Luković pojačao MZT, Partizan ostaje san!

Uroš Luković, najbolji košarkaš makedonske lige i nesuđeno pojačanje Partizana, karijeru ipak nastavlja kod brata Marka u MZT-u.

Košarka 16.12.2015 | 18:20
Luković pojačao MZT, Partizan ostaje san!

Na ostvarenje sna i potpisa za Partizan, Uroš Luković će morati da sačeka, bar do naredne sezone. Naime, bivši centar Kumanova se opredelio da između ponuda Arisa, Steaue i MZT-a izabere ovu iz Skoplja, pa ćemo ga do kraja sezone gledati u dresu makedonske ekipe.

- Došao sam u MZT da osvojim Kup i tutulu u domaćem prvenstvu, ali i da dodatno napredujem i podignem svoju igru na dodatni nivo. Zahvalio bih se Kumanovi na četiri predivne godine, a sada okrećem novu stranicu u karijeri - kaže Luković za “Blic”.

Podsetimo, Luković ima 26 godina, visok je 213 centimetara i igra na poziciji centra. Ove sezone je prosečno beležio 24 poena i 12 skokova po utakmici, ali treba naglasiti i to da je u poslednjih sedam kola igrajući za Kumanovo čak četiri puta bio MVP. Uroš je dete Torlaka, a karijeru je gradio u FMP-u, Saragosi, Estoniji i na kraju u Makedoniji.

- Moja želja nije bila sporna. Od malena sam navijač Partizana. Otac (Ljubisav, trener Kumanova prim. aut) mi je bio pomoćni trener, sestra je igrala za Partizan, cela porodica je obojena u crno-belo. Igranje pred “grobarima” za mene bi bilo nešto posebno - rekao je Luković nedavno za “Blic”.

Ipak, Partizan u ovom trenutku ima pod ugovorom Perovića, Đumića, Koprivicu, pa i Džonsa koji može da odgovori zadacima na “petici”, pa će do Humske morati zaobilaznim putem.

Komentari / 0

Ostavite komentar