SP za klubove: Mesi se nada Riveru!

Mogao sam igrati za njih! Fudbaleri Barselone nalaze se u Japanu gde ih u četvrtak očekuje polufinale Svetskog klupskog prvenstva.

Fudbal 16.12.2015 | 22:30
SP za klubove: Mesi se nada Riveru!

Prvak Evrope veliki je favorit u duelu sa šampionom Azije Gvangžuom, a potencijalni rival u finalu je River Plejt.

Najveća zvezda Barse Lionel Mesi nada se okršaju sa zemljacima, koji su mu retko rivali u karijeri.

"Neobičan je osećaj, tokom cele karijere sam samo jednom igrao protiv argentinskog kluba i to u finalu (Estudijantes 2009, prim, aut). Bila je teška utakmica, dugo smo gubili, jedva izjednačili, a onda pobedili u nadoknadi vremena", seća se Mesi.

On se nada okršaju sa Riverom, u koji je zamalo prešao na početku karijere.

"Bilo je to davno, bio sam veoma mlad, ali se nije dogodilo. River je veliki svetski klub, ako budemo igrali s njima biće to sjajan meč. To me motiviše", dodao je Mesi, koji je karijeru počeo u Njuels Old Bojsu, a u Barselonu stigao 2001. kao 14-godišnjak.

Poslednji put kada je Barselona igrala finale SP za klubove rival mu je bio sadašnji saigrač Nejmar, a tada napadač Santosa.

"Prošlo je mnogo vremena od tada, svedoci smo koliko je sazreo, napredovao kao igrač i kao osoba. Još tada je bio sjajan igrač, ali je sada još bolji, kompletniji. Zadovoljstvo je i privilegija igrati s njim", istakao je Argentinac.

Barselona je proteklih sezona prolazila kroz blagi period promena, ali je opet dominantna u evropskom fudbalu.

"Malo smo se promenili, postali direktniji na terenu. I dalje nam se ideologija zasniva na posedu lopte i stvaranju šansi, samo sada do gola stižemo sa tek nekoliko dodira. Kao i sa Nejmarom, kako vreme prolazi rasteš, na i van terena, prilagođavaš se okolnostima. Mislim da mi je to, iako sam zadržao svoj stil igre, pomoglo da postanem još kvalitetniji igrač", rekao je Mesi.

Mnogi sumnjaju u motivaciju Barselone u Japanu, s obzirom na brojne trofeje koje su Katalonci osvojili poslednjih godina.

"Ne treba nam posebna motivacija, znamo koliko znači osvajanje SP, još jednog trofeja, kojim bi samo povećali nasleđe kluba. To je veoma važno", rekao je napadač Barselone.

Barselona je 2009. godine osvojila svih šest takmičenja u kojima je učestvovala, sada može da stigne do petog trofeja u 2015.

"Bila je ovo neverovatna godina. Kada smo sa Pepom Gvardiolom osvojili sve 2009, mislili smo da će to biti nemoguće uraditi nešto približno. A evo nas sada ovde. Želimo da i ova godina bude nezaboravna", zaključio je Mesi.

Barselona u četvrtak od 11:30 igra sa Gvangžuom u Jokohami.

Finale FIFA Svetskog klupskog prvenstva je 20. decembra na Nisan stadionu u Jokohami.

Komentari / 0

Ostavite komentar