Џиновић: Не волим слушати своје пјесме!

Једна од највећих музичких звијезда Балкана, уочи вечерашњег наступа у Бањалуци дружио се са фановима и новинарима.

Република Српска 15.12.2015 | 21:13
Џиновић: Не волим слушати своје пјесме!

Џиновић каже да му је прва асоцијација на Бањалуку - ћевап. На питање који је ћевап бољи - бањалучки и сарајевски, он је диплопматски одговарио да су "најбоље ствари из мјеста у које дођеш, било да је у питању вино, ракија или храна."

Каже и да је редослијед пјесама веома важна ставка за сваки наступ.

"Прије 15-ак година звао ме један бањалучки новинар са радија, па ми каже - држим у руци твој оригинални ЦД и један пиратски, а на њему је измијешан редослијед. Реци ми, колико је важан редослијед пјесама? Остао сам сат времена са њим у разговору, објашњавајући колико је то важно. Редослијед пјесама за концерт мора да буде као подмазан, апсолутно континуиран, мора да буде у крешенду."

Популарни пјевач каже да је данас јако тешко направити добру пјесму, као и да би свако данас да се бави музиком.

"То је лото, данас је криза и текста и музике, врло је тешко доћи до добре пјесме. А, завладала је и хиперпродукција, па би свако да се бави музиком. И може свако да се бави музиком, али студијски. Јер, кад уђеш у студио могу да те изрежу на ситне комадиће, вокал дотјерају да буде перфектан. Али, тај пјевач није дорастао том стимку, јер је све то привидно и технички направљено. Треба се попети на бину и отпјевати уживо, а то је већ нешто друго."

Џиновић каже да му је јако тешко рећи која му је најдража пјесма, јер их, осим на концертима, не воли слушати.

"Углавном не слушам своје пјесме, једино кад сам на стејџу, онда сам заиста са њима. У кафани или у неком другом простору, када сам са пријатељима, не волим слушати своје пјесме и не волим их пјевати. Тада више волим пјевати и слушати неке другу музику."

О улози члана жирија "Пинкових звијезда" и о самој емисији Џиновић има само ријечи хвале.

"И ја и све моје колеге у жирију од самог почетка осјећамо се одлично! На снимања долазимо сретни и весели, јако нам је интересантно да можемо да помогнемо тим младим људима, а уједно и да се добро проведемо. Нама је веома, веома забавно!"

Када се помене има Хариса Џиновића, прва асоцијација је кафана и кафански живот. Популарни пјевач каже да је својевремено у Паризу купио локал како би имао гдје да пије и послије фајронта!

"Кафану у Паризу сам купио са једним пријатељем прије 18 година, а након двије -три године смо је продали, јер је локал 'пао на главу', пошто нико ништа није плаћао! А, кафану смо купили јер су нас на фајронту тјерали конобари, па сам рекао том колеги - хајмо да купимо кафану, да имамо гдје пити ко људи!"

На крају дружења, Џиновић је најавио хуманитарни концерт за Јадранку Стојаковић, заједно са Жељком Јоксимовићем, а овај наступ биће одржан у јануару наредне године.

(Мондо.ба)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Дрдр

15.12.2015 20:15

Потпуно те разумијем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ни ја

15.12.2015 22:41

Поготово приход од концерта у БЛ донираш за изградњу Ферхадије, а ви срби нагрните на концерт!?

Name

Пензионер

15.12.2015 20:51

Када цес издати нови ЦД?

ОДГОВОРИТЕ
Name

грго

15.12.2015 22:31

одјеби бре,глумац.

Name

Босанац

16.12.2015 04:49

Нити ја!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мујо

17.12.2015 06:46

Разумијем те, једноставно су с.ање да их нико не може слушати.

ОДГОВОРИТЕ