Peneta: Inspirišu me Rosi i Monika!

Italijanska teniserka Flavija Peneta otkrila je da su je od svih sportista najviše inspirisali sunarodnik Valentino Rosi i Monika Seleš.

Tenis 16.12.2015 | 19:00
Peneta: Inspirišu me Rosi i Monika!

Peneta iza sebe ima najbolju sezonu u karijeri, tokom koje je osvojila US Open, a potom objavila povlačenje.

„Valentino Rosi mi je bio velika inspiracija. Iako je toliko toga postigao, borio se da bi se vratio na motor posle teške povrede i pogibije Marka Simončelija. Monika Seleš, takođe. Kada sam bila klinka, njen poster mi je bio na zidu. Kupovala sam odeću kakvu je ona nosila. Bila je pravi borac“, istakla je Peneta.

Peneta je u finalu poslednjeg Gren slema sezone pobedila sunarodnicu Robertu Vinči, a posle tog duela sačuvala je nekoliko suvenira koji će je podsećati na taj dan.

„Sačuvala sam reket kojim sam odigrala poslednji poen. Zadržala sam i opremu koju sam nosila tog dana i peškire kojima sam se brisala. Praktično sve osim patika koje sam dala ženi koja je brinula o nama u svlačionici“, naglasila je italijanska teniserka.

Italijanka je takođe otkrila šta voli osim tenisa.

„Volim da jašem konje u prirodi kada želim da pobegnem od svega. Mnogo volim modu i hranu. Baš sam posle US Opena bila na Nedelji mode u Milanu. Volim da kuvam, zaista“, rekla je Peneta.

Komentari / 0

Ostavite komentar