Дејо: Звезда мора да прода Грујића, успех Грофа није изненађење!

Најбољи потез Звезде у овој сезони је што је после краха у Лиги Европе и почетних неуспеха у првенству истрпела Миограда Божовића, сматра Геније. Савићевић признаје за „Блиц“ да не гаји другарске везе ни са ким из клуба с којим је освојио Куп шампиона и наслов клупског првенства света, каже да није у контакту ни са земљаком Грофом.

Фудбал 16.12.2015 | 22:15
Дејо: Звезда мора да прода Грујића, успех Грофа није изненађење!

Али сигурно пратите игре Црвене звезде?

- После турбулентног почетка сезоне, екипа је нашла пут и постиже добре резултате. Гледао сам вечити дерби, где су заслужено победили. Успеси ме нису изненадили, јасно се види тренерски рукопис Божовића, који је направио успех и на другим местима, нарочито у захтевној руској лиги, где је водио екипе које нису толико јаке.

С обзиром на бодовну предност и извесно шампионско ордење, у Звезди се већ прича о Лиги шампиона. Има ли основа?

- Партизану је летос мало недостајало... Ако Звезда сачува овај тим и појача се са двојицом-тројицом фудбалера, Лига шампиона није недостижна. Сад, да ли би тамо могли шта да направе - велико је питање. Видим да су стално у финансијским проблемима и да морају да продају Грујића. Ако једна генерација не може да остане на окупу две-три године, онда нема ни резултата у Европи.

Неретко се чује Божовићев глас, али и глас првотимаца о беспарици?

- Не може се упоређивати садашње време и време моје генерације. Када сам ја играо у Звезди, било је превише пара. Сећам се да је Владимир Цветковић говорио да Звезди треба три пута да напуни стадион и финансијски затвори сезону. Само од продаје улазница против Бајерна клуб је зарадио око четири милиона марака. Улазнице су коштале 50 марака. Сада карте коштају осам евра.

Иде Европско првенство, а тамо неће бити ни Србије ни Црне Горе?

- Нигде није записано да смо тамо морали бити. У Француској ће изостати и много јачи, попут Холандије. И други играју, улажу у фудбал. Сви причају са чуђењем да су се Мађарска и Исланд пласирали на Евро, али нико да провери колико су те државе инвестирале у фудбалску инфраструктуру. Србија би тако нешто можда и могла да приушти, али Црна Гора је много више хендикепирана и не може.

Споменули сте Партизан... Пропуштена је прилика да се презими у Европи?

- Нисам гледао целу утакмицу против Аугзбурга јер је у Црној Гори РТС био скремблован, већ само скраћени снимак. И потпуно се слажем са оним што је рекао Сале Илић. Партизанова деца не играју за клуб него за личну промоцију. То је црно-беле коштало европског пролећа.

Ваш Милан никако да се врати на пут славе, може ли Синиша Михајловић помоћи?

- Стартовали су добро, па су имали лош период, сада иде набоље. Надам се да ће Миха успети да препороди Милано. Ценим га као тренера и мислим да га очекује добра каријера. Прошле године 35 тренера из Црне Горе били су Михини гости у Ђенови и сви су одушевљени.

Коментари / 0

Оставите коментар