Dejo: Zvezda mora da proda Grujića, uspeh Grofa nije iznenađenje!

Najbolji potez Zvezde u ovoj sezoni je što je posle kraha u Ligi Evrope i početnih neuspeha u prvenstvu istrpela Miograda Božovića, smatra Genije. Savićević priznaje za „Blic“ da ne gaji drugarske veze ni sa kim iz kluba s kojim je osvojio Kup šampiona i naslov klupskog prvenstva sveta, kaže da nije u kontaktu ni sa zemljakom Grofom.

Fudbal 16.12.2015 | 22:15
Dejo: Zvezda mora da proda Grujića, uspeh Grofa nije iznenađenje!

Ali sigurno pratite igre Crvene zvezde?

- Posle turbulentnog početka sezone, ekipa je našla put i postiže dobre rezultate. Gledao sam večiti derbi, gde su zasluženo pobedili. Uspesi me nisu iznenadili, jasno se vidi trenerski rukopis Božovića, koji je napravio uspeh i na drugim mestima, naročito u zahtevnoj ruskoj ligi, gde je vodio ekipe koje nisu toliko jake.

S obzirom na bodovnu prednost i izvesno šampionsko ordenje, u Zvezdi se već priča o Ligi šampiona. Ima li osnova?

- Partizanu je letos malo nedostajalo... Ako Zvezda sačuva ovaj tim i pojača se sa dvojicom-trojicom fudbalera, Liga šampiona nije nedostižna. Sad, da li bi tamo mogli šta da naprave - veliko je pitanje. Vidim da su stalno u finansijskim problemima i da moraju da prodaju Grujića. Ako jedna generacija ne može da ostane na okupu dve-tri godine, onda nema ni rezultata u Evropi.

Neretko se čuje Božovićev glas, ali i glas prvotimaca o besparici?

- Ne može se upoređivati sadašnje vreme i vreme moje generacije. Kada sam ja igrao u Zvezdi, bilo je previše para. Sećam se da je Vladimir Cvetković govorio da Zvezdi treba tri puta da napuni stadion i finansijski zatvori sezonu. Samo od prodaje ulaznica protiv Bajerna klub je zaradio oko četiri miliona maraka. Ulaznice su koštale 50 maraka. Sada karte koštaju osam evra.

Ide Evropsko prvenstvo, a tamo neće biti ni Srbije ni Crne Gore?

- Nigde nije zapisano da smo tamo morali biti. U Francuskoj će izostati i mnogo jači, poput Holandije. I drugi igraju, ulažu u fudbal. Svi pričaju sa čuđenjem da su se Mađarska i Island plasirali na Evro, ali niko da proveri koliko su te države investirale u fudbalsku infrastrukturu. Srbija bi tako nešto možda i mogla da priušti, ali Crna Gora je mnogo više hendikepirana i ne može.

Spomenuli ste Partizan... Propuštena je prilika da se prezimi u Evropi?

- Nisam gledao celu utakmicu protiv Augzburga jer je u Crnoj Gori RTS bio skremblovan, već samo skraćeni snimak. I potpuno se slažem sa onim što je rekao Sale Ilić. Partizanova deca ne igraju za klub nego za ličnu promociju. To je crno-bele koštalo evropskog proleća.

Vaš Milan nikako da se vrati na put slave, može li Siniša Mihajlović pomoći?

- Startovali su dobro, pa su imali loš period, sada ide nabolje. Nadam se da će Miha uspeti da preporodi Milano. Cenim ga kao trenera i mislim da ga očekuje dobra karijera. Prošle godine 35 trenera iz Crne Gore bili su Mihini gosti u Đenovi i svi su oduševljeni.

Komentari / 0

Ostavite komentar