dokazala da samo zna otvarati trzne centre, ništa više. Uništili su potpuno proizvodnju. Bijeljina je grad od 100000stanovnika, a nemamo zeljeznicu... zlatko moraš smijeniti ovu vlast.

ODGOVORITE
Name

Dragan

16.12.2015 13:29

Mico 10 godina unistava Bijeljinu. Svi protiv Mice ako hocemo da nam bude bolje. Zlatko svi smo uz tebe.

ODGOVORITE
Name

Semberija_u_aprilu

16.12.2015 13:32

Ko misli da je loše u Bijeljini neka ode malo po Republici Srpskoj pa neka uporedi. Kad se vrati ima da poljubi i Miću i ovu našu crnicu zemlju!

ODGOVORITE
Name

Neko ne bitan

16.12.2015 13:34

Sve je tako. Pogledajte Dom zdravlja,jedina ustanova koja lici na nesto.

ODGOVORITE
Name

Bijeljinac

16.12.2015 13:40

Jedino zlatko sa novim mladim ljudima bi možda imao snage za preporod bijeljine.

ODGOVORITE
Name

gradjanka

16.12.2015 14:09

Istina je mnogo stosta u ovom clanku, to najbolje znamo mi koji smo osudjeni da zivimo u ovom gradu.Licno mislim da Micic nije los ali da mora da promijeni lopovsku strukturu oko sebe.za pocetak nacelnika finansija Sofrenica, zatim predsednika skupstine konobara Djurdjevica i da ne nabrajam dalje, pronacice se mnogi...Sto se tice nasih giganata zajedno su ih unistili SNSD i SDS. Dr. Zlatku Maksimovicu skidam kapu za onako uspjesan Dom zdravlja, te je moje skromno misljenje da je steta da ljudi koji su se toliko skolovali da budu ljekari, specijalisti zaglave u politici. Sto se tice Centra za kulturu, ne mogu a da ne kazem da je istina da su potrosili silne pare za zgradu a da u njoj fali mnogo sta, jer se pojedinci debelo zaracunali. A da ima kulturnih desavanja, ima, da vas podsjetim, gostovali su Andrija Milosevic, Neda Ukraden, Milan Kalinic,Biljana Krstic i Bistrik, Zijah Sokolovic,Rock simfonija, Nele Karajlic,Legende....i jos mnogo izvodjaca i predstava. Ove godine takodje po prvi put je odrzana i manifestacija Otvorena scena, podrska mladim ljudima ovog grada da iskazu svoj talenat.Sve je to bilo u toku ove godine.Desavanja ima samo ih treba posjetiti i podrzati.

ODGOVORITE
Name

Brano

16.12.2015 14:10

Ja ne živim u Bijeljini, ali imao sam čast da 2001 godine u BN služim vojsku i posle toga nisam u njoj bio do prošle godine. Da nisam vidjeo po putokazima ne bih nikada pogodio gdje se nalazim. To je 2001 godine bilo selo, a sada pravi grad. Nisam član ni SDS-a ni SNSD-a ali gledajući sa strane ovaj tekst mi se ne čini potpuno realan.

ODGOVORITE
Name

Cezar

16.12.2015 14:33

Kasno momci, kasno.

ODGOVORITE
Name

Pajko

16.12.2015 14:38

Kakav Mico Micic, siti smo te vlasti vise u BN hocemo neke promjene. Da je pametan sam bi odustao od kandidature za gradonacelnika, a kandidovat bi se trebao Dr Zlatko Maksimovic prvenstveno covjek iza kog se vide djela i koji je jos uvjek pun ambicija, a i mi sa njim. Do pobjede Dr Zlatko Maksimovic.

ODGOVORITE
Name

Joco

16.12.2015 15:15

Zlatko za načeknika, uhapsiti Sofrenića i načelnika boračke Slavišu (elmont struja).

Name

Rakela

16.12.2015 14:59

Situacija u Bn vise nego katastrofalna. Mico dole na njegoo mjesto Dr Zlatko Maksimovic

ODGOVORITE
Name

Joco

16.12.2015 15:17

Ako

ODGOVORITE
Name

hip hop

16.12.2015 16:15

Ko je privatizovao Elvakoooo......

ODGOVORITE
Name

XPS

16.12.2015 16:46

Konacno jedan nepristrasan clanak, SNDS ili SDS sve je to sjasi Kurta uzjasi Murta. Jedni te isti ljudi od kraja rata samo mjenjaju funkcije i to je to, a svi su u talu jedan sa drugim oni medjusobno ne poznaju stranacke boje samo znaju za boju novca a ovamo zavadjaju narod tj. omladinu. Isti je slucaj i u Ugljeviku, jedni te isti ljudi od kraja rata pa na ovamo. Zalosno ali istinito.

ODGOVORITE
Name

svaka čast

16.12.2015 17:07

Nikad u životu nisam pročitala ovako objektivan članak. Svaka čast na profesionalizmu gospodinu Miriću, koji, bez imalo straha, piše objektivno o dešavanjima na ovim prostorima. Želim mu puno poslovnog uspjeha i neka nastavi u ovom stilu! A, da, hvala magazinu "Istina" što nam daje do znanja da ima nade za pravo , objektivno i nezavisno novinarstvo.

ODGOVORITE
Name

Macak

16.12.2015 17:26

Pa jeste trebaju da zaposle narod a ne sveli ga da nemaju sta jest. To je sramota a hoce u evropu!?

ODGOVORITE
Name

fakt

16.12.2015 17:35

Popravice slavisa markovic i njegova svastika...hahaha ha sege od politike

ODGOVORITE
Name

Rade

16.12.2015 17:42

Tako dabogda se o sebi zabavili

ODGOVORITE
Name

Opstina

16.12.2015 17:48

Kao radnik administrativne sluzbe u gradu Bijeljina moram priznati(jer smatram da je to moralno)da je opstina prepuna kvazikadrova koji su prepuni afera i korupcije ali moram istaci da u tome prednjaci g.Sofrenic i g.Savic koji ima pogrdan nadimak koji kada bih ga napisao ne bi bio moralan a ono sto g.Slavisa Savic ima zove se KUPLJENA DIPLOMA i titulu nacelnika boracke i civilne zastite u gradu Bijeljina.Vecinu nacelnika treba zamjeniti cast izuzecima.

ODGOVORITE
Name

bice bolje

16.12.2015 17:57

U Bjeljini bolje bice, kome je lose nek ide kod Mice a ice i pice.

Name

bluka

16.12.2015 18:05

Svi su oni isti, SNSD ili SDS. Samo lupezi i ljudi bez morala i savjesti, vodjeni licnim interesom ulaze u politiku. Ulaze kao sitna boranija a postaju super-bogatasi pljackanjem svog naroda. Ja na izbore vise ne idem dok neko moralan i odgovoran ne osnuje stranku.

ODGOVORITE
Name

Slobo

16.12.2015 18:16

Samo je Dom dravlja ustanova za ponos. Dr Zlatko Semberija je uz tebe.

ODGOVORITE
Name

Goran

16.12.2015 18:18

Zato mnogo ljudi radi neprijavljeno inspekcije su korumpirane, privatni sektor radi na osnovu poznanstava a licni dohodak (ako ga i dobiju) je 400 maraka a republicki prosjek je oko 700-800. Kome? Drzavnim firmama? Vrlo moguce. Ali bitan naslov u jucerasnjim "Semberskim Novinama" je zanimljiv: Mico Micic-gradonacelnik decenije. Pa naravno da je gradonacelnik decenije kad je zadnju deceniju na vlasti. Dok neki ne mogu dobiti ni godisnji odmor, cak i ne placeni, neki opstinari idu na Karibe, Maldive i druge egzoticne destinacije....

ODGOVORITE
Name

Miro

16.12.2015 18:20

I treba tako kad smo idioti. Mi ih biramo. SDS. SNDS. SDA. HDZ. I tako dalje. A oni se obogatise a sirotinja Po zatvoru sbog vrece brasna i krompira. Tako nam i treba.

ODGOVORITE
Name

Stranac

16.12.2015 18:23

Ja sam u Bijeljini prvi put bio 98_e grad meni neočekivano običan kada se uzme da nije na nekoj ratnoj crti. Navratio sam opet prošle godine, meni je fino napredovao sada je puno moderniji.

ODGOVORITE
Name

Mico

16.12.2015 18:28

Micic sada prima nagradu u Novom Sadu za koju je platio 30.000 km iz Budzeta Bijeljine. Sramota !

ODGOVORITE
Name

istraga

17.12.2015 05:56

Narode, ne bi bilo loše pozvati SIPU da istraži sve lopovluke bijeljinskih političara, jer ništa nam ne znači da odu sa vlasti nekažnjeni, kad su nam ogulili kožu.Oni su se nadrpali, baš ih briga, oni i njihovi čukun čukun... unuci imaju od čega da žive, za razliku od nas.

Name

JA

16.12.2015 18:34

Sve je tako,sve su unistili.Vise nema ko da se pobuni jer su radnicku klasu unistili.Mico sram te bilo.

ODGOVORITE
Name

Stari SDS

16.12.2015 18:41

Molim vas, lopovi iz bijeljinskog SDS su uništili Bijeljinu. Ja sam član SDS-a i ostaću, ali ni jednim svojim djelom nisam uništavao, napraotiv, trudim se da gradim sredinu u kojoj živim. Kako je glavnu riječ počedo da vodi Mijo Sofrenić, a potom i Mićo Mićić, u SDS-u a samim tim i u gradu, od tada se sve ruši. Ova dva lopova trebaju u zatvor. Kada budu uhapšeni, sam ću se prijaviti kao svedok, i sa svojom dokumentacijom, svedočiti protiv ove dvojice i još nekih. NN do dalje

ODGOVORITE
Name

Za ljepsi grad

16.12.2015 18:43

Najbolji dr Zlatko Maksimović

ODGOVORITE
Name

Kadar

16.12.2015 18:45

Ja sam spreman u svakom trenutku da motkom tjeram ovu .... do zatvora. Pješke!!!!

ODGOVORITE
Name

Janko

16.12.2015 18:48

Svaka cast za clanak. Bijeljina je zrela za promjene. Dr Zlatka za gradonacelnika,da spasi sto se jos spasti moze.

ODGOVORITE
Name

Vesna

16.12.2015 18:55

Treba stati na kraj lopovlucima i prevarantima. Mislimo na buducnost nase djece. Zlatko Maksimovic je pravi covjek za gradonacelnika,covjek koji bi nasem gradu doneo bolje dane.

ODGOVORITE
Name

Milos

16.12.2015 19:04

Zato su se Mico,Mijo,Tomica,Elmont i ostala bulumenta nafatirali,zato prave zgrade,voze aute od 150.000km,a ti narode opet glasaj.

ODGOVORITE
Name

Milos

16.12.2015 19:07

Zato su se Mico,Mijo,Tomica,Elmont i ostala bulumenta nafatirali,zato prave zgrade,voze aute od 150.000km,a ti narode opet glasaj.

ODGOVORITE
Name

Petar

16.12.2015 19:10

Tuzno i zalosno. Treba ih kazniti ali ne samo na izborima nego i u zatvor sa njima. LOPOVI

ODGOVORITE
Name

Semberac

16.12.2015 19:12

MICO GOTOV SI.BICE KAO U SRBIJI KAD JE MILOSEVIC PAO.

ODGOVORITE
Name

Slobo

16.12.2015 19:16

Mico trecina i Mijo polovina su odsvirali. Dosao je kraj

ODGOVORITE
Name

Novak

16.12.2015 19:21

Dr Zlatko je trenutno jedini civjek koji bi mogao stati na put urusavanju Semberije i donijeti promjene na bolje. Zlatka za gradonacelnika,sto prije,dosta smo vremena izgub ili.

ODGOVORITE
Name

Nevenka

16.12.2015 19:33

Dosta smo trpili Micu i njegovu ekipu.Narodu nikad gore nije bilo,a grad sve zapusteniji i ruzniji.krajnje vrijeme da dodje covjek koji je vrijedan,sposoban i koji ima prave rezultate.Zlatko Maksimovic za gradonacelnika,za bolju Semberiju.

ODGOVORITE
Name

nn

16.12.2015 19:56

Dok je god stranački govana teško narodu, nema tu poštenja svi lešinari čekaju svoju šansu da još više obogalji narod zarad svog dobra,imali smo nismo znali da cijenimo sad nema nazad,imali smo sistem kakav se pozeliti može,samo lopovima i robijašima nije valjalo pa smo to rušili da bi imali sad ovo,eto vam svima i muslimanima i Hrvatima i Srbima uživajte...

ODGOVORITE
Name

BRAVO

17.12.2015 07:02

Bas tako. Bravo za komentar. Potpisujem sve.

Name

Poljoprivrednik

16.12.2015 21:22

Debeli Slavisa da odgovara pred zakonom,preispitati njegovu imovinu,pola pecenog praseta moze da pojede,to je dokazao u Brocu na vikendici kod Mijuca.

ODGOVORITE
Name

Semberac

16.12.2015 22:16

Kakav narod ,takva vlast.

ODGOVORITE
Name

zexsi

17.12.2015 08:41

Bice socijalnih nemira, i to sto prije

ODGOVORITE
Name

Dragan poručnik Amajlije

17.12.2015 12:19

https://m.youtube.com/watch?v=3_9pUAi8dPA

ODGOVORITE
Name

e moja zamljo

17.12.2015 13:27

Ne mislim d nije tako, već upravo mislim da je stvarno stanje jako teško i da je uništeno mnogo toga, ali kada pogledate druge gradove u RS-u, situacija je gora. Nikako ne želim ovim raći da je vama bolje ako je negdje lošije! Činjenica je da ne valja ali ipak imam osjećaj da kada prođem kroz Bjeljinu da je daleko boj nego u drugim gradovima. Opet kažem, n ije sigurno dobro, a to znaju samo oni koji tamo žive, ali u drugim sredinama je je odavno ugašeno svjetlo, životare samo oni koji su na vlasti ili blizu nje, a ostali ili su klinički mrtvi ili su se odselili. Prema tome, mi stvarno živimo u Zemlji čuda iz koje nećemo tako lako izaći sa ovakvim pnašanjem onih koji nas predstavljaju. Nek nam je Bog u pomoći ako se i on nije prilonio vladajućim pa udara po običnom narodu!

ODGOVORITE
Name

MJESNI ODBORI

17.12.2015 16:07

Nije SDS ni Mico ni Mijo. Presednici mjesni odbora su snaga SDS i opet ce zahvaljujuci njima gradonacelnik biti iz SDS.

Name

Revolucionar

17.12.2015 21:39

Razmisljao sam na sledeci nacin da se to moze rijesiti revolucijom i sve to potamanit i zatvorit dozivotno zajedno sa familijama ali to je nemoguce iz vise razloga , jedino rijesenje je da se u malu torbicu sto manje stvari stavi i da sto brze poderes kad odes da te vise nista ne potsjeca na ovu stoku koja nam neda zivjeti.

ODGOVORITE