Луковић појачао МЗТ, Партизан остаје сан!

Урош Луковић, најбољи кошаркаш македонске лиге и несуђено појачање Партизана, каријеру ипак наставља код брата Марка у МЗТ-у.

Кошарка 16.12.2015 | 18:20
Луковић појачао МЗТ, Партизан остаје сан!

На остварење сна и потписа за Партизан, Урош Луковић ће морати да сачека, бар до наредне сезоне. Наиме, бивши центар Куманова се определио да између понуда Ариса, Стеауе и МЗТ-а изабере ову из Скопља, па ћемо га до краја сезоне гледати у дресу македонске екипе.

- Дошао сам у МЗТ да освојим Куп и тутулу у домаћем првенству, али и да додатно напредујем и подигнем своју игру на додатни ниво. Захвалио бих се Куманови на четири предивне године, а сада окрећем нову страницу у каријери - каже Луковић за “Блиц”.

Подсетимо, Луковић има 26 година, висок је 213 центиметара и игра на позицији центра. Ове сезоне је просечно бележио 24 поена и 12 скокова по утакмици, али треба нагласити и то да је у последњих седам кола играјући за Куманово чак четири пута био МВП. Урош је дете Торлака, а каријеру је градио у ФМП-у, Сарагоси, Естонији и на крају у Македонији.

- Моја жеља није била спорна. Од малена сам навијач Партизана. Отац (Љубисав, тренер Куманова прим. аут) ми је био помоћни тренер, сестра је играла за Партизан, цела породица је обојена у црно-бело. Играње пред “гробарима” за мене би било нешто посебно - рекао је Луковић недавно за “Блиц”.

Ипак, Партизан у овом тренутку има под уговором Перовића, Ђумића, Копривицу, па и Џонса који може да одговори задацима на “петици”, па ће до Хумске морати заобилазним путем.

Коментари / 0

Оставите коментар