Пенета: Инспиришу ме Роси и Моника!

Италијанска тенисерка Флавија Пенета открила је да су је од свих спортиста највише инспирисали сународник Валентино Роси и Моника Селеш.

Тенис 16.12.2015 | 19:00
Пенета: Инспиришу ме Роси и Моника!

Пенета иза себе има најбољу сезону у каријери, током које је освојила УС Опен, а потом објавила повлачење.

„Валентино Роси ми је био велика инспирација. Иако је толико тога постигао, борио се да би се вратио на мотор после тешке повреде и погибије Марка Симончелија. Моника Селеш, такође. Када сам била клинка, њен постер ми је био на зиду. Куповала сам одећу какву је она носила. Била је прави борац“, истакла је Пенета.

Пенета је у финалу последњег Грен слема сезоне победила сународницу Роберту Винчи, а после тог дуела сачувала је неколико сувенира који ће је подсећати на тај дан.

„Сачувала сам рекет којим сам одиграла последњи поен. Задржала сам и опрему коју сам носила тог дана и пешкире којима сам се брисала. Практично све осим патика које сам дала жени која је бринула о нама у свлачионици“, нагласила је италијанска тенисерка.

Италијанка је такође открила шта воли осим тениса.

„Волим да јашем коње у природи када желим да побегнем од свега. Много волим моду и храну. Баш сам после УС Опена била на Недељи моде у Милану. Волим да кувам, заиста“, рекла је Пенета.

Коментари / 0

Оставите коментар