СП за клубове: Меси се нада Риверу!

Могао сам играти за њих! Фудбалери Барселоне налазе се у Јапану где их у четвртак очекује полуфинале Светског клупског првенства.

Фудбал 16.12.2015 | 22:30
СП за клубове: Меси се нада Риверу!

Првак Европе велики је фаворит у дуелу са шампионом Азије Гвангжуом, а потенцијални ривал у финалу је Ривер Плејт.

Највећа звезда Барсе Лионел Меси нада се окршају са земљацима, који су му ретко ривали у каријери.

"Необичан је осећај, током целе каријере сам само једном играо против аргентинског клуба и то у финалу (Естудијантес 2009, прим, аут). Била је тешка утакмица, дуго смо губили, једва изједначили, а онда победили у надокнади времена", сећа се Меси.

Он се нада окршају са Ривером, у који је замало прешао на почетку каријере.

"Било је то давно, био сам веома млад, али се није догодило. Ривер је велики светски клуб, ако будемо играли с њима биће то сјајан меч. То ме мотивише", додао је Меси, који је каријеру почео у Њуелс Олд Бојсу, а у Барселону стигао 2001. као 14-годишњак.

Последњи пут када је Барселона играла финале СП за клубове ривал му је био садашњи саиграч Нејмар, а тада нападач Сантоса.

"Прошло је много времена од тада, сведоци смо колико је сазрео, напредовао као играч и као особа. Још тада је био сјајан играч, али је сада још бољи, комплетнији. Задовољство је и привилегија играти с њим", истакао је Аргентинац.

Барселона је протеклих сезона пролазила кроз благи период промена, али је опет доминантна у европском фудбалу.

"Мало смо се променили, постали директнији на терену. И даље нам се идеологија заснива на поседу лопте и стварању шанси, само сада до гола стижемо са тек неколико додира. Као и са Нејмаром, како време пролази растеш, на и ван терена, прилагођаваш се околностима. Мислим да ми је то, иако сам задржао свој стил игре, помогло да постанем још квалитетнији играч", рекао је Меси.

Многи сумњају у мотивацију Барселоне у Јапану, с обзиром на бројне трофеје које су Каталонци освојили последњих година.

"Не треба нам посебна мотивација, знамо колико значи освајање СП, још једног трофеја, којим би само повећали наслеђе клуба. То је веома важно", рекао је нападач Барселоне.

Барселона је 2009. године освојила свих шест такмичења у којима је учествовала, сада може да стигне до петог трофеја у 2015.

"Била је ово невероватна година. Када смо са Пепом Гвардиолом освојили све 2009, мислили смо да ће то бити немогуће урадити нешто приближно. А ево нас сада овде. Желимо да и ова година буде незаборавна", закључио је Меси.

Барселона у четвртак од 11:30 игра са Гвангжуом у Јокохами.

Финале ФИФА Светског клупског првенства је 20. децембра на Нисан стадиону у Јокохами.

Коментари / 0

Оставите коментар